27 Haziran 2021, Pazar 12:05:11

THY ücret iadesi isteyen yolcuyu mahkemeye verdi iddiası

Türk Hava Yolları'nın, bilet iadesi için başvuran bir yolcusunu mahkemeye verdiği iddia edildi.
  • 758 tl için beni dava etti diyor.ilk davayı açanda kendisi 758 tl için münafık.bir dediğin bir dediğini tutsun
  • Yolcuya bilet ücreti tam olarak iade edilmiş ve kendisinden yazı alınmış, herhangi bir alacağının kalmadığı ve bu durumu sosyal medya vs gibi yerlerde dillendirmeyecegine dair. Ancak yolcu uyanıklık yapıp tüketici hakem heyetine başvurarak yeniden ücret talep etmiş durumda. Bu yüzden THY direkt olarak mahkemeye verdi bu yolcuyu. Zaten yolcu hemen korkup "ben vazgeçtim" diyor ama bu işler maalesef böyle yürümüyor.
  • Madem haklısınız ve THY size hak etmediğiniz şekilde davranıyor o halde neden gidip hakkınızdan feragat ediyorsunuz sayın yolcu. Yılda milyonlarca yolcuya hizmet veren bir kurum bahsettiğiniz gibi 750 TL civarında bir ücretin peşine düşmez diye düşünüyorum. Tüketici heyetine hatta mahkemesine başvuracak kadar zaman ayırabiliyorsanız karşı dava için de zaman ayırarak haklılığınızı mahkemede de ispat edersiniz artık. Böylesine global firmalardan kaliteli hizmet beklemek ücret ödeyen herkes için haktır. Ancak bazen yolcu profilininde şirketlerin iyi niyetini suistimal etmeye çalıştığına sıkça tanık oluyoruz. Yazık
  • ÖRNEKTE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE BUNUN ADI RESMİ SOYGUN....
  • THY ne hale gelmiş. Çalıştığım kurumdan nefret ediyorum. İlk fırsatta terk edip gideceğim.
  • Burada sorun düşük yolcu profili.... Önüne gelen uçağa binmemeli.....
  • Hakem heyeti kararının iptali için dava açılabilir. Normaldir
  • Thy, bütün zararı, fırsat görüp personele yükledi. Yarım maaşla taam çalıştırıyor. Thy çalışanı olatak, ne alırsanız size hakkim helal, izinverirken bire 70 saat hesabı yapan, öncelikle ekip planlamaya, hakkımı helâl etmiyorum. Dünya ahiret , elim yakanızda, ve kul ( işçi, çalışan) hakkımı, helâl etmiyorum.
  • Burada Thy'nin yasal hakkını kullanmış. Ama saçma sapan kullanmış. 750tl için ben haklıyım egolarına, triplerine gireceğine müşteri memnuniyeti diyip iadesini yap geçsin gitsin. Belliki yılda 10-15 kere anca olur diye düşünüyorum. Ama Thy papaz olup medyaya düşmeyi yol edinince tabiki firmanın vatandaş gözünde değeri düşüyor. 750tl ödemeyeceğim diye imajını daha da beter et.Ödeyeceğin rakam 750tl ama imaj zedelenmesi milyon dolar.
  • Herzaman thy yi yolabileceğini düşünen standart çok bilmiş yolcu! Sezarın hakkı sezara. Madem haklısın neden tüketici hakem heyeti kararından feragat ediyorsun ki? Demek ki ortada bir sıkıntı var. Biz bayrak taşıyıcı havayolumuza hayranız böyle ucuz işlerle şirketi kötülemeyi bırakın artık. O şirket ki bir çalışanını bile mağdur etmemiş bu hengameli süreçten alnının akıyla çıkmıştır. 758 lira değil 1 kuruş da olsa hakkın olmayanı istemeyeceksin. Hakkınsa da feragat etmeyecek hakkını alacaksın arkadaş!! THY, pegasus ya da diğerleri gibi işçisine kıymamıştır!!!

Türk Hava Yolları'nın, bilet iadesi için başvuran bir yolcusunu mahkemeye verdiği iddia edildi.

Yıllardır THY yolcusu olduğunu ve Miles/Smiles bilgilerini vererek kontrolünün sağlanabileceğini ifade eden bir THY yolcusu, pandemi sürecinin Türkiye'de de gündeme geldiği bir dönemde Ukrayna biletini iptal ettirip ücret iadesi isteyince davalık oldu.

Sağlık Bakanı'nın 'mecbur kalmadıkça yurt dışına çıkmayın' ifadelerini dikkate alıp 28 Şubat 2020 tarihindeki Ukrayna uçuşunu iptal ettirerek bilet iadesi isteyen yolcu, THY'den ret cevaı aldı. Ancak Covid-19 virüsünün ülkemizde ilk kez görüldüğü Mart ayında, yolculara tanınan ücretsiz değişiklik hakkı ile 40 Dolar ücret iadesi sağlandı.

Geriye kalan kısmı da tahsil etmek için Tüketici Mahkemesi'ne başvuran ve buradan lehine karar çıkan THY yolcusu, karar ile birlikte kalan ücreti alabilmek için yeniden Türk Hava Yolları'na başvurdu.Ancak bir kez daha olumsuz yanıt alan yolcu, bu kez THY tarafından mahkemeye verildi.

20 yıldır THY yolcusu olduğunu ifade eden S.N, mahkemeye verildiğini öğrenince neye uğradığını şaşırdı.

Kendisi lehine Tüketici Hakem Heyeti kararı olmasına rağmen, THY tarafından mahkemeye verildiğini iddia eden yolcu, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti:

Başvurum sonrası eşine az rastlanır skandal bir kararla 758 lira gibi bir rakamı ödememek için TÜRK HAVA YOLLARI tarafıma karşı dava açmıştır ve 21 Eylül’de mahkeme celbi adresime gelmiştir.

Beni haklı ve davacıyken, haksız ve davalı duruma düşüren THY ve mücbir durum yüzünden kullanamadığı biletin hakkını arayan mağdur bir yolcu. Türk Hava yolları için bir fiyasko.

Herşeyden vazgeçip Tüketici Hakları kararından feragat ettiğimi avukata bizzat ulaşıp bildirmeme rağmen dahi, feragatim kabul edilmemiştir! Daha pandemi yokken 14 Ocak 2020’de Yurtdışı bileti alan ve 1.5 ay sonra uçuş tarihinde uçmayıp daha sonra hakkını arayan bir yolcu olan ben ve bu yüzden beni dava eden TÜRK HAVA YOLLARI. Tutar da 758 lira!

THY ücret iadesi isteyen yolcuyu mahkemeye verdi iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Hypocrite ~ 3 yıl önce
758 tl için beni dava etti diyor.ilk davayı açanda kendisi 758 tl için münafık.bir dediğin bir dediğini tutsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolandirici ~ 3 yıl önce
Yolcuya bilet ücreti tam olarak iade edilmiş ve kendisinden yazı alınmış, herhangi bir alacağının kalmadığı ve bu durumu sosyal medya vs gibi yerlerde dillendirmeyecegine dair. Ancak yolcu uyanıklık yapıp tüketici hakem heyetine başvurarak yeniden ücret talep etmiş durumda. Bu yüzden THY direkt olarak mahkemeye verdi bu yolcuyu. Zaten yolcu hemen korkup "ben vazgeçtim" diyor ama bu işler maalesef böyle yürümüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu profili ~ 3 yıl önce
Madem haklısınız ve THY size hak etmediğiniz şekilde davranıyor o halde neden gidip hakkınızdan feragat ediyorsunuz sayın yolcu. Yılda milyonlarca yolcuya hizmet veren bir kurum bahsettiğiniz gibi 750 TL civarında bir ücretin peşine düşmez diye düşünüyorum. Tüketici heyetine hatta mahkemesine başvuracak kadar zaman ayırabiliyorsanız karşı dava için de zaman ayırarak haklılığınızı mahkemede de ispat edersiniz artık. Böylesine global firmalardan kaliteli hizmet beklemek ücret ödeyen herkes için haktır. Ancak bazen yolcu profilininde şirketlerin iyi niyetini suistimal etmeye çalıştığına sıkça tanık oluyoruz. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soygun ~ 3 yıl önce
ÖRNEKTE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE BUNUN ADI RESMİ SOYGUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320fo ~ 3 yıl önce
THY ne hale gelmiş. Çalıştığım kurumdan nefret ediyorum. İlk fırsatta terk edip gideceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu kalitesi ~ 3 yıl önce
Burada sorun düşük yolcu profili.... Önüne gelen uçağa binmemeli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Hakem heyeti kararının iptali için dava açılabilir. Normaldir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 3 yıl önce
Thy, bütün zararı, fırsat görüp personele yükledi. Yarım maaşla taam çalıştırıyor. Thy çalışanı olatak, ne alırsanız size hakkim helal, izinverirken bire 70 saat hesabı yapan, öncelikle ekip planlamaya, hakkımı helâl etmiyorum. Dünya ahiret , elim yakanızda, ve kul ( işçi, çalışan) hakkımı, helâl etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 3 yıl önce
Planlama zevk alıyor sanıyorsun dimi o planlamalardan. Tek muhattabın o diye tüm suçu onlara yüklemek hoş değil
yolcu ~ 3 yıl önce
Burada Thy'nin yasal hakkını kullanmış. Ama saçma sapan kullanmış. 750tl için ben haklıyım egolarına, triplerine gireceğine müşteri memnuniyeti diyip iadesini yap geçsin gitsin. Belliki yılda 10-15 kere anca olur diye düşünüyorum. Ama Thy papaz olup medyaya düşmeyi yol edinince tabiki firmanın vatandaş gözünde değeri düşüyor. 750tl ödemeyeceğim diye imajını daha da beter et.Ödeyeceğin rakam 750tl ama imaj zedelenmesi milyon dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırakın ~ 3 yıl önce
Bırakın bu işleri. İmaj zedelenmesi nedir birtek bizim ülkede var bu. Hak haktır. Eğer arkadaş hakkını arıyorsa sonuna kadar aramali. Niye geri çekiyo feragat ediyo haklıysa. Bu işte kesin başka bişey var. Hem her yolcuya memnuniyet vs diye milyonlarca harcama yapılmak zorunda mı? %49 da hala devletin hakkı var. Garipsiniz alayınız. Bunu da dislike edin bol bıl. Dogru soyleyen nasılsa barınacak yer bulamaz.
Herzaman ~ 3 yıl önce
Herzaman thy yi yolabileceğini düşünen standart çok bilmiş yolcu! Sezarın hakkı sezara. Madem haklısın neden tüketici hakem heyeti kararından feragat ediyorsun ki? Demek ki ortada bir sıkıntı var. Biz bayrak taşıyıcı havayolumuza hayranız böyle ucuz işlerle şirketi kötülemeyi bırakın artık. O şirket ki bir çalışanını bile mağdur etmemiş bu hengameli süreçten alnının akıyla çıkmıştır. 758 lira değil 1 kuruş da olsa hakkın olmayanı istemeyeceksin. Hakkınsa da feragat etmeyecek hakkını alacaksın arkadaş!! THY, pegasus ya da diğerleri gibi işçisine kıymamıştır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000