Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları, Afrika'daki uçuş ağına bir noktayı daha eklemeye hazırlanıyor.
Uçuş ağına her geçen gün yeni noktalar ekleyen Türk Hava Yolları, Angola'yı da ağına katıyor. THY'nin Angola'daki uçuş noktası başkent Luanda olacak.
AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı Luanda uçuşlarının 11 Haziran 2014 tarihinden itibaren başlayacağı öğrenildi.
Önümüzdeki ay başlayacak tarifeli uçuşların karşılıklı olarak havada iki kez yapılacağı hattın doluluk oranına bağlı olarak sefer sayılarında artışa gidilebileceği ifade edildi.
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Luanda seferlerini Airbus A330-200 tipi uçaklarla düzenlemesi bekleniyor.
Öte yandan Türk Hava Yolları, ABD'deki 6. uçuş noktası olan Boston seferlerini başlatıyor. THY, ABD'nin Massachusetts eyaletinin başkenti ve en büyük şehri olan Boston'a açılışa özel herşey dahil gidiş-dönüş 399 Euro'dan başlayan fiyatlarla uçuyor.
LUANDA'YI TANIYALIM
Luanda, Angola'nın en büyük şehri ve başkentidir. Atlas Okyanusu kıyısına kurulan Luanda, Angola'nın yönetim ve ticaret merkezidir. Birleşmiş Milletlere göre, şehrin nüfusu 5 milyon civarındadır.
Bölgenin en önemli ticaret limanlarından biri olan Luanda, kahve, pamuk, şeker, elmas, demir ve tuz ihracatlarıyla ön plana çıkıyor.
İngiliz insan kaynakları ve danışmanlık şirketi Mercer tarafından yapılan ''Yaşam Maliyet Araştırması'' sonuçlarına göre, Luanda dünyanın en pahalı kentleri arasında gösterilmişti.
Luanda, 1575 yılında Potekizli kaşif Paulo Dias Novais tarafından Sao Paulo de Luanda adıyla kuruldu.
©AirportHaber.com ÖZEL / Mehmet GENÇ
Facebook Yorum