12 Ağustos 2016, Cuma 12:28:12

THY uçtu ihracat katlandı

Türkiye'nin üretiminde dünya lideri olduğu levrek, çipura ve alabalıkta ihracat, THY'nin ABD ve Dubai uçuşları sayesinde katlanarak artıyor.
  • Hocam reklam yapilmasi rahatsizlik vermiyor. Aksine cokda mutlu oluruz fakat yanlis bilgi uzerinden reklam problem. Biz yalancimiyiz? Bu baliklarla ilgili ihracatin artmasinda TK'nin etkisi yok. Bu haber yanlis dedim. Yani dogruyu soyledim haberi yapani elistirdim. Yanlis bilgiye yanlis bilgi deyince sucsa iyi ben sucluyum ozaman.
  • Milli havayolunun ucus hattinin genislemesi, buzdagi etkisi yaratmistir. Suyun ustunde kalan istihdam, yolcu artisi ise, gorunmuyen su alti tarafi, Turkiye'nin reklami, kargo ile ihracat gibi faktorlerdir. Yetmez ama evet.
  • Dogru ciddi balik gidiyor ama TK ile ilgili bir durum degil. Daha once bu baliklar yunan tarafinda yetistirilip gondeiliyordu. Son iki uc yildir Yunanistanin ekonomik ve politik durumumlarindan dolayi Turkiye tafainda yetistirilmeye basladi dolayisiyla bizim ihracatimiz artti. Madem bedava reklam yapacaksiniz TK nin yaninda LH,BA,TCX,PGS yani herkes balik tasiyor onlarida yazsaydiniz.
  • Dünyada bir numara ,salla salla nasıl olsa inanıyorlar.
  • Dün Bodrum İstanbul uçtum. Uçaktan bakınca Adabükü'nün üst tarafı sırf balık çiftliği dolu ve bazıları kıyıya o kadar yakın ki 500m neredeyse. Bildiğim kadarıyla bunların kıyıya 1 milden yakın olmaması lazım. Tamam üretim yapalım ama kıyıları da düşünelim biraz.
  • Fetöye az para taşımadı thy. ABD de ki depolarında az para aklamadı thy herkes biliyor. bunu beğenmeyen gerçekleri bilmiyor demektir.
  • Bırakın bu işleri.Hani kar nerede o zaman ? :)

Türkiye'nin üretiminde dünya lideri olduğu levrek, çipura ve alabalıkta ihracat, THY'nin ABD ve Dubai uçuşları sayesinde katlanarak artıyor.

ABD ve Dubai gibi uzak noktalara uçakla günlük balık gönderen ihracatçılar, 2023 için konulan 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefini aşmayı hedefliyor.

Açıklamalarda bulunan Ege Su Ürünleri ve Havyansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Taner Ciğer, Türkiye'nin 135 bin ton çipura - levrek, 110 bin ton alabalık üretimiyle bu ürünlerde dünya lideri olduğunu, toplam balık üretiminde de Avrupa'da Norveç'ten sonra ikinci sırada bulunduğunu dile getirdi.

Türk firmalarının Ege Denizi'nin balık yetiştiriciliği için ideal koşullarını iyi değerlendirdiğini, girdiği tüm pazarlarda kalitesi ve fiyatıyla etkili konuma ulaştığını anlatan Ciğer, yıllık 850 milyon dolarlık su ürünleri ihracatının yüzde 70'inin AB pazarına gönderildiğini, bu coğrafyadaki birçok ülkede pazar lideri olduklarını kaydetti.

THY gücüyle uzaklara ihracat

Son dönemde farklı pazarlara girmek üzere çalışma yürüttüklerini ifade eden Ciğer, uzak pazarlarda Ege'nin verimli sularıyla Türk Hava Yolları'nın gücünü kullanarak başarı elde ettiklerini belirtti.

Balığın ABD, Ortadoğu ve Uzakdoğu gibi pazarlara taze ve soğutulmuş olarak naklinin ancak hava kargoyla yapılabildiğini, bu anlamda dünyanın en geniş uçuş ağına sahip olan THY'nin kendilerine büyük avantaj sağladığını ifade eden Ciğer, şöyle konuştu:

"Son 5 yılda balık üreticilerine THY sayesinde yeni pazarlar açıldı. THY'nin geniş uçuş ağı sayesinde ürünlerimizi taze olarak gönderdiğimiz ABD ve Dubai'deki restoranların menülerine Türk balıklarını sokmaya başladık. Bunu Japonya, Hong Kong ve Güney Kore izliyor. Sadece hava kargonun getirdiği avantajla bu yıl ihracatımızı 100 milyon dolar artırdık. Yakın zamanda ABD en büyük pazarımız olacak. Bu büyüme trendiyle devam etmemiz halinde 2023 için belirlediğimiz 1,5 milyar dolarlık hedefi aşacağız."

Türk levreği mönüye girdi

THY'nin geniş gövdeli uçaklarının her gün sefer düzenlediği New York, Boston, Los Angeles, Miami ve Atlanta'ya günlük taze balık gönderdiklerini söyleyen Ciğer, bu pazarda Şili gibi ülkelerden gelen levrekler yerine artık "Mediterranean fish from Turkey" (Türkiye'den Akdeniz balığı) etiketi bulunan Türk levreğinin tercih edildiğini kaydetti.

Dünyada dışarıda yemek kültürü en belirgin olan pazar konumundaki ABD'de bir ürünün restoran mönülerine girmesi halinde "sırtının yere gelmeyeceği" yönünde yorumlar yapıldığına işaret eden Ciğer, 2 bin 500 tonla başladıkları ABD pazarının 3 yılda 10 bin tona ulaştıklarını, Dubai'ye yaptıkları ihracatın da ikiye katlanarak 4 bin tona çıktığını ifade etti.

Türkiye, son 1 yılda 158 bin ton su ürünleri ihraç ederek 886 milyon dolar gelir elde etti.

THY uçtu ihracat katlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Andro ~ 8 yıl önce
Hocam reklam yapilmasi rahatsizlik vermiyor. Aksine cokda mutlu oluruz fakat yanlis bilgi uzerinden reklam problem. Biz yalancimiyiz? Bu baliklarla ilgili ihracatin artmasinda TK'nin etkisi yok. Bu haber yanlis dedim. Yani dogruyu soyledim haberi yapani elistirdim. Yanlis bilgiye yanlis bilgi deyince sucsa iyi ben sucluyum ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
Milli havayolunun ucus hattinin genislemesi, buzdagi etkisi yaratmistir. Suyun ustunde kalan istihdam, yolcu artisi ise, gorunmuyen su alti tarafi, Turkiye'nin reklami, kargo ile ihracat gibi faktorlerdir. Yetmez ama evet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
andro ~ 8 yıl önce
Dogru ciddi balik gidiyor ama TK ile ilgili bir durum degil. Daha once bu baliklar yunan tarafinda yetistirilip gondeiliyordu. Son iki uc yildir Yunanistanin ekonomik ve politik durumumlarindan dolayi Turkiye tafainda yetistirilmeye basladi dolayisiyla bizim ihracatimiz artti. Madem bedava reklam yapacaksiniz TK nin yaninda LH,BA,TCX,PGS yani herkes balik tasiyor onlarida yazsaydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro'ya ~ 8 yıl önce
Saydıklarından kaç tanesi direkt uçuyor? Ne kadar kapasite sağlıyorlar? IST çıkışlı hacimleri TK'nın yüzde kaçı? Hepsi bir tarafa, milli havayolunun reklamının yapılması seni neden rahatsız ediyor?
M:K ~ 8 yıl önce
Dünyada bir numara ,salla salla nasıl olsa inanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Dün Bodrum İstanbul uçtum. Uçaktan bakınca Adabükü'nün üst tarafı sırf balık çiftliği dolu ve bazıları kıyıya o kadar yakın ki 500m neredeyse. Bildiğim kadarıyla bunların kıyıya 1 milden yakın olmaması lazım. Tamam üretim yapalım ama kıyıları da düşünelim biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az para taşımadı ~ 8 yıl önce
Fetöye az para taşımadı thy. ABD de ki depolarında az para aklamadı thy herkes biliyor. bunu beğenmeyen gerçekleri bilmiyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JACK ~ 8 yıl önce
Bırakın bu işleri.Hani kar nerede o zaman ? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkatli okuyalım ~ 8 yıl önce
İhracatı artan THY değil balık üreticileri. Yorum yaparken sadece başlığa bakıp içeriği okumadan mı yazıyorsunuz.Allah allah yaw...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000