19 Şubat 2010, Cuma 10:06:48

THY, YENİ SİMULATÖR ALIYOR...

Türk Hava Yolları, CAE Firmasından CAE 7000 Serisi Boeing 777-300ER Full Flight Simulator(FFS) alacak.
  • o camianın içinden biri olarak konuşuyorum.THY gerçekten Eğitim konusunda çok hasastır herseyi en ince ayrıntısına kadar düşünür ve öyle planlar.Varolan simulatörler artık THy yetmemektedir.Yeni alınacak olan pilotları da göz önünde bulundurursak şirketin simulatöre gerçekten ihtiyacı vardır.Çok doğru bir karardır.
  • sorunuzun cevabı ne yazık ki bende değil.ama"HASSASİYETİYLE ÜNLÜ"THY eğitim müdürlüğünün herhalde bir cevabı vardır.
  • AMS dediginiz sanirim amsterdamda dusen Thy ucagi.Bu olayda yeni baslayan egitimdeki pilotun ilk ucusunda deneyim isteyen bir meydana gonderilmesi ve bukazanin meydana gelmesi bazi ustu kapali gercekleri suyuzune cikarir diye dusunulmustu fakat suanda thy nin ucaklarinda icinde yolcularla beraber ilk havayolu ucuslarini yapan en az 100pilot adayi var bu neolacak?
  • afedersiniz ama bu IFTC Center nerede ve nasıl gidebilirim havacılıkla alakalı olmayanları alıyorlarmı ? ben izmirdeyim bilgi verirseniz sevinirim saygılar...
  • eğitim konusundaki hassasiyet AMS kazasında net olarak görülmüştür.F/O nun ilk eğitim uçuşunu AMS gibi çok yoğun bir avrupa meydanına planlayan "profösyonel eğitimcileri" tebrik ederiz.
  • goztpeli kardes, bu similatore 737NG icin IFTC Center a gidebilirsin.
  • havacılığın içinde olmayan ama havacılığa adeta aşık birisi olarak bu simulatörlere bir kere binebilmeyi hayal ediyorum...
  • THY nin elindeki 737 similatorleride artık çok eskidi, yenilenseler çok iyi olur, ayrıca zaten sayı olarakda yetersiz kalıyor, o yüzden gözen simulator kurdu şimdide pegasus kurtköyde sabihagökçenin orada simulatorler kuracak.
  • THY'nı bazen eleştirsek de ticari ve kargo taşımacılığının yanında eğitim faaliyetlerinden elde ettiği gelirler göz arda edilemez. Tamam şirketin yönetimi %100 mükemmel olmayabilir, kriz yönetimi ve kabin hizmetleri konusunda geliştirilecek yönleri bir hayli fazla olabilir ama eğitim konusunda hakikaten hassaslar.
  • HAYIRLI UGURLU OLSUN...

Boeing 777-300ER FFS ve Boeing 737NG için tasarlanan simulatörler uçuş eğitim merkezine 2010 yılında teslim edilecek. Bu sözleşme sayesinde, Türk Hava Yolları ve CAE arasında 1997 yılında başlayan ilişki yenilenmiş olacak.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yeni simulatörlerin teslimiyle uçuş eğitim merkezinin daha da güçleneceğini ve dünya çapında bir marka olmasına katkı sağlayacağını söyledi.

CAE Gurup başkanı Jeff Roberts, Türk Hava Yolları'nın, CAE'nin yeni jenerasyon uçuş simulasyon çözümlerini tercih etmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Ayrıca, 10 yıldan fazla süredir THY'nin uçuş eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktan dolayı gururlu olduklarını ve Türk Hava Yolları global işlerini genişletirken, şirketle olan ortaklıklarını daha da güçlendirmeyi ümit ettiklerini açıkladı.

Boeing 777-300ER FFS'in Türk Sivil Havacılığı ve diğer Ulusal Havacılık Otoriteleri tarafından, full-flight simülatörleri için en yüksek seviye olan JAR Level D'ye yetkin kılınması bekleniyor.

THY, YENİ SİMULATÖR ALIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
o camianın içinden biri olarak konuşuyorum.THY gerçekten Eğitim konusunda çok hasastır herseyi en ince ayrıntısına kadar düşünür ve öyle planlar.Varolan simulatörler artık THy yetmemektedir.Yeni alınacak olan pilotları da göz önünde bulundurursak şirketin simulatöre gerçekten ihtiyacı vardır.Çok doğru bir karardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sorunuzun cevabı ne yazık ki bende değil.ama"HASSASİYETİYLE ÜNLÜ"THY eğitim müdürlüğünün herhalde bir cevabı vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AMS dediginiz sanirim amsterdamda dusen Thy ucagi.Bu olayda yeni baslayan egitimdeki pilotun ilk ucusunda deneyim isteyen bir meydana gonderilmesi ve bukazanin meydana gelmesi bazi ustu kapali gercekleri suyuzune cikarir diye dusunulmustu fakat suanda thy nin ucaklarinda icinde yolcularla beraber ilk havayolu ucuslarini yapan en az 100pilot adayi var bu neolacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
afedersiniz ama bu IFTC Center nerede ve nasıl gidebilirim havacılıkla alakalı olmayanları alıyorlarmı ? ben izmirdeyim bilgi verirseniz sevinirim saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eğitim konusundaki hassasiyet AMS kazasında net olarak görülmüştür.F/O nun ilk eğitim uçuşunu AMS gibi çok yoğun bir avrupa meydanına planlayan "profösyonel eğitimcileri" tebrik ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
goztpeli kardes, bu similatore 737NG icin IFTC Center a gidebilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılığın içinde olmayan ama havacılığa adeta aşık birisi olarak bu simulatörlere bir kere binebilmeyi hayal ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin elindeki 737 similatorleride artık çok eskidi, yenilenseler çok iyi olur, ayrıca zaten sayı olarakda yetersiz kalıyor, o yüzden gözen simulator kurdu şimdide pegasus kurtköyde sabihagökçenin orada simulatorler kuracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nı bazen eleştirsek de ticari ve kargo taşımacılığının yanında eğitim faaliyetlerinden elde ettiği gelirler göz arda edilemez. Tamam şirketin yönetimi %100 mükemmel olmayabilir, kriz yönetimi ve kabin hizmetleri konusunda geliştirilecek yönleri bir hayli fazla olabilir ama eğitim konusunda hakikaten hassaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAYIRLI UGURLU OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000