06 Mart 2009, Cuma 08:58:45

"THY ve körü körüne savunanlar hata yapıyor"

Sanırım dünya uçak kazaları tarihinde olmayan bir şey oluyor. Uçağı düşen şirket iletişim stratejisinde "parazit" denen olguyu harekete geçirerek olası bir "hatayı" dünya ve Türkiye kamuoyunda üstüne almamaya çalışıyor.
  • Arkadasim sen once haberi bir okurmusun?bu haberi yazan bir Turk, Hollandali Fransiz degil.Ben Hollanda`da yasiyorum evet bizi cok sevmiyorlar.Peki bundan dolayimi ucak dustu? hollanda`da Metro gazetesinde Bir Turk yazarimiz dun bir yazi yazmis.Askeri kokenli pilotun Van`daki THY kazasinda kar firtinasinda Kulenin uyarisina ragmen inise gectigini yaziyor.Ve askeri kokenli pilotlarin ufak arizalari onemsemediklerini yaziyor.Hollanda ne kadar bizi sevmezse sevmesin,ama bu ucak pilotaj hatasinda dustu.Haa, hic bir pilotta kendi basta olmak uzere insanlari oldurmek istemez,Allah tekrar tekrar rahmet eylesin,Fakat herseyi futbol maci gibi tartismayin.Mesela olen 9 insan Turkiyenin AB`ye girip girmeyecegini hic bilemeyecek artik!!!
  • avrupa birligine girmemize kim karsi ? elbette fransa ve hollanda türkleri hic sevmiyen ülkeler hangisi fransa ve hollanda gerisini siz düsünün !! bende sonuclari bekliyorum ama merak ediyorum nasil ört baz etcekler olayi yine ne yapip thy yi kötülerler bunlar bakin görün!!! bunca tartismalar bosa kimse kafasini yormasin ve tam kesin sonuclar beklensin ona görede kim basi koparilcaksa koparilsin
  • sayın ali atıf bir siz dünyadamı yaşıyosunuz yoksa cenettemi? henüz hiç bişey belli olmadını söleyerek iki taraf arasında neden thy yi yanlış yapmış buluyosunuz. aynını onlarda yapıyo suçlarını kabul etmiyo bu gayet normal nihayi karar açıklanana kadar kim nederse desin karar açıklansın sonra kim suçluysa sucundan dolayı özürünü dilesin sorunu çözümlesin birdaha benzer olaylar yaşamayalım. henüz sonuçlanmamış bir dava için görüş bildirerek şahsi kanantim talihsiz bir olaya imza atmışınız.
  • istanbul atatürk havalimanında bir pist vardır 06-24.son 20 yıl içinde bu piste inipte toprağa çıkan uçak sayısı 40 a yakın ancak şansın yardımıyla bu kazaların hiç birinde can kaybı olmadı.olayların sonunda yapılan tüm açıklamalarda toprağa çıkan uçakların pilotları suçlu ilan edilmiştir.çünkü işin kolayı budur.gerçek suçlu ise hala orada ve her yağmurda yeni kurbanlarını bekliyor.DHMİ adlı anlı şanlı devlet kuruluşu olan bunca kazaya rağmen pist yüzeyinde bulunan(heriki pist başındaki 2000 feetlik kısım)lastik parçalarını TEMİZLEMEMEKTE ISRAR etmektedir.BU TEMİZLİĞİN GERÇEKTEN YAPILMASI İÇİN İLLAKİ İNSANLARIN ÖLMESİNİMİ BEKLİYORSUNUZ?
  • Ali Atıf Bir, ülkemizin önde gelen reklam uzmanlarından biri olabilir, ancak benim gibi havacılık sektörüne teknik anlamda uzak biri. İhtisas alanına girmeyen konuda üstü kapalı bile olsa ahkam kesmek yerine ülkemizin uluslararası alanda gururu olan bir havayolu şirketinin yaşadığı üzücü kazanın nihai sebebinin tespitini bekleseydi daha iyi ederdi diye düşünüyorum.
  • KARDAN ADAM OLUR TALPA DAN ADAM OLMAZZZ...bu böyle biline..Örgü sevenler dermeği bile, kastamonular derneği bile daha faal, daha işlevsel, daha saygın bir kuruluş..
  • buldunuz bir malzeme kullanın bakalım ne farkınız var sorumlulugu uzerınden atmak ıcın bızans entrıkalarına basvuran hollandalılardan thy ye sahıp cıkmak varken eleştirmek yerden yere vurmak kımın degırmenıne su tasımaktır
  • Yaziniz icin sizi kutluyorum. Tesekkürler. Ama bu kirlilik bu platformda da yokmu??? Ben takip ediyorum da yorum birakan herkes ilk önce THY yi karalama cabasinda. Buna buradan maalesef imkan verliyor. Agzi olan konusuyor. Bu kadar düsmanlik yeter artik diyorum. // Göktürkler//
  • Atıf Bey; üzücü bir kazanın ardından bilgi kirliliğinin nedeni MEDYAdır. Bu kazaya ilişkin fikirleri alınması gereken ne Uğur CEBECİ, ne Güntay ne 60-70 üyesi olan Ankara'da çoğunluğu genel havacılık pilotu olan "pilotlar derneği" ne de havacı fakat hiçbir sivil havacılık deneyimi olmayan emekli generallerdir. Hatta faal Airbus kaptanlarının bile fikirleri alınmamalıydı. Ne oldu? Bilgisi olayan fikri olan herkez mikrofonların kameraların cazibesine kapıldı. Ana haber bültenlerinde uçak maketleriyle boy gösterdi! Bu kazada bilgisine başvurulması gereken tek uzman kuruluş veya dernek TALPA olmalıydı! Talpa'nın açıklamalarında bulgular üzerine sorular soruldu. Yorumdan kaçınıldı. Yorum yapanlar maalesef sözde uzmanlar oldu.
  • yazık yüzler nasırlaşmış, saç baş kirpi dikeni batar herkese. yandaşlar candan

Henüz Hollanda resmi açıklama yapmadan (THY mi, pilot mu, kule mi, uçağı üreten şirket mi yoksa tüm havacılık sistemi mi hatalı henüz belli değil, uzun sürede olmayacak..) çeşitli derneklere açıklama yaptırılarak kafalar karıştırılıyor, Hollanda açıklama yapıyor resmi makamlara yanıtı yine dernekler veriyor, elde kesin veriler yokken "parazit" devam ettiriliyor.

Yaratılmak istenen izlenim şu: "Hollanda resmi makamları, suçlu kule olduğu halde THY'ye suç yüklemeye çalışıyorlar."

Demek bizde böyle bir kaza olsa biz gerçekleri değil uçağı düşen şirketi karalayacağız!

Yapmaz mıyız? Peki Hollanda makamları niye yapsın? Yakında onlar da uçağa binecekler ve hatanın "gerçek" nedenini bulmak insanlık yararına bir şey...

Üstelik de "insanlık yararına"  kaza araştırmalarında Hollanda'nın "bilimsel düşünce" düzeyi bizden kat kat üstünken...

 THY henüz kesin sonuçları açıklanmayan kaza raporunu "başka yöne çekme" çabalarıyla çok yanlış yapıyor. Üstelik de birden fazla sözcüyü kullanarak ciddi kriz iletişimi hatası da affedilecek gibi değil...

Bir kaza ile, bugüne kadar çok başarılı bir yönetim gösteren THY'nin imajı ve yolcu sayısı asla ve asla düşmez...

THY'yi Türkiye ve dünya kamuoyunda yüceltecek  şey kazanın gerçek nedenine ulaşma isteği ve çabası...

Ve daha sonra da alacağı önemler... Gerekirse dileyeceği özür...

Aynı şey körü körüne THY'yi savunanlar için de geçerli... Ortada dokuz ölü var... Bu ölülerin olmaması her türlü partiyi, kurumu ve ülkeyi savunmanın ötesinde bir şey...

Eğer biri haksız yere en değerli markalarımızdan biri THY'ye zarar vermek isterse önce bu köşede ben karşı çıkarım...

Ama şu anda öyle bir durum yok. Kesin bir sonuç da yok. Kafaları biz karıştırıyoruz. Odağımız, dünya insanlarının, belki bir yakınımızın kurtuluşu için "gerçek"  düşüş nedenine ulaşmak olmalı...

Çünkü sivil havacılık kuralları hatalardan beslenerek mükemmel hale geliyor. Hataları gizlemek ise ancak ve ancak dünya çapında uçak kazasına bağlı ölümleri çoğaltır. İsteğimiz bu mu?

Ali Atıf BİR
BUGÜN

"THY ve körü körüne savunanlar hata yapıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadasim sen once haberi bir okurmusun?bu haberi yazan bir Turk, Hollandali Fransiz degil.Ben Hollanda`da yasiyorum evet bizi cok sevmiyorlar.Peki bundan dolayimi ucak dustu? hollanda`da Metro gazetesinde Bir Turk yazarimiz dun bir yazi yazmis.Askeri kokenli pilotun Van`daki THY kazasinda kar firtinasinda Kulenin uyarisina ragmen inise gectigini yaziyor.Ve askeri kokenli pilotlarin ufak arizalari onemsemediklerini yaziyor.Hollanda ne kadar bizi sevmezse sevmesin,ama bu ucak pilotaj hatasinda dustu.Haa, hic bir pilotta kendi basta olmak uzere insanlari oldurmek istemez,Allah tekrar tekrar rahmet eylesin,Fakat herseyi futbol maci gibi tartismayin.Mesela olen 9 insan Turkiyenin AB`ye girip girmeyecegini hic bilemeyecek artik!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
avrupa birligine girmemize kim karsi ? elbette fransa ve hollanda türkleri hic sevmiyen ülkeler hangisi fransa ve hollanda gerisini siz düsünün !! bende sonuclari bekliyorum ama merak ediyorum nasil ört baz etcekler olayi yine ne yapip thy yi kötülerler bunlar bakin görün!!! bunca tartismalar bosa kimse kafasini yormasin ve tam kesin sonuclar beklensin ona görede kim basi koparilcaksa koparilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın ali atıf bir siz dünyadamı yaşıyosunuz yoksa cenettemi? henüz hiç bişey belli olmadını söleyerek iki taraf arasında neden thy yi yanlış yapmış buluyosunuz. aynını onlarda yapıyo suçlarını kabul etmiyo bu gayet normal nihayi karar açıklanana kadar kim nederse desin karar açıklansın sonra kim suçluysa sucundan dolayı özürünü dilesin sorunu çözümlesin birdaha benzer olaylar yaşamayalım. henüz sonuçlanmamış bir dava için görüş bildirerek şahsi kanantim talihsiz bir olaya imza atmışınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
istanbul atatürk havalimanında bir pist vardır 06-24.son 20 yıl içinde bu piste inipte toprağa çıkan uçak sayısı 40 a yakın ancak şansın yardımıyla bu kazaların hiç birinde can kaybı olmadı.olayların sonunda yapılan tüm açıklamalarda toprağa çıkan uçakların pilotları suçlu ilan edilmiştir.çünkü işin kolayı budur.gerçek suçlu ise hala orada ve her yağmurda yeni kurbanlarını bekliyor.DHMİ adlı anlı şanlı devlet kuruluşu olan bunca kazaya rağmen pist yüzeyinde bulunan(heriki pist başındaki 2000 feetlik kısım)lastik parçalarını TEMİZLEMEMEKTE ISRAR etmektedir.BU TEMİZLİĞİN GERÇEKTEN YAPILMASI İÇİN İLLAKİ İNSANLARIN ÖLMESİNİMİ BEKLİYORSUNUZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Atıf Bir, ülkemizin önde gelen reklam uzmanlarından biri olabilir, ancak benim gibi havacılık sektörüne teknik anlamda uzak biri. İhtisas alanına girmeyen konuda üstü kapalı bile olsa ahkam kesmek yerine ülkemizin uluslararası alanda gururu olan bir havayolu şirketinin yaşadığı üzücü kazanın nihai sebebinin tespitini bekleseydi daha iyi ederdi diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KARDAN ADAM OLUR TALPA DAN ADAM OLMAZZZ...bu böyle biline..Örgü sevenler dermeği bile, kastamonular derneği bile daha faal, daha işlevsel, daha saygın bir kuruluş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
buldunuz bir malzeme kullanın bakalım ne farkınız var sorumlulugu uzerınden atmak ıcın bızans entrıkalarına basvuran hollandalılardan thy ye sahıp cıkmak varken eleştirmek yerden yere vurmak kımın degırmenıne su tasımaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yaziniz icin sizi kutluyorum. Tesekkürler. Ama bu kirlilik bu platformda da yokmu??? Ben takip ediyorum da yorum birakan herkes ilk önce THY yi karalama cabasinda. Buna buradan maalesef imkan verliyor. Agzi olan konusuyor. Bu kadar düsmanlik yeter artik diyorum. // Göktürkler//

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atıf Bey; üzücü bir kazanın ardından bilgi kirliliğinin nedeni MEDYAdır. Bu kazaya ilişkin fikirleri alınması gereken ne Uğur CEBECİ, ne Güntay ne 60-70 üyesi olan Ankara'da çoğunluğu genel havacılık pilotu olan "pilotlar derneği" ne de havacı fakat hiçbir sivil havacılık deneyimi olmayan emekli generallerdir. Hatta faal Airbus kaptanlarının bile fikirleri alınmamalıydı. Ne oldu? Bilgisi olayan fikri olan herkez mikrofonların kameraların cazibesine kapıldı. Ana haber bültenlerinde uçak maketleriyle boy gösterdi! Bu kazada bilgisine başvurulması gereken tek uzman kuruluş veya dernek TALPA olmalıydı! Talpa'nın açıklamalarında bulgular üzerine sorular soruldu. Yorumdan kaçınıldı. Yorum yapanlar maalesef sözde uzmanlar oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazık yüzler nasırlaşmış, saç baş kirpi dikeni batar herkese. yandaşlar candan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000