07 Ocak 2015, Çarşamba 11:30:46

THY UÇUŞ OKULLARI İLE GÖRÜŞECEK!

Türk Hava Yolları, Türkiye’de faaliyet gösteren uçuş okulları ile yarın bir araya gelecek. Toplantıya kimler katılacak?
  • Thk da gökçen okulu adı Altında 24 ayda zor mezun oldular oda diğer öğrencilerin uçuşunu keserek öncelikle type sahibi işsiz Türk Pilotları Alın işede gerisi çözülür amaaaa yokkkk alın yabancıları Çözün ne gerek var Türkler'e. Bu yeni ilan bile ortadaki pilotlar içinmi şüpheli
  • Görüşmeler sonucunu açıklayacakmısınız airporthaber yetkilileri? ona göre yön verelim geleceğimize!!!
  • Kuru sıkı metin i de almalilar toplantiya... Cunku anlasma yapilacak okullarin ne durumda oldugunu hemen anlar nede olsa sindel i batirmisligi thy akedemiyi de su andaki durumuna getirmisligi var....
  • THY den beklemedık bı yaklaşım ama bu ulkenın havacılık sevdalı genclerıne yardımcı olacaklarsa tebrık ederım.para bırıktırıp pılotaj egıtımı dusunen arkadaşa da amerıka yı onerırım egıtım cok daha ıyı turkıye de dusunuyosan ayjet ,erah,thk olabılır ama tarkim uçus okulunu tavsıye etmem egıtım cok kotu ve mevzun olduktan sonra iş bulma şansın cok düşük .
  • Piyasada mezun olupta işsiz gezen o kadar insan varken lütfen kimse saçmalamasın yok beceriksizdirler ya da yeteneksizdirler ondandır diye. Arz talep dengesinde sorun var. Bir sürü yabancı pilot Türkiyedeki şirketlere doluştu. İlaven Askeri kökenli pilotlarımızda, en doğal hakları olarak görev süreleri dolunca sivil sektöre geçiyor. Umut tacirliği yapmasın kimse lütfen. Kendi evladım , kardeşim, yakınımada bu akılları veririmiyim diye düşünsün sonra tavsiye etmeye kalksın. Balon bir durum var ekonomilerde günümüzde..Yarın ne olacağı belli değil Allah korusun. Uçuş okulu mezunu olanların yüzde kaçı havayolunda pilot yada iyi bir iş sahibi, yüzde kaçı değil bir hesaplayın sonra kesin konuşun.. Eğitimi bitirip lisansı, dil belgesi ve de hevesiyle ortada kalanlarda var, 1-2-3 yıl iş arayanlarda.. Dlr, Mollymawk sınavları yok Hta sınavı derken bir bakmışsınız, bir kaç sene öncesine kadar lazım görülmeyen bi ton engel ve set önünüze kriter diye çekilmiş! Çok iyi düşünün karar vermeden önc
  • özellikle ayjet, thk ve özyeğin gibi okullar ile anlaşılmaması taraftarıyım. thy gene kendi imkanları ile (dlr , hta, mulakat, toefl) elemelerini yapmalı ve öğrencilerini fita, cae ve lufthansa ya göndermeye devam etmelidir. kim ne derse desin thy nin türlü aşamalardan geçirip ; bu okullara gönderdiği adaylar ayjet, afa thk gibi özel uçuş okullarından direk gelenlere göre 1000 gömlek daha birikimli ve donanımlı oluyor.
  • hadi hayırlısı bakalım artık iyi şeyler olsun
  • Cok tesekkur ederim arkadaslar, yardimci yorumlariniz icin. Umarim hepimiz gonlumuzdeki yerlere gelebiliriz. Okul bittiginde 34 olacagim acikcasi :( Tip egitimi de alacagim ama tabi tecrubesiz 34 yasinda umarim bir yerlere basvurdugumda terslenmem. Herkese basarilar.
  • Olay Ayjete nasıl bağlanmış anlayamadım ama demekki bu işi iyi yapıyorlar (Bakınız THY örneği, her gin THY ye bir sürü laf atılıyor ama herkes kapısında kuyruk :) ) işinş doğru düzgün yapan kurumlara hırlayanlar olduğu sürece elin Yunanı gelir senin benim yerime uçar. Bir kere de helal oslun THY ve diğer uçuş okullarına diyin be kardeşim. HELAL OLSUN..
  • Is bulamamanin nedeni ingilizce ve yas demissiniz. Yas sizce en fazla kac olmali? Ben ATPL ogrencisiyim ve yasim hafiften geckin. Endiseliyim.

Türkiye’de eğitim veren uçuş okulları Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile bir araya gelecek. Yarın saat 12:30’da THY Genel Müdürlük binasındaki toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi de katılacak.

Toplantıda uçuş okullarının kabiliyetleri, sıkıntıları ve THY ile işbirliği yolları masaya yatırılacak.

Türkiye’de herhangi bir uçuş okulu ile doğrudan işbirliği bulunmayan THY’nin, büyüyen filosuna pilot yetiştirmek için uçuş okullarını yakından inceleyeceği ve ortak projede çalışma yollarını arayacağı öğrenildi.

©AirportHaber

THY UÇUŞ OKULLARI İLE GÖRÜŞECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thk da gökçen okulu adı Altında 24 ayda zor mezun oldular oda diğer öğrencilerin uçuşunu keserek öncelikle type sahibi işsiz Türk Pilotları Alın işede gerisi çözülür amaaaa yokkkk alın yabancıları Çözün ne gerek var Türkler'e. Bu yeni ilan bile ortadaki pilotlar içinmi şüpheli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonuç?? ~ 9 yıl önce
Görüşmeler sonucunu açıklayacakmısınız airporthaber yetkilileri? ona göre yön verelim geleceğimize!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuru sıkı.... ~ 9 yıl önce
Kuru sıkı metin i de almalilar toplantiya... Cunku anlasma yapilacak okullarin ne durumda oldugunu hemen anlar nede olsa sindel i batirmisligi thy akedemiyi de su andaki durumuna getirmisligi var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adige ~ 9 yıl önce
Kesinlikle doğru bir yorum gelmiş. Toplantıya katılmalı. Ne bilmedigini bilmeyen ve havacılığı kendi bildiklerinden ibaret zanneden kurusıkı metin konuşmaya başlarsa adamlar toplandıklarında pişman olur. Belli bir yaştan sonra çeneye vuruyor işte yapacak birşey yok işte.
cesna ~ 9 yıl önce
THY den beklemedık bı yaklaşım ama bu ulkenın havacılık sevdalı genclerıne yardımcı olacaklarsa tebrık ederım.para bırıktırıp pılotaj egıtımı dusunen arkadaşa da amerıka yı onerırım egıtım cok daha ıyı turkıye de dusunuyosan ayjet ,erah,thk olabılır ama tarkim uçus okulunu tavsıye etmem egıtım cok kotu ve mevzun olduktan sonra iş bulma şansın cok düşük .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce hesap ~ 9 yıl önce
Piyasada mezun olupta işsiz gezen o kadar insan varken lütfen kimse saçmalamasın yok beceriksizdirler ya da yeteneksizdirler ondandır diye. Arz talep dengesinde sorun var. Bir sürü yabancı pilot Türkiyedeki şirketlere doluştu. İlaven Askeri kökenli pilotlarımızda, en doğal hakları olarak görev süreleri dolunca sivil sektöre geçiyor. Umut tacirliği yapmasın kimse lütfen. Kendi evladım , kardeşim, yakınımada bu akılları veririmiyim diye düşünsün sonra tavsiye etmeye kalksın. Balon bir durum var ekonomilerde günümüzde..Yarın ne olacağı belli değil Allah korusun. Uçuş okulu mezunu olanların yüzde kaçı havayolunda pilot yada iyi bir iş sahibi, yüzde kaçı değil bir hesaplayın sonra kesin konuşun.. Eğitimi bitirip lisansı, dil belgesi ve de hevesiyle ortada kalanlarda var, 1-2-3 yıl iş arayanlarda.. Dlr, Mollymawk sınavları yok Hta sınavı derken bir bakmışsınız, bir kaç sene öncesine kadar lazım görülmeyen bi ton engel ve set önünüze kriter diye çekilmiş! Çok iyi düşünün karar vermeden önc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramiz dayı ~ 9 yıl önce
özellikle ayjet, thk ve özyeğin gibi okullar ile anlaşılmaması taraftarıyım. thy gene kendi imkanları ile (dlr , hta, mulakat, toefl) elemelerini yapmalı ve öğrencilerini fita, cae ve lufthansa ya göndermeye devam etmelidir. kim ne derse desin thy nin türlü aşamalardan geçirip ; bu okullara gönderdiği adaylar ayjet, afa thk gibi özel uçuş okullarından direk gelenlere göre 1000 gömlek daha birikimli ve donanımlı oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilot ~ 9 yıl önce
Hangi organınız ile bu gömlek ölçüsünü çıkardınız Ramiz dayı ? Zaten bu milli kompleks'den dolayı burnumuz ..ok'tan çıkmıyor. Biraz öz güven yahu !
Ramiz'e ~ 9 yıl önce
Bastır paraları ABD ye ve Avrupa'ya. Oh ne ala.
AÜ.havacılık... ~ 9 yıl önce
hadi hayırlısı bakalım artık iyi şeyler olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Cok tesekkur ederim arkadaslar, yardimci yorumlariniz icin. Umarim hepimiz gonlumuzdeki yerlere gelebiliriz. Okul bittiginde 34 olacagim acikcasi :( Tip egitimi de alacagim ama tabi tecrubesiz 34 yasinda umarim bir yerlere basvurdugumda terslenmem. Herkese basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Olay Ayjete nasıl bağlanmış anlayamadım ama demekki bu işi iyi yapıyorlar (Bakınız THY örneği, her gin THY ye bir sürü laf atılıyor ama herkes kapısında kuyruk :) ) işinş doğru düzgün yapan kurumlara hırlayanlar olduğu sürece elin Yunanı gelir senin benim yerime uçar. Bir kere de helal oslun THY ve diğer uçuş okullarına diyin be kardeşim. HELAL OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Is bulamamanin nedeni ingilizce ve yas demissiniz. Yas sizce en fazla kac olmali? Ben ATPL ogrencisiyim ve yasim hafiften geckin. Endiseliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaş ~ 9 yıl önce
Uçuş okulunu bitirdiğinizde yaşınız 35'i geçmişse işiniz biraz zor. Zira pilotluk konusunda airmanship kısmı sonradan çalışılarak öğrenilmediğinden, doğuştan gelen yeteneklerle ilgili olduğundan yaş ilerledikçe kabiliyet de azalmaktadır.
benlik ~ 9 yıl önce
Benlik birşey yok hocam benim yaşla alakalı birşey demem haddimi aşmak olur. THY max40 diyor diğer şiktler ise 32-33 yaşı max tutar tecrubesiz fo lar için.
ozel ~ 9 yıl önce
35 sonrası type için zor diyemem.Nedeni şudur;o gün şartları çok önemlidir.Filo büyür yada küçülür bir anda tarife değişimleri yasal süreler hepsi bunda etkendir.Doğal olarak mezun adaylar çoğalıyor yurt dışından ciddi talep var avrupa filolar daralıyor.Bu da TR cazip yapıyor.Bence olumsuz olmadan en iyi ben nasıl olurum düşüncesi ile devam..
Yaş önemli değil ~ 9 yıl önce
Line da uçmak için yaşın önemi yok bence, tecrübesiz olarak 45 yaşında F/O olarak başlasan bile önünde 20 yıl olacak, her yıl 900 saat uçsan 10 yılda 9000 saat ki hala önünde 10 yıl kalacak. Bu işe, bence en erken 30 yaşında başlanılmalı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000