17 Mart 2014, Pazartesi 17:05:43

THY UÇAKLARINDA TÜRK MUTFAĞI DÖNEMİ

Türk Hava Yolları, TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. tarafından imal edilen, yerli yapım kabin içi mutfağa sahip ilk uçağı Boeing’den teslim aldı.
  • İthali kaça mal oluyordu? Bu yerli imalatın maliyeti nedir? Üretim kapasitesi nedir? Yıllık ne kadarlık bir üretim rantabldır? Ne kadar iç ve dış talebi karşılayabilirler? Kaç kişi istihdam edildi ve beklenti kaç kişinin orta vadede istihdamıdır? Yedek parça ve bakım kaç yıl süre ile karşılanacak? Kısaca bu iş uzun soluklu ve bu işe adanmış bir iş kolu yaratmak mıdır yoksa kısa süreli bir şov mudur? Umarım 2-3 sene sonra da konuştuğumuz ve büyüyen, istihdam yaratan iş kolu olur.
  • lütfen yourumu yayınlayın ingilizce olanı lütfen..öğrenciyim bir yerde yayınlanması lazım.teşekkürler
  • we all know that every journey in anatolia is delightful in a unique way.We have new suggestions to add an authentic feeling to your journeys,themed museums.How about spicing up your trips with the five themed museum options in Ankara,Konya,Çanakkle,Bursa,İzmir??
  • Bravo guzel olmus... birde yerli yapim perde ücretinde on ve arka galley adam gibi olsun bari...
  • think new mahmut abi. adamsın abi.seviyoruz seni...
  • Adamlar uzay yolculugu için bilet satıp test ucusları yaparsa bizde galey yaparız arkadas.... Zorlamayın.
  • Uçağın kendisi yapamıyoruz ama mutfak ve koltuğunu yapabiliyoruz çok enterasan doğrusu !!
  • Sadece lufthansanin kendi tasarladigi ve suanucaklarinda kullandigi koltuk ve galleyleri sansiniz olursa oturun inceleyin. Bunlar kopya yalan degil, umarim bir sonrakiler ozgun olur how-know bir ust seviyeye cikar, ayni sekilde uzerindeki tum parcalar yerli uretilebilir. Sertifiye olabilecek bir babayigit mutlaka cikacaktir. Onemli olan eksiklerdrn ders cikarmak, tci firmasinin daha iyilerini uretebilecegini dusunuyorum,
  • Ah şu seviyesiz yorumlar. Şu her şeyi ben biliyorum ukalalıkları, boş konuşmalar, hakaretler vatandaşımızın karakterinin bir parçası olmuş. Söküp atmamız lazım ama nasıl!
  • Görüyorum ki aramıza yine cahiller katılmış.

TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. küresel havacılık sektörüne üretim ve sertifikasyon sağlayan ilk Türk şirketi oldu.

Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve TAI ortaklığında kurulan TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş., tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan ilk yerli kabin için mutfağının -galley- ilk üretimini gerçekleştirdi.

TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş., bugün Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin VIP Hangar’ında gerçekleşen törenle TCI uçak mutfakları ile donatılmış ilk ticari uçağın teslimini kutladı. Uçak, şubat ayının başında Türk Hava Yolları’na teslim edilen bir Next-Generation (Yeni Nesil) 737-800. Türk Hava Yolları, bu uçağın yanı sıra, yine bu yıl içerisinde TCI uçak mutfaklarıyla donatılmış dokuz uçağın daha teslimini alacak.

Havacılık ve uzay sanayiine yönelik ürünlerin tasarım, üretim ve sertifikasyonunu yapan ilk Türk menşeili havacılık ve uzay şirketi olan TCI, Türkiye’nin havacılık sektöründeki mevcut kabiliyetinin daha da gelişmesine yönelik zemini hazırlamış bulunuyor. Boeing, kurulduğu gün itibariyle TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş.’ne uçak içi ürünler geliştirme konusunda bilfiil destek vermeye devam etmekte.  Bu büyük girişim ile TCI, ticari uçak üretiminin hız kazandığı bu dönemde, küresel tedarik zincirine kapasite ve kabiliyette katkı sağlamış bulunuyor.

THY Teknik A.Ş VIP Hangar'da düzenlenen törene başta SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, TCI Yönetim Kurulu Başkanı Turan Erol, TCI Genel Müdürü Ahmet Çağrı Özer ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bu yıl, altyapı çalışmalarına büyük ehemmiyet verdiğimiz bir yıl olarak ön plana çıkıyor. Hizmet kalitemizi artırmak ve küresel havacılık endüstrisine katkı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu paralelde, özellikle de Türk havacılık endüstrisinin gelişimindeki misyonumuz bizler için tabii ki en önemli motivasyon unsuru. Havacılık sanayiinde aktif rol üstlenmek ve lojistik destek almak için kurduğumuz şirketlerden biri de TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. Kabin içi mutfak ünitesi imalâtı yapan şirketimiz, uluslararası standartlarda üretim yapan ve yakın gelecekte bulunduğu faaliyet alanının etkin markalarından biri olarak değerlendirilecek yüksek potansiyelli bir ortaklık. Bugün, bu törenle TCI kabin içi mutfakları ile donatılmış ilk ticari uçağımızın teslimini kutluyoruz. Şubat ayının başında filomuza katılan Boeing Next-Generation 737-800 tipi bu uçağın yanı sıra bu yıl içerisinde TCI uçak mutfaklarıyla donatılmış dokuz uçak daha teslim alacağız” dedi.

Tanıtım töreninin ardından basın mensuplarına konuşan Topçu, "3. Havalimanı'nın zaten Türkiye'nin bir ihtiyacı olduğu ve THY'nin bu havalimanıyla rekabeti daha yukarı çekeceği konusunda bir tereddütümüz yok. ama biz şuanda Atatürk Havalimanı'nda operasyonlarımızı yapma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2017 ve sonrasında inşallah yeni havalimanında daha rahat bir ortamda çalışacağız" şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları'nın bugün itibariyle filosunda 242 uçağı bulunduğunu söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Şipariş edilmiş 262 uçağımız daha var. Her ay yenisi geliyor. Geniş gövdeli uçaklarımız da 2016 sonu itibariyle de filoya katılmış olacak. 2016 yılının sonun da filomuzdaki geniş gövdeli uçakların sayısı 85'in üzerinde olacak. Türk Hava Yolları, 2020 yılında 400 uçağı aşkın bir filoyla Avrupa'nın en önemli havayolu şirketlerinden biri haline gelecek. Dünya havacılığı küçülürken THY, yüzde 20 civarında bir büyümeyle yoluna devam ediyor. Zaten şuanda taşıdığımız yolcu sayısıyla Avrupa'da ikinci sıraya yerleştik. Lufthansa'yı da zorluyoruz. İnşallah biz İstanbul'un potansiyelini de kullanarak daha çok uçacağımız nokta var. Filomuza katılacak uçakları da düşünürsek; İstanbul, dünyanın en önemli hublarından biri olacak" dedi.

İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİ

“Bu büyük girişim, Boeing ile Türk havacılık ve uzay sanayii arasındaki derin ve büyümekte olan işbirliğinin önemli bir göstergesidir.” diyen Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn sözlerine şöyle devam etti:

“Havacılık ve uzay alanında üretim yapmak, mevzuata uygunluk ve sertifikasyon açısından zorlu bir iştir. TCI tarafından uçak mutfaklarının tasarımının, üretiminin ve sertifikasyonunun üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlaması; ürünlerinin yanı sıra çalışanlarının da kalitesini gözler önüne sermektedir.”

“TCI olarak değerli ortağımız Boeing ve değerli pay sahiplerimiz Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve TAI ile işbirliğimizin özeti güven, vizyonerlik ve takım ruhu” diyen TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Çağrı Özer sözlerine şunları da ekledi; “Bu önemli işbirliği ile küresel ölçekli bir kabin içi üretim şirketi olmak için gereken mükemmelliğe ulaşma yolunda, dinamizmimizi ve mükemmeliyetçiliğimizi, Boeing’in deneyimi ile birleştiriyoruz. Bu ortak çaba ile bir kez daha, Türk insanına teknoloji ve yenilik getirmede lider üretici olma yolunda gereken istek ve motivasyonu sağlamış bulunuyoruz.” 

Kabin içi mutfaklar, depolama ve yiyecek servisinin ötesinde, havayolu şirketlerine verimlilik, iç tasarım ve konfor üzerinden müşteri deneyimini farklılaştırma olanağı da sunmakta. Uçak içi tamamlayıcı unsurların farklı bir tedarikçisi daha olması, artan ticari uçak talebini karşılamak üzere küresel tedarik zincirinin kapasitesini artırırken, uçak müşterileri için daha çok seçenek ve esneklik sağlıyor.





















THY UÇAKLARINDA TÜRK MUTFAĞI DÖNEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İthali kaça mal oluyordu? Bu yerli imalatın maliyeti nedir? Üretim kapasitesi nedir? Yıllık ne kadarlık bir üretim rantabldır? Ne kadar iç ve dış talebi karşılayabilirler? Kaç kişi istihdam edildi ve beklenti kaç kişinin orta vadede istihdamıdır? Yedek parça ve bakım kaç yıl süre ile karşılanacak? Kısaca bu iş uzun soluklu ve bu işe adanmış bir iş kolu yaratmak mıdır yoksa kısa süreli bir şov mudur? Umarım 2-3 sene sonra da konuştuğumuz ve büyüyen, istihdam yaratan iş kolu olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reyyan açıkgöz ~ 10 yıl önce
lütfen yourumu yayınlayın ingilizce olanı lütfen..öğrenciyim bir yerde yayınlanması lazım.teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
how about this ~ 10 yıl önce
We all know that every journey in anatolia is delightful in a unique way.We have new suggestions to add an authentic touch to your journeys, themed museums in Ankara, Konya, Çanakkle, Bursa and İzmir.
REYYAN AÇIKGÖZ ~ 10 yıl önce
we all know that every journey in anatolia is delightful in a unique way.We have new suggestions to add an authentic feeling to your journeys,themed museums.How about spicing up your trips with the five themed museum options in Ankara,Konya,Çanakkle,Bursa,İzmir??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahh Helga !! ~ 10 yıl önce
Yaaa yaaa , das is schön Helga !! Ih bin koming yaaa !!
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bravo guzel olmus... birde yerli yapim perde ücretinde on ve arka galley adam gibi olsun bari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5yıldız ~ 10 yıl önce
think new mahmut abi. adamsın abi.seviyoruz seni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamlar uzay yolculugu için bilet satıp test ucusları yaparsa bizde galey yaparız arkadas.... Zorlamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erhan cetin ~ 10 yıl önce
Uzay yolculuğu bileti satan ülkelerde galley üretilmiyor mu? tüm kaynaklar sadece uzay yolculuğu için mi harcanıyor?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçağın kendisi yapamıyoruz ama mutfak ve koltuğunu yapabiliyoruz çok enterasan doğrusu !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sadece lufthansanin kendi tasarladigi ve suanucaklarinda kullandigi koltuk ve galleyleri sansiniz olursa oturun inceleyin. Bunlar kopya yalan degil, umarim bir sonrakiler ozgun olur how-know bir ust seviyeye cikar, ayni sekilde uzerindeki tum parcalar yerli uretilebilir. Sertifiye olabilecek bir babayigit mutlaka cikacaktir. Onemli olan eksiklerdrn ders cikarmak, tci firmasinin daha iyilerini uretebilecegini dusunuyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlar ~ 10 yıl önce
Ah şu seviyesiz yorumlar. Şu her şeyi ben biliyorum ukalalıkları, boş konuşmalar, hakaretler vatandaşımızın karakterinin bir parçası olmuş. Söküp atmamız lazım ama nasıl!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prof. Dr. İ.O. ~ 10 yıl önce
Görüyorum ki aramıza yine cahiller katılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000