18 Ekim 2021, Pazartesi 09:44:42

THY uçuş ekiplerinden takdir toplayan proje

Her gün yüzbinlerce kişiyi sevdiklerine ulaştıran Türk Hava Yolları uçuş ekipleri sosyal sorumluluk projeleri ve düzenledikleri kampanyalarla başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki insanlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.
  • bizim insanlarimiz baska pozitif anlamda. kalbi dogru yerde ve insanligi ilk sirada
  • bende elımden geldımce yardım etmek ısterım .internette iyilik dostları dıye aradım bulamadım
  • Kalbi gönlü temiz insanlar.
  • oraya üniforma ile girmenin anlamı nedir ya yardım iyi güzel hoş ama bana çok reklam geliyor artık
  • Allah razıolsun Kendi insanlarımızada yardım etseniz cook güzel olur
  • Allah razi olsun
  • Bu tarz projelerde lütfen tgs'ye de haber verin! Bir tgs personeli olarak az da olsa çorbada tuzum bulunsun isterdim gerçekten. Yürekten tebrik ediyorum :)
  • Yaa tamimiyla reklam kokan hareketler. Algi operasyonu , Turkiyeden gunes kremi almiaslar , unuforma ile gidip dagitiyorlar. Bu kadarida PES detirtiyor. Afrikada kac tane albiol hastasi var. Madem gostermelik yapacaksini yetimhanelere gidin , hastanelere gidin. Birde Afrika da refah seviyesi en yuksek ulkelerden Senegal le gitmisler. Yazik yaa walla ayip artik. Bu kadar da gostermelik yapmayin. Allahin yardimini bile reklam araci olarak kullanmayin. Hic mi Allah korkunuz yok sizin.
  • Belki Türkiye’de de yardım yapıyorlardır .. yargılamadan infaz etmişsiniz ,günahtır.hak ve hukuk var hesap var unutmayın
  • Harika insanlarsiniz. Muhtesem proje sizleri kutluyorum iyiki sizin gibi insanlar var su dunyada

Her gün yüzbinlerce kişiyi sevdiklerine ulaştıran Türk Hava Yolları uçuş ekipleri sosyal sorumluluk projeleri ve düzenledikleri kampanyalarla başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki insanlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. THY kabin memurları ve pilotların kendi aralarında kurdukları ‘İyilik Dostları’ oluşumu Senegal’in başkenti Dakar’da güneşten saklanan albino hastası çocukların yaralarına güneş kremi ile merhem oldu.

Uçuş görevlisi olarak geldikleri Senegal'de albino hastası çocukların yardım çığlığını işiten THY uçuş ekipleri, Senegal Ulusal Albinizm Derneği ile iletişime geçerek Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanyaya gelen destekler sonrası doğal güneş kremleri ve hediyeler ile Dakar'a ulaşan THY çalışanları, elliye yakın albino hasası çocuk ve aileleri ile bir araya gelerek yardımları ulaştırdılar.

Kampanyayı düzenleyen ekipte yer alan kabin amiri Yusuf Babür Öztürk, imkanları dahilinde başta Türkiye olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam edeceklerini söyledi.

İşleri gereği çok farklı coğrafyalara gittiklerinin altını çizen kabin amiri kabin amiri Esra Kılıç ise; "Bugün ekip arkadaşlarımla birlikte Dakar'daki albino çocuklarla buluştuk. Güneş kreminin hayat kurtardığına inanmak çok zor ama öyle, inşallah annelerine doğal güneş kremi yapmayı da öğretmek istiyoruz, bu bizim hayalimiz" diye konuştu.

Uçuş ekiplerinin yardım kampanyasını twitter hesabından paylaşan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de "Bulutların üzerinde günümüzü aydınlatan güneş Afrika'da hayat karartabiliyor. Arkadaşlarımız ise o hayatlara, albino çocuklara ulaşarak onları güneşten koruyor. Dünyanın bir ucunda çocukların hayatına dokunan, şefkatli elleriyle yaralarına merhem olan arkadaşlarım iyi ki varsınız." mesajını iletti.

Senegal Ulusal Albinizm Derneği Başkanı Mouhamadou Bamba Diop ise şunları söyledi:

"Üç albino çocuk babası bir albinoyum, dünyanın geri kalanı Afrika'daki albinizmli insanları bilmiyor. Güneş kremi gündelik yaşamımız için çok önemli ancak burada ulaşması ve satın alması bir o kadar zor bir ürün. Bunun yanında insanlarımız eğitime, sağlık çözümlerine en basitinden yemeğe dahi ulaşmakta da zorluk çekiyor. Bu coğrafyada albino olarak doğduğunuzda sizi hayalet olarak görüyorlar. Dünyanın geri kalanını özel jetlerinin penceresinden aşağıya bakıp Afrika'yı, bizi fark etmeye davet ediyorum. Bugün buraya gelen Türk Hava Yolları ailesine ve tüm yardımseverlere teşekkür ediyorum."

Cilde renk veren melanin pigmentinin eksikliği nedeniyle, bembeyaz bir vücutla dünyaya gelen Albinolar başta cilt kanseri ve görme bozuklukları olmak üzere pek çok sağlık sorununun tehdidi ile yaşıyorlar. Afrika Kıtası'nda büyülü veya sihirli olduklarına yönelik var olan batıl inançlar nedeniyle her yıl pek çok saldırıya uğrayan albinoların hayatını tehdit eden bu inanışlar ile ilgili her yıl kıta genelinde ve dünya çapında farkındalık kampanyaları düzenleniyor. (Sabah)

THY uçuş ekiplerinden takdir toplayan proje

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

grb ~ 2 yıl önce
bizim insanlarimiz baska pozitif anlamda. kalbi dogru yerde ve insanligi ilk sirada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tel ~ 2 yıl önce
bende elımden geldımce yardım etmek ısterım .internette iyilik dostları dıye aradım bulamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cankat ~ 2 yıl önce
Kalbi gönlü temiz insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LosencılıslıÜberci ~ 2 yıl önce
oraya üniforma ile girmenin anlamı nedir ya yardım iyi güzel hoş ama bana çok reklam geliyor artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski km şimdi uberci ~ 2 yıl önce
Kıskandın demi duramadin yerinde kudurdum ondan. Millete laf söylüyorsun tebrik etmek gerekirken anca laf söylersiniz helal olsun THY
Tgs ~ 2 yıl önce
Allah razıolsun Kendi insanlarımızada yardım etseniz cook güzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkis ~ 2 yıl önce
Allah razi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
Bu tarz projelerde lütfen tgs'ye de haber verin! Bir tgs personeli olarak az da olsa çorbada tuzum bulunsun isterdim gerçekten. Yürekten tebrik ediyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komikler ~ 2 yıl önce
Yaa tamimiyla reklam kokan hareketler. Algi operasyonu , Turkiyeden gunes kremi almiaslar , unuforma ile gidip dagitiyorlar. Bu kadarida PES detirtiyor. Afrikada kac tane albiol hastasi var. Madem gostermelik yapacaksini yetimhanelere gidin , hastanelere gidin. Birde Afrika da refah seviyesi en yuksek ulkelerden Senegal le gitmisler. Yazik yaa walla ayip artik. Bu kadar da gostermelik yapmayin. Allahin yardimini bile reklam araci olarak kullanmayin. Hic mi Allah korkunuz yok sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyyah ~ 2 yıl önce
Belki Türkiye’de de yardım yapıyorlardır .. yargılamadan infaz etmişsiniz ,günahtır.hak ve hukuk var hesap var unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vortex ~ 2 yıl önce
Harika insanlarsiniz. Muhtesem proje sizleri kutluyorum iyiki sizin gibi insanlar var su dunyada

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000