10 Nisan 2019, Çarşamba 13:50:50

THY ve Hava İş yine anlaşamadı!

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bir kez daha sonuç alınamadı.
  • En geç 2020'de imzalanacak inşallah. Böylece 2019 yılındaki zamı geçip direkt 2020'de farkları da almadan zamsız başlayabiliriz.
  • Şu varki; eğer kabin personeli zamanında yürekli davranıp çoğunluğu ile diğer sendikaya geçseydi bugün bu hallere düşmeyecektik. Sadece acizler ve aptallar sızlanır. Sözüm herkese çözüm üretin, dik durun kararlı olun. Bir off gününüz eksik olsun ama tepkiniz olsun. Yoksa böyle karpuza kabağa muhtaç kalırsınız. Ha bir de şu var, TK’daki kaptanlara hiç güvenmeyin, medet ummayın.
  • şirkette aldığı maaşı hak eden sayısı yüzdeye vursan tek hanelerde, akşamları mesai çıkışından 20 dakika önce inip ellerinde çay turnike önünde muhabbet edip saati bekliyorlar. iki dakika fazla çalışsa ama mesai diyen adam her gün 15-20 dakika haksız kazanç yazıyor, gün boyu kantinler, sigara alanları lak lak edip vakit geçirenlerle dolu. oradan oraya gezip, iki mail forwardlamak işleri. sonra yok zam olmadı bla bla. ömrü hayatta bir kere olan taşınma gibi bir olağanüstü olaydan dolayı iki servis aksadı diye de suratları sirke satar. yemin ediyorum canla başla çalışan bir avuç insanın sayesinde ayakta şirket. ülkede bunların aldığı maaşı alabilmek için alın terini göl eden binlerce kalifiye insan var. hak eden, gerçekten alın teri döken inşallah hak ettiği zammı alsın, ya hak etmeyenler? kim ne kadarsa o kadarını üstüne alınsın, Allah görüyor zaten.
  • Cok basari,isin, sirketin seniden cok memnun
  • Hala taşeron çalīştıran thy
  • yeni meydan ve yoğun sezona yeni bir sözleşmeyle gireriz. Geriye dönük ödeme ve imza parasıyla ikramiyeli maaş misali olur. çalışma şartları vs diyenler çok büyük beklenti içine girmeyin.
  • Zam vermiyorsunuz bari zamcık verin be
  • Zaten masaya koyduğunuz taslak saçma ötesi, mesela yıllık uçuş saatini 900e indireceğiz diyorlar, e zaten bunu ftl emrediyor :))
  • şirketten onlarca şey talep edildi yarısı gereksiz. ofiste ilk okuduğum zaman da söyledim bu talep edilen şeyleri alsak ne olur olmasak ne olur diye. sayın sendika yetkilileri, eğer bizi ufacık düşünüyorsanız lütfen uçuş güvenliği ve düzgün kurallar dahilinde uçabileceğimiz bir sözleşme imzalayın. yoksa biz o taleplerin pek hayranı değiliz.
  • Imzalamayi geciktirip, verilecek fark miktarini buyutup, sonra da bir onceki TIS’te oldugu gibi eski TIS’in aynisini imzalayip, “Dayanisma aidati veren, yani Hava-Sen’dekilere fark vermiyoruz” diyerek insanlari magdur edeceksiniz di mi? Yatacak yeriniz yok..

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bir kez daha sonuç alınamadı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Hava-iş Sendikası ve Türk Hava Yolları yetkilileri'nin arabulunun da katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda tarafların anlaşma sağlayamadığı ve 17 Nisan'da tekrar bir araya geleceği öğrenildi.

Hava İş Sendikası ve THY'nin bazı TİS maddeleri üzerinde anlaşamaması nedeniyle arabulucu tayin edilmişti.

©AirportHaber

THY ve Hava İş yine anlaşamadı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

2019 bitti hala anlaşma yok ~ 5 yıl önce
En geç 2020'de imzalanacak inşallah. Böylece 2019 yılındaki zamı geçip direkt 2020'de farkları da almadan zamsız başlayabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 5 yıl önce
Şu varki; eğer kabin personeli zamanında yürekli davranıp çoğunluğu ile diğer sendikaya geçseydi bugün bu hallere düşmeyecektik. Sadece acizler ve aptallar sızlanır. Sözüm herkese çözüm üretin, dik durun kararlı olun. Bir off gününüz eksik olsun ama tepkiniz olsun. Yoksa böyle karpuza kabağa muhtaç kalırsınız. Ha bir de şu var, TK’daki kaptanlara hiç güvenmeyin, medet ummayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne önemi var ~ 5 yıl önce
şirkette aldığı maaşı hak eden sayısı yüzdeye vursan tek hanelerde, akşamları mesai çıkışından 20 dakika önce inip ellerinde çay turnike önünde muhabbet edip saati bekliyorlar. iki dakika fazla çalışsa ama mesai diyen adam her gün 15-20 dakika haksız kazanç yazıyor, gün boyu kantinler, sigara alanları lak lak edip vakit geçirenlerle dolu. oradan oraya gezip, iki mail forwardlamak işleri. sonra yok zam olmadı bla bla. ömrü hayatta bir kere olan taşınma gibi bir olağanüstü olaydan dolayı iki servis aksadı diye de suratları sirke satar. yemin ediyorum canla başla çalışan bir avuç insanın sayesinde ayakta şirket. ülkede bunların aldığı maaşı alabilmek için alın terini göl eden binlerce kalifiye insan var. hak eden, gerçekten alın teri döken inşallah hak ettiği zammı alsın, ya hak etmeyenler? kim ne kadarsa o kadarını üstüne alınsın, Allah görüyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap cocuk ~ 5 yıl önce
Cok basari,isin, sirketin seniden cok memnun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Teknik taşeron ~ 5 yıl önce
Hala taşeron çalīştıran thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77FO ~ 5 yıl önce
yeni meydan ve yoğun sezona yeni bir sözleşmeyle gireriz. Geriye dönük ödeme ve imza parasıyla ikramiyeli maaş misali olur. çalışma şartları vs diyenler çok büyük beklenti içine girmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayalperest ~ 5 yıl önce
Zam vermiyorsunuz bari zamcık verin be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma Taslak ~ 5 yıl önce
Zaten masaya koyduğunuz taslak saçma ötesi, mesela yıllık uçuş saatini 900e indireceğiz diyorlar, e zaten bunu ftl emrediyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz talepler ~ 5 yıl önce
şirketten onlarca şey talep edildi yarısı gereksiz. ofiste ilk okuduğum zaman da söyledim bu talep edilen şeyleri alsak ne olur olmasak ne olur diye. sayın sendika yetkilileri, eğer bizi ufacık düşünüyorsanız lütfen uçuş güvenliği ve düzgün kurallar dahilinde uçabileceğimiz bir sözleşme imzalayın. yoksa biz o taleplerin pek hayranı değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 5 yıl önce
Imzalamayi geciktirip, verilecek fark miktarini buyutup, sonra da bir onceki TIS’te oldugu gibi eski TIS’in aynisini imzalayip, “Dayanisma aidati veren, yani Hava-Sen’dekilere fark vermiyoruz” diyerek insanlari magdur edeceksiniz di mi? Yatacak yeriniz yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000