09 Şubat 2013, Cumartesi 14:50:22

THY ÜNİFORMALARININ TASARIMCISI KONUŞTU

THY üniformalarını tasarlayan modacı Dilek Hanif, tartışmalara neden olan THY kıyafetleri ile ilgili suskunluğunu bozdu.
  • her ne kadar havacıkla alakası olmaa da dılek hanımın bu yorumları okudugunu ve kendısını cok uzgun kırgın ve yanlız bırakılmıs hıssedebılecegını dusunuyorum.Dilek Hanım! sız bu kıyafertler cıkana kadar kımbılır kackez orada cesıtlı yetkılıerle gorustunuz,gorus aldınız ,ısteklerı aldınız yada olur olmaz goruz bıldırdınız ki bu ESKİZ dedıklerınız ondan sonra ortaya cıktı!! Temel bey bence sızı reklam ve onay mercıı ıcın kullandı.Gorusu aynen bu kıyafetler olup sıze bunu cızdırdıgıne de emınım.fakat temel bey bu! anında satar ve sankı Genel md o degılmıs gıbı sıyrılıverır ısın ıcınden.Ben sızın yerınızde olsam o toplantılarda temel mı ıstedı ahmet mı mehmet mı çıkar çatır çatır soyler ve sızın secımlerınız olan tasarımlarıda koyuverırım ortaya!!! ben bunu ıstedım fakat onlar bunu dıye acıklayıverırım..Dılek Hanıf ısmını kolay mı kurdunuz soruyorum size?? pekı kolay mı kaybedeceksınız??? Bız de bılelım bu molla dusunce kıme aıt...
  • Benim bildiğim eskiz kara kalemle kağıt üzerinde yapılan ön çalışmadır bu resimde görünen resmen dikilmiş kıyafet! Koskoca modacı bunları tasarım diye insanlara giydirdiği yetmediği gibi bir de eskiz diye kandırıyor...
  • Böyle bir modacıdan bunlar bklenir. Çağdaş birini bulamadılar mı acaba ? Yoksa ytine birileri zengin mi olacak ?
  • We Are Hürrem Airlines, We Are Cariyely yours
  • bence sorun kiyafetin boyu yada bollugu degil tasarimlar cok zevksiz yoksa tabii mini etek olmasindan daha iyi ama modeller ve renkleri hic goze hitap etmiyor.
  • kimsenin hiçbir bölümünü kaçırmadıgı dizinin benzeri kıyafetler yapılmış çok akıllıca dünyanın birçok ülkesinde insanlar bu diziyi biliyor ve izliyor. ben bizzat rusların bu dizinin delisi oldugunu biliyorum. ee zorunuza giden ne çok da güzel kıyaferler.
  • Yönetimden böyle bir şey tarif etmişlerdir. Oda ekmek parasına muhtaç, ne yapsın ortaya böyle ucube bir şey çıkmış :) Bademin zevki bu kadar :)
  • Çalıstığı kurumdan emekli olup Thy'de uçmayı düşünen arkadaşlarımın, çalışmayı düşündükleri kurumu tanımaları açısından iyi bir fırsat daha oldu. Tasarımlar kabul edilse de, edilmese de... Kurumun tuttuğu yolu göremeyenlere, köprüden önce son ikaz niteliğinde. Şahsi çıkarlar ile modern yaşam arasındaki bir seçimin, geçmişte de bu kadar düşündürücü olduğu dönemleri ve o dönemlerde yapılan seçimlerin sonuçlarını iyi değerlendirmeliyiz.
  • Olayi kapaliliga,dine cekmek kadar gerici bisey yoktur! Gozunuze ilk carpan etek booyumu yoksa desen renk mi! Biraz abartidan uzak dursun herkes ya.
  • Mevcut kıyafetler, THY' nin RESMİ kıyafetleridir. Dolayısıyla bir yerde kolluk kuvvetlerini anlatmaktadırlar.

THY'nin eleştirilere neden olan kabin memuru kıyafet tasarımlarına imza atan Dilek Hanif, eleştirilere cevap verdi.

Hanif, ''Bu sızan sadece hazırlanmış tasarımlardan biri. Bir çok alternatif hazırladık. THY bu konuda çok titiz davranıyor, çok ciddi çalışıyoruz. Ortada ciddi bir çaba var. Hazırlanmış 15-20 kıyafet arasından seçilen bir tek kıyafet. Bitmiş halleri değil, netleşmiş bir kıyafet değil. Konuyla ilgili açıklamayı zaten THY yapacak.'' dedi.

Türk Hava Yolları da, kıyafetlerin tasarım sürecinin devam ettiğini kesin verilmiş bir karar olmadığını açıklamıştı.

*Eskiz: Eser ve resim için çizimlerle yapılan ön çalışma, taslak...

THY ÜNİFORMALARININ TASARIMCISI KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

dılek hanım a ~ 11 yıl önce
her ne kadar havacıkla alakası olmaa da dılek hanımın bu yorumları okudugunu ve kendısını cok uzgun kırgın ve yanlız bırakılmıs hıssedebılecegını dusunuyorum.Dilek Hanım! sız bu kıyafertler cıkana kadar kımbılır kackez orada cesıtlı yetkılıerle gorustunuz,gorus aldınız ,ısteklerı aldınız yada olur olmaz goruz bıldırdınız ki bu ESKİZ dedıklerınız ondan sonra ortaya cıktı!! Temel bey bence sızı reklam ve onay mercıı ıcın kullandı.Gorusu aynen bu kıyafetler olup sıze bunu cızdırdıgıne de emınım.fakat temel bey bu! anında satar ve sankı Genel md o degılmıs gıbı sıyrılıverır ısın ıcınden.Ben sızın yerınızde olsam o toplantılarda temel mı ıstedı ahmet mı mehmet mı çıkar çatır çatır soyler ve sızın secımlerınız olan tasarımlarıda koyuverırım ortaya!!! ben bunu ıstedım fakat onlar bunu dıye acıklayıverırım..Dılek Hanıf ısmını kolay mı kurdunuz soruyorum size?? pekı kolay mı kaybedeceksınız??? Bız de bılelım bu molla dusunce kıme aıt...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh artık ~ 11 yıl önce
Benim bildiğim eskiz kara kalemle kağıt üzerinde yapılan ön çalışmadır bu resimde görünen resmen dikilmiş kıyafet! Koskoca modacı bunları tasarım diye insanlara giydirdiği yetmediği gibi bir de eskiz diye kandırıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabahat ~ 11 yıl önce
Böyle bir modacıdan bunlar bklenir. Çağdaş birini bulamadılar mı acaba ? Yoksa ytine birileri zengin mi olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
We Are Hürrem Airlines, We Are Cariyely yours

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis tasarim ~ 11 yıl önce
bence sorun kiyafetin boyu yada bollugu degil tasarimlar cok zevksiz yoksa tabii mini etek olmasindan daha iyi ama modeller ve renkleri hic goze hitap etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayranıydınız ~ 11 yıl önce
kimsenin hiçbir bölümünü kaçırmadıgı dizinin benzeri kıyafetler yapılmış çok akıllıca dünyanın birçok ülkesinde insanlar bu diziyi biliyor ve izliyor. ben bizzat rusların bu dizinin delisi oldugunu biliyorum. ee zorunuza giden ne çok da güzel kıyaferler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aptallık bedava ~ 11 yıl önce
İyi o zaman Spartacus de tüm dünyada seyrediliyor diye Alitalia kabin ekibi gladyatör gibi giyinsin. Bu mallıkla nasıl yaşayabiliyorsun???
Bademler :) ~ 11 yıl önce
Yönetimden böyle bir şey tarif etmişlerdir. Oda ekmek parasına muhtaç, ne yapsın ortaya böyle ucube bir şey çıkmış :) Bademin zevki bu kadar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
Çalıstığı kurumdan emekli olup Thy'de uçmayı düşünen arkadaşlarımın, çalışmayı düşündükleri kurumu tanımaları açısından iyi bir fırsat daha oldu. Tasarımlar kabul edilse de, edilmese de... Kurumun tuttuğu yolu göremeyenlere, köprüden önce son ikaz niteliğinde. Şahsi çıkarlar ile modern yaşam arasındaki bir seçimin, geçmişte de bu kadar düşündürücü olduğu dönemleri ve o dönemlerde yapılan seçimlerin sonuçlarını iyi değerlendirmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Olayi kapaliliga,dine cekmek kadar gerici bisey yoktur! Gozunuze ilk carpan etek booyumu yoksa desen renk mi! Biraz abartidan uzak dursun herkes ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RESMİ ELBİSE ~ 11 yıl önce
Mevcut kıyafetler, THY' nin RESMİ kıyafetleridir. Dolayısıyla bir yerde kolluk kuvvetlerini anlatmaktadırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000