13 Nisan 2019, Cumartesi 02:13:46

FLAŞ GELİŞME | THY ve Hava İş Sendikası TİS'te anlaştı

Türk Hava Yolları'nın (THY) binlerce personelini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) anlaşması bu gece itibarıyla uzlaşma ile sonuçlandı. Uzlaşma sonrasında sürpriz kararlar alınırken THY personeli de önemli kazanımlar elde etti.
  • adın personele yapılan kreş yardımından, bu toplu iş sözleşmesi döneminde erkek personelin de kreş yardımından faydalanması karara bağlandı. ERKEK PERSONEL DİYOR .. ALIYOR MU ALMIYOR MU ??????????
  • Verilen 5 bin tl lik imza parasi yeni memurlara dagitilmayacakmis (2019 dan sonra girenlere) yaklasik bine yakin yeni memur uzerinden 5 milyon tl kaar elde edecek.
  • Bisey sorcam belki cok uygun olmayacak ama.. ben yurtdisinda okudum yüksek lisans yapiyorum ve thy ye basvurmak istiyorum. Sizce IK ya CV mi yollasam dikkate alirlar mi? Yoksa illa ilani mi beklemem gerekiyor?
  • Kreş yardımı maaşımıza yatarsa olması gereken asıl enflasyon farkı anca denklesmis oluyor ne yapalım bi yerden umut bağladık soruşturuyoruz.gönül isterdiki bu fark herkese yatsin tabi ki...
  • Durum nedir? Thy den herhangi bir açıklama bilgilendirme yok. Farklar ne zaman ödenecek?
  • Ne kreşmiş arkadaş adamlar zaten normal vaad edilenleri verse 3 kere kreşe yollarsın çocuğunu... Adamlar aylarca kafa buldu bizle sonra mükemmel siz kimsiniz köleler pozu verip gülümseyerek objektiflere şov yaptılar. Resmen dalga geçtiler yenisi eskisiyle siz hala kreş diyorsunuz... Alman gereken zam m %20den aşağı olmaması gerekirken %12 aldın daha kreş diyorsunuz... Koskoca bir oyun oynadılar hepimize, Tgs den geçenlerin tgs de kalan primleri çöp oldu hakkına çöktüler milletin... THY ye geçince çalıştığı kadarını verdiler ki bu doğru ama . Şimdi imza parasında ileri dönük anlaşma yapıp yine yenilere kazık attılar ama bizim eskiler bencil olduğu için ona bile laf söylediler.. Yani kısaca kafa buldular.
  • Noldu şimdi bizim uzman maaşları? 9000 temiz alır mıyız ?
  • Sendika olalı bir işe yarayacaktı, o da erkeklere kreş yardımını beceremediler. Zam desen zaten şirket %12 yi veriyordu. Bana kalırsa sendikaya çokta gerek yok.
  • TGS VERECEKMİ DİYEN SORAN ARKADAŞ TGS VERECEKLER 3/1 TASİNMA SURECİNDE ANASI AGLAYAN TGS PARAYİ ALACAK OLAN YİNE HERZAMANKİ GİBİ TK NIN MASA BASİ VE KENDİ PERSONELİ GOOGLEYE SU SARKİYİ YAZ DİNLE ADALETİN BUMU DUNYA
  • Kreş yardımı belge aranmaksızın kaç çocuk var ise ödemesi yapılacak, bakıcı parası gibi olacak. Erkek çalışana verilmeyecekmiş kötü oldu! Ocak'dan geçerli olmak üzere zam farkları yatacak, + 5000 tL ödenecek ama 2018 yılı içerisinde çalışan için, doğum yapanlar için hala 2 sene ama kesinleşmemiş gibi gözüküyor.

Hava İş Sendikası ile Türk Hava Yolları (THY) arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri arabulucu dönemine girmişti. Arabulucu süresine günler kala sürpriz bir gelişme yaşandı. 

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal bugün akşam saatlerinde bir araya gelerek TİS'e son noktayı koydular. Buna göre THY çalışanlarının sendikası Hava İş, THY ile 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi anlaşmasına vardı. 

Anlaşmaya göre; 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ay için enflasyon+%1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemler için enflasyon+%1 oranlarında zam yapılması kararı alındı. 

Bu kararın yanında seyyanen de 5 bin TL tüm personele para ödenmesi konusunda mutabakat sağlandı. 

Zam oranlarının yanında sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edildi. Kadın personele yapılan kreş yardımından, bu toplu iş sözleşmesi döneminde erkek personelin de kreş yardımından faydalanması karara bağlandı.  Kreş yardımında herhangi bir rapor, fatura gibi evraklar istenmeyeceği ve doğrudan talep halinde yardım yapılacağı edinilen bilgiler arasında. 

Öte yandan uçucu personele yönelik detaylı çalışmalar da sendika ile birlikte THY arasında ortak memnuniyet çerçevesinde sürdürülüyor ve sürdürülmesi yönünde ortak kararlar alındı. 

Türkiye'nin ekonomik koşullarına rağmen artan maliyetlerin ve özellikle de İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecinde gelen mali külfete rağmen sendikanın önemli bir zafer elde ettiği kaydedildi. 

Anlaşmanın Pazartesi günü saat 11.00'da THY tarafından verileceği bir yerde imza altına alınacağı öğrenildi. 

©AirportHaber ÖZEL 

FLAŞ GELİŞME | THY ve Hava İş Sendikası TİS'te anlaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (353)

SERGİO ~ 5 yıl önce
adın personele yapılan kreş yardımından, bu toplu iş sözleşmesi döneminde erkek personelin de kreş yardımından faydalanması karara bağlandı. ERKEK PERSONEL DİYOR .. ALIYOR MU ALMIYOR MU ??????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni memur ~ 5 yıl önce
Verilen 5 bin tl lik imza parasi yeni memurlara dagitilmayacakmis (2019 dan sonra girenlere) yaklasik bine yakin yeni memur uzerinden 5 milyon tl kaar elde edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basvuru ~ 5 yıl önce
Bisey sorcam belki cok uygun olmayacak ama.. ben yurtdisinda okudum yüksek lisans yapiyorum ve thy ye basvurmak istiyorum. Sizce IK ya CV mi yollasam dikkate alirlar mi? Yoksa illa ilani mi beklemem gerekiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yapalım kapılarına mı gidelim ~ 5 yıl önce
Kreş yardımı maaşımıza yatarsa olması gereken asıl enflasyon farkı anca denklesmis oluyor ne yapalım bi yerden umut bağladık soruşturuyoruz.gönül isterdiki bu fark herkese yatsin tabi ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durum ~ 5 yıl önce
Durum nedir? Thy den herhangi bir açıklama bilgilendirme yok. Farklar ne zaman ödenecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaban kazı ~ 5 yıl önce
Bu ay mı yatacak farklar yoksa önümüzdeki ödeme gününde mi?
Hay kreş yardımı da kreş ~ 5 yıl önce
Ne kreşmiş arkadaş adamlar zaten normal vaad edilenleri verse 3 kere kreşe yollarsın çocuğunu... Adamlar aylarca kafa buldu bizle sonra mükemmel siz kimsiniz köleler pozu verip gülümseyerek objektiflere şov yaptılar. Resmen dalga geçtiler yenisi eskisiyle siz hala kreş diyorsunuz... Alman gereken zam m %20den aşağı olmaması gerekirken %12 aldın daha kreş diyorsunuz... Koskoca bir oyun oynadılar hepimize, Tgs den geçenlerin tgs de kalan primleri çöp oldu hakkına çöktüler milletin... THY ye geçince çalıştığı kadarını verdiler ki bu doğru ama . Şimdi imza parasında ileri dönük anlaşma yapıp yine yenilere kazık attılar ama bizim eskiler bencil olduğu için ona bile laf söylediler.. Yani kısaca kafa buldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 5 yıl önce
Noldu şimdi bizim uzman maaşları? 9000 temiz alır mıyız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 5 yıl önce
Sendika olalı bir işe yarayacaktı, o da erkeklere kreş yardımını beceremediler. Zam desen zaten şirket %12 yi veriyordu. Bana kalırsa sendikaya çokta gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs Pluton Çalışanları ~ 5 yıl önce
TGS VERECEKMİ DİYEN SORAN ARKADAŞ TGS VERECEKLER 3/1 TASİNMA SURECİNDE ANASI AGLAYAN TGS PARAYİ ALACAK OLAN YİNE HERZAMANKİ GİBİ TK NIN MASA BASİ VE KENDİ PERSONELİ GOOGLEYE SU SARKİYİ YAZ DİNLE ADALETİN BUMU DUNYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Default ~ 5 yıl önce
Kreş yardımı belge aranmaksızın kaç çocuk var ise ödemesi yapılacak, bakıcı parası gibi olacak. Erkek çalışana verilmeyecekmiş kötü oldu! Ocak'dan geçerli olmak üzere zam farkları yatacak, + 5000 tL ödenecek ama 2018 yılı içerisinde çalışan için, doğum yapanlar için hala 2 sene ama kesinleşmemiş gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000