05 Nisan 2017, Çarşamba 14:47:58

THY uçaklarında yeni dönem

Türk Hava Yolları, kulaklık ve kabin içi dergilerinin konulduğu plastik poşetlerde geri dönüşümlü malzeme kullanmaya başladı.
  • Bizede bu yakışır
  • Yil olmus 2017 halen sokaga cop atan millet, havada ucusan posetler, denizde yuzen siseler. Daha da pahaliya satsinlarda cevresine zarar verecek birseye sahip olmasin cogunluk. Coluga cocuga biraz daha temiz cevre birakalim hersey politika, siyaset, yesil saha olmus zaten
  • Zaten her şeyimiz tamam ülkece gelişmişlik düzeyinde İsveçle Almanyayla yarışıyoruz da bir plastik poşetten para almadığımız kalmıştı. Millet yine üç kuruş beş kuruş parası neyse vermeye devam edip plastik poşet alacak bilmiyor muyuz sanki?
  • Burda kasada plastik posete 2- 5 kurus arasi oduyoruz.

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında kulaklık ve kabin içi dergilerinin konulduğu plastik poşetlerde geri dönüşümlü malzemeye geçildi. Doğada parçalanabilen, geri dönüşümlü malzemeden imal edilen poşetler ilk olarak uzun menzilli uçaklarda ekonomi sınıfında verilen kulaklıklar için kullanılmaya başlandı.

THY’den alınan bilgiye göre, önümüzdeki günlerden itibaren kabin içi dergilerinin yanı sıra uçaklarda kullanılan tüm plastik poşetler geri dönüşümlü, doğada kısa sürede parçalanabilen özelliğe sahip olacak. Plastik poşetler ayrıca kabinde meydana gelebilecek yangınlarda geç tutuşma ve erime yapmama özelliğine de sahip. Poşetler havacılık açısından bu testlerden de geçirildi.

2018’DE YENİ DÖNEM

Yeni Atık Yönetmeliğine göre, 1 Ocak 2018’den itibaren alışverişlerde verilen plastik poşet uygulamasında kısıtlamaya gidilecek. Kasadan müşteriye poşetler ücretli olarak verilmeye başlanacak. Plastik poşet tüketiminin azaltılırken uygulamada poşetlerin doğada parçalanabilen molekül yapısına sahip olması, geri dönüşümlü kullanım gibi yeni kurallar da getiriliyor.

THY uçaklarında yeni dönem

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

NL ~ 7 yıl önce
Bizede bu yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suur lazm ~ 7 yıl önce
Yil olmus 2017 halen sokaga cop atan millet, havada ucusan posetler, denizde yuzen siseler. Daha da pahaliya satsinlarda cevresine zarar verecek birseye sahip olmasin cogunluk. Coluga cocuga biraz daha temiz cevre birakalim hersey politika, siyaset, yesil saha olmus zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Zaten her şeyimiz tamam ülkece gelişmişlik düzeyinde İsveçle Almanyayla yarışıyoruz da bir plastik poşetten para almadığımız kalmıştı. Millet yine üç kuruş beş kuruş parası neyse vermeye devam edip plastik poşet alacak bilmiyor muyuz sanki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plastic bag ~ 7 yıl önce
Çok mu zor evinden bir iki bez torba ile çıkmak?
Sığ muhalif sığ yorum ~ 7 yıl önce
Sana gelişmişlik adına yapılanların hepsinin yazıldığı bi kitap verilmesi mi gerekiyor bu yorumu yapmaman için? Ya da yorumun tam bir kılıçdaroğlu seviyesi muhalefet örneği diyim öyle anla.
Haklisin ~ 7 yıl önce
Katiliyorum sana! Nedeni de bu; Almanya gibi ülkeler çöplerini 3 e ayırmak sorunda (ev atıklsrı) 1.plastik 2.kıyat 3.diger atiklar Tüm bira, cola, fanta etc şişelerin hepsinin deposu var! Onu da ayri taşiyorsun markete iade ediyorsun! Gere dönüşüm budur! Çoçuklar bile çöpe atmadan düşüniyor "bu hangi kutuya gitmeli" dıye... Egitim şart....!
Nl ~ 7 yıl önce
Burda kasada plastik posete 2- 5 kurus arasi oduyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000