06 Eylül 2013, Cuma 09:42:23

THY YENİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİNİN PEŞİNDE

Adı sık sık yabancı havayolları ile anılan Türk Hava Yolları’nın bu kez de Hırvat bayrak taşıyıcı Croatia Airlines’i almak istediği iddia edildi.
  • THY neden batmış olan KTHY yi tekrar faaliyete geçirmiyor anlamış değilim.Zaten KTHY nin isim hakları, haciz nedeniyle THY nin elinde.Ercan Uluslararası günden güne yolcu giriş-çıkışı ve seferler artıyor.Ercan Base li KTHY tekrardan kurulsa, rekabetten dolayı iyi olur diye düşünüyorum.
  • Garuda Indonesia havayollarina satildi! bu is bitti
  • Bence THY hic bir faydasi olmaz, ancak batik bir Hava Yollu olan Croatia biraz daha fazla yasatirlar, gene croatia eninde sonunda batar. THY icin önemli Istanbul üzeri dagitacagi yolcu, Croatia nerden Istanbula faydasi olabilir, Croatia nin bütün ucus noktalarindan THY ucuyor, Böyle bir ortaklik ancak devletin parasini batirmak.
  • Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ?
  • Hırvatistan hava yolunu almak THY için hiç de zor değil. Asıl LOT u almak istediler ve son derece haklıydılar. LOT THY için çok iyi bir alternatifdi. Ama EU kanunları EU üyesi olmayan bir ülkeye %51 hisse devrini yasakladığından ve bu da Lufthanzo , Air France in işine geldiğinden LOT satınalma süreci tıkandı. Onca para yatırıp LOT u parlatıp iyi bir konuma getirecek olan THY %49 la yetinmesi saçmalıktı bu nedenle de THY bu işten çekildi. Bence THY LOT u en az %51 alacak şakilde tekrar zorlaması lazım. Bosna Hersek de ayıp etti. THY yatırım yaptı yönetmek istedi ama ver parayı ,çalıştır BHY yi ,ama karışma dediler. Buda THY nin BHY den ayrılmasına neden oldu. Bende çok da inanmıyordum ama çorak Ankaraya gece saat 11:00 de esenboğa gidip bakın. Anadolu jetler arka arkaya inip kalkıyor. Sanki Chicago O'hare. etkilendim. Olumsuza yergi ve sitem olumluya alkış. Kısaca Hırvatistan havayolunu boşver LOT un %51 ini almaya bakalım.

Hırvat basını, Türk Hava Yolları’nın Zagrep merkezli Hırvatistan milli havayolu Croatia Havayolları’na talip olduğunu öne sürdü. Haberde, THY ve Hainan Airlines’in, Croatia Airlines’i satın almak için nabız yokladığı belirtildi.

Garuda Indonesia ve China Southern havayolu şirketlerinin de satın almak istediği Croatia için önümüzdeki  günlerde iki turlu satın alma süreci yaşanacağı ve iki turlu ihale sonucunda hisse devrinin gerçekleşeceği vurgulandı.

Croatia Airlines filosunda halen 3 adet Airbus 320, 4 adet Airbus 319 ve 6 adet Dash 8-Q400 tipi uçak bulunuyor.

THY’nin daha önce de bir çok ülkede sayısız havayolu şirketi alacağına yönelik haberler çıkmıştı. THY bu iddiaların önemli bir bölümünü yalanlarken THY’nin satın almak için ciddi olarak ilgilendiği havayolları da vardı.

THY’nin son olarak Bosna Herkes milli havayolu şirketi Air Bosna ile ortaklığı bulunuyordu ancak yönetimsel anlaşmazlıklar nedeniyle THY bir süre önce bu ortaklığı noktalamıştı.

THY YENİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİNİN PEŞİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Havacı ~ 11 yıl önce
THY neden batmış olan KTHY yi tekrar faaliyete geçirmiyor anlamış değilim.Zaten KTHY nin isim hakları, haciz nedeniyle THY nin elinde.Ercan Uluslararası günden güne yolcu giriş-çıkışı ve seferler artıyor.Ercan Base li KTHY tekrardan kurulsa, rekabetten dolayı iyi olur diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitti o is! ~ 11 yıl önce
Garuda Indonesia havayollarina satildi! bu is bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Croatia ~ 11 yıl önce
Bence THY hic bir faydasi olmaz, ancak batik bir Hava Yollu olan Croatia biraz daha fazla yasatirlar, gene croatia eninde sonunda batar. THY icin önemli Istanbul üzeri dagitacagi yolcu, Croatia nerden Istanbula faydasi olabilir, Croatia nin bütün ucus noktalarindan THY ucuyor, Böyle bir ortaklik ancak devletin parasini batirmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş İşler ~ 11 yıl önce
Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Hırvatistan hava yolunu almak THY için hiç de zor değil. Asıl LOT u almak istediler ve son derece haklıydılar. LOT THY için çok iyi bir alternatifdi. Ama EU kanunları EU üyesi olmayan bir ülkeye %51 hisse devrini yasakladığından ve bu da Lufthanzo , Air France in işine geldiğinden LOT satınalma süreci tıkandı. Onca para yatırıp LOT u parlatıp iyi bir konuma getirecek olan THY %49 la yetinmesi saçmalıktı bu nedenle de THY bu işten çekildi. Bence THY LOT u en az %51 alacak şakilde tekrar zorlaması lazım. Bosna Hersek de ayıp etti. THY yatırım yaptı yönetmek istedi ama ver parayı ,çalıştır BHY yi ,ama karışma dediler. Buda THY nin BHY den ayrılmasına neden oldu. Bende çok da inanmıyordum ama çorak Ankaraya gece saat 11:00 de esenboğa gidip bakın. Anadolu jetler arka arkaya inip kalkıyor. Sanki Chicago O'hare. etkilendim. Olumsuza yergi ve sitem olumluya alkış. Kısaca Hırvatistan havayolunu boşver LOT un %51 ini almaya bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000