30 Ocak 2009, Cuma 08:17:21

THY üniforma değiştiriyor...

Türk Hava Yolları (THY), modacı Cemil İpekçi tarafından hazırlanan yer işletme birimi çalışanlarının üniformalarını yenileme kararı aldı. Modacı Faruk Saraç'ın tasarladığı yeni üniformalar, 18-19 Şubat'ta düzenlenecek defile ile tanıtıldıktan sonra nisanda giyilmeye başlanacak.
  • Hayırlı olsun................
  • Kesinlikle dogru bi karar olmus, devlet memuru gibi renksiz düz rezalet bi üniformaydı, hic begenmiyordum. Bir yolcu olarak göz zevkimizi bozmasınlar lütfen. Üçüncü sınıf bi şirkette uçuyormuşum gibi hissediyorum o kabus devlet dairesi gibi renksiz üniformalı alışanları görünce. İsabet omuş değiştirmeleri.
  • İKİDE BİR ELBİSE DEĞİŞTİRECEKLERİNE O ÖRÜMCEK BEYİNLERİNİ DEĞİŞTİRSİNLER DAHA İYİ OLMAZ MI.......
  • THY ,NİN LILIK KIYAFET DEĞİŞİMİNDE MAKSAT BİRİLERİ PARA KAZANSIN NEDİR BU İSRAF ŞİMDİKİ ELBİSELERİN NESİ VARMIŞ ?KESİN AKPARTİLİ TEKSTİLCİLERE RANT SAĞLAMAK AMAC BAŞKA NE OLABİLİR Kİ!!!
  • KLM kuruldugu günden beri üniformalari ve ucak boyasi ayni olan yegane sirketlerden biridir,Lufthansa da ise üniformalar 15-20 yildan beri degismedi,THY de ise 3-5 senede bir degisiyor umarim bir gün aradigini bulur. Ne de olsa LALE DEVRI.
  • Turkish Ground Service yeni elbiseleri nisan veya mayısta hazır bakalım nasıl olucak :)) asıl maaşlar ne kadar olucak thy personelinin aldığı maaşın yarısına razıyız ve haklarının yarısını vericekmi acaba thy yönetimi ?
  • Turkish Ground Service kıyafetleri nisan veya mayıs gibi giyilmeye hazır olucaktır yoksa uçuş personeline geçen yıl verdiler yer işletmeye vermemelerinin tek nedeni buydu --->TGS 2. bir maliyet olmaması için bu yıl hazırlanıcak dedimya bu kıyafetler TGS kıyafeti .
  • THY ,NİN NİSAN VE MAYIS AYLARINDA GİYİLİCEK YER İŞLETME PERSONELİ İÇİN TASARLANAN YAZLIK ELBİSELERİ Turkish Ground Service İMZALI OLUCAKTIR O YÜZDEN THY GİYİMDE İMAJ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA . FAKAT ANLAMADIĞIM KONU SAYIN THY GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL BEY THY YER İŞLETME PERSONELİNE BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DEMİŞTİ YANİ BU ELBİSELER YENİ Turkish Ground Service PERSONELİNİN KIYAFETLERİ OLUCAKTIR .
  • son üniformalar ipekçi değil Vakkonun tasarımlarıydı bildiğim kadarıyla eleştirirken bildiğimiz konularda eleştirmek lazım
  • Geç bile kalındı.Sn İpekcinin ipe sapa gelmez tasarımları THY nı epeyi aşağıya çekmişti. Üniformaya bile benzemiyordu.Darmadağınık bir görüntüsü vardı. Akıl başa geç geldi.

THY, 3 yıl önce Cemil İpekçi'nin tasarladığı pilot, hostes (uçuş ekibi) ve yer işletme çalışanlarının kıyafetlerini değiştiriyor. Uçuş ekibinin üniformalarını geçen yıl Vakko'ya hazırlatan yönetim, bu yıl da Faruk Saraç'ın kapısını çaldı. 4 ay önce yapılan teklife olumlu cevap veren Saraç, tasarladığı kıyafetleri İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 18-19 Şubat'ta düzenlenecek defile ile görücüye çıkaracak. Üniformalar, nisan-mayıs ayından itibaren yurtiçi ve yurtdışındaki tüm yer personelinin üzerinde olacak.

Baştan aşağı yenilenen ve ceket, gömlek, etek, pantolon, fular, çanta ve bere şeklinde tasarlanan lacivert ağırlıklı giysilerde, beyaz gömlekler kullanılacak. 200-250 parçadan oluşan koleksiyonda, ceket, fular ve pardösülerde 7 ayrı modele yer verilecek.

Faruk Saraç'ın hazırladığı üniformalar, Cemil İpekçi'nin kreasyonunda olduğu gibi 20 ünlü mankenin yer aldığı defile ile tanıtılacak. Defilede, Atilla Saral, Cem Bosnalı, Murat Onuk, Kıvanç Kasabalı, Tuba Karaca, Sedef Avcı, Özge Ulusoy ve Fatma Yaman gibi ünlü mankenler boy gösterecek.

THY'nin 2006'da, çalışanlarının kıyafetinin yenilenmesi amacıyla Cemil İpekçi ile anlaşması, havacılık sektöründe yeni bir trendin başlamasına yol açtı. Daha sonra Çelebi Holding'in şirketlerinden Çelebi Hava Servisi, Çelebi Güvenlik ve Çe-Tur personelinin yeni dönem kıyafetleri, ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol tarafından tasarlandı. 2008 sezonu için yenilenen Pegasus Havayolları kabin ekibinin giysileri de moda tasarımcısı Serdar Candar tarafından hazırlandı. Modacı Dilek Hanif ise geçen yıl Atlasjet Havayolları'nın hosteslerinin yeni üniformalarına imza attı. Son olarak THY, Cemil İpekçi'nin hazırladığı uçuş ekibinin üniformalarını, geçen yıl değiştirme kararı almış, yeni kıyafetler Vakko tarafından hazırlanmıştı. 
 
(Zaman)

THY üniforma değiştiriyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hayırlı olsun................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru karar ~ 15 yıl önce
Kesinlikle dogru bi karar olmus, devlet memuru gibi renksiz düz rezalet bi üniformaydı, hic begenmiyordum. Bir yolcu olarak göz zevkimizi bozmasınlar lütfen. Üçüncü sınıf bi şirkette uçuyormuşum gibi hissediyorum o kabus devlet dairesi gibi renksiz üniformalı alışanları görünce. İsabet omuş değiştirmeleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FIRTINA ~ 15 yıl önce
İKİDE BİR ELBİSE DEĞİŞTİRECEKLERİNE O ÖRÜMCEK BEYİNLERİNİ DEĞİŞTİRSİNLER DAHA İYİ OLMAZ MI.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİZLİ RUMUZ. ~ 15 yıl önce
THY ,NİN LILIK KIYAFET DEĞİŞİMİNDE MAKSAT BİRİLERİ PARA KAZANSIN NEDİR BU İSRAF ŞİMDİKİ ELBİSELERİN NESİ VARMIŞ ?KESİN AKPARTİLİ TEKSTİLCİLERE RANT SAĞLAMAK AMAC BAŞKA NE OLABİLİR Kİ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ufuk ~ 15 yıl önce
KLM kuruldugu günden beri üniformalari ve ucak boyasi ayni olan yegane sirketlerden biridir,Lufthansa da ise üniformalar 15-20 yildan beri degismedi,THY de ise 3-5 senede bir degisiyor umarim bir gün aradigini bulur. Ne de olsa LALE DEVRI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC -JEE ~ 15 yıl önce
Turkish Ground Service yeni elbiseleri nisan veya mayısta hazır bakalım nasıl olucak :)) asıl maaşlar ne kadar olucak thy personelinin aldığı maaşın yarısına razıyız ve haklarının yarısını vericekmi acaba thy yönetimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KLONJOR ~ 15 yıl önce
Turkish Ground Service kıyafetleri nisan veya mayıs gibi giyilmeye hazır olucaktır yoksa uçuş personeline geçen yıl verdiler yer işletmeye vermemelerinin tek nedeni buydu --->TGS 2. bir maliyet olmaması için bu yıl hazırlanıcak dedimya bu kıyafetler TGS kıyafeti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRUCU ~ 15 yıl önce
THY ,NİN NİSAN VE MAYIS AYLARINDA GİYİLİCEK YER İŞLETME PERSONELİ İÇİN TASARLANAN YAZLIK ELBİSELERİ Turkish Ground Service İMZALI OLUCAKTIR O YÜZDEN THY GİYİMDE İMAJ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA . FAKAT ANLAMADIĞIM KONU SAYIN THY GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL BEY THY YER İŞLETME PERSONELİNE BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DEMİŞTİ YANİ BU ELBİSELER YENİ Turkish Ground Service PERSONELİNİN KIYAFETLERİ OLUCAKTIR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 15 yıl önce
son üniformalar ipekçi değil Vakkonun tasarımlarıydı bildiğim kadarıyla eleştirirken bildiğimiz konularda eleştirmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipek 320 ~ 15 yıl önce
Geç bile kalındı.Sn İpekcinin ipe sapa gelmez tasarımları THY nı epeyi aşağıya çekmişti. Üniformaya bile benzemiyordu.Darmadağınık bir görüntüsü vardı. Akıl başa geç geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000