04 Şubat 2011, Cuma 08:36:33

THY VE ANADOLUJET'E ÇAĞRI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu Rusya Federasyonu’na Doğu Karadeniz’den kara, deniz ve hava yolu bağlantısının kesilmiş olmasının bölgedeki iş adamlarının ticaretine büyük sekte vurduğunu tekrarladı.
  • en son donavia yada donbassaero uçuyordu.doluluk oranların alaşamadığı için hat kapatıldı geçtiğimiz aylarda..
  • Slot vermiyorsa o ulkeler ikna edilir cikar guruplari tarafindan sonucta kazan-kazan formulu var. Buda olmuyorsa Thy-Anadolu jet bakar verimli hatsa ucar yoksa yine ic siyasi yollarla slotlar diger ucak sirketlerine verilir? Keske su slot-permi konusunda acik bir sektor olsakda neler olup bittigini ucus talebini isteyenler anlasalar ? Bakiniz IstanbulAtaturk-Ankara ? Neden hala Sadece Thy tek tekel?
  • O ülkeler slot veriyormu?
  • Firsat ve yeni pazarlara girmek isteyen, o bolgede network'u genis Saga neyi bekliyor hala ? Borajet'de filosunu genisletmek icin yeterince pazar goremiyormu? Kisin uculup guzel para kazanilacak pazarlar Rusya, Ukrayna.Ciddi fizibilite calismasi yapilip tanitim ucuslari yapilmasinda fayda var bence
  • yeterli doluluk oranları garantisi verildikten sonra değil thy anadolujet dünyadaki en büyük firmalar bile gelir yeterki her gün doluluk oranları garanti olsun
  • çok değilmiş zaten bence siz bir kaç binlik garanti verin firmalar kaçırmaz o hattı
Hacısalihoğlu, "Bu sorunun çözülmesi için Başbakanlık nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Zira problemin sürdüğü her geçen gün geç kalıyoruz Bu nedenle THY ve Anadolu Jet’in bu seferlere başlamasını istiyoruz. Başlarda sefer başına birkaç bin dolarlık zarar söz konusu olabilir ama bölge iş adamlarının Rusya’da yapacağı bağlantılar ve ticaret orta ve uzun vadede ülke ve bölge ekonomisine ekonomik fayda sağlayacaktır" dedi.

Havayolunu bölge iş adamları olarak açmak için Trabzon’da yapılan özel sektör girişimlerine süreklilik kazandıramadıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, "Ulaşımın sağlanması ticaretin yapılabilmesi için ön koşullardan biridir. Bölge iş adamlarının Rusya’ya hava, deniz ve kara yolundan ulaşımını mutlaka sağlamak gerekiyor. Ticaretin gelişmesi aksi durumda mümkün değil" şeklinde konuştu.

TÜM BÖLGE İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR
Ulaşımın ticarette ne denli etkili olduğunu göstermesi açısından Libya örneğini veren Hacısalihoğlu, "İstanbul’dan Libya’ya her gün tam dolululukla iki sefer var. Ulaşımın olduğu yerde ticaret de kendiliğinden gelişiyor. Bu açıdan zararına bakılmadan bölge iş adamının Rusya pazarıyla buluşması için uçak seferlerinin başlatılması gerekiyor. Bu Doğu Karadeniz’in en önemli konusudur. Zira Trabzon’dan seferlerin başlaması sadece Trabzon’u değil bölge illerini de ilgilendiriyor. Bir bütün olarak bölge ekonomisinin kalkınması söz konusudur. Bölge iş adamları Rusya’ya rahat bir şekilde gidebilmelidir. Sayın Başbakan’ın bu kadar önemli olan bir konuda bize gerekli desteği vereceğine inanıyorum" dedi.

Bu konu özelinde geç kalınmaması gerektiğine dikkat çeken Hacısalihoğlu, "Kendimize 2023 yılı için önemli hedefler koyuyoruz. Bu ve bunun gibi sorunların çözülmesi hedefe ulaşmada önemli alt detaylardır" dedi.
THY VE ANADOLUJET'E ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
en son donavia yada donbassaero uçuyordu.doluluk oranların alaşamadığı için hat kapatıldı geçtiğimiz aylarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Slot vermiyorsa o ulkeler ikna edilir cikar guruplari tarafindan sonucta kazan-kazan formulu var. Buda olmuyorsa Thy-Anadolu jet bakar verimli hatsa ucar yoksa yine ic siyasi yollarla slotlar diger ucak sirketlerine verilir? Keske su slot-permi konusunda acik bir sektor olsakda neler olup bittigini ucus talebini isteyenler anlasalar ? Bakiniz IstanbulAtaturk-Ankara ? Neden hala Sadece Thy tek tekel?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O ülkeler slot veriyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Firsat ve yeni pazarlara girmek isteyen, o bolgede network'u genis Saga neyi bekliyor hala ? Borajet'de filosunu genisletmek icin yeterince pazar goremiyormu? Kisin uculup guzel para kazanilacak pazarlar Rusya, Ukrayna.Ciddi fizibilite calismasi yapilip tanitim ucuslari yapilmasinda fayda var bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeterli doluluk oranları garantisi verildikten sonra değil thy anadolujet dünyadaki en büyük firmalar bile gelir yeterki her gün doluluk oranları garanti olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok değilmiş zaten bence siz bir kaç binlik garanti verin firmalar kaçırmaz o hattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000