11 Nisan 2008, Cuma 08:16:25

THY uçaklarına isim önerisi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) yönetim kurulu, Türk Hava Yolları'nın filosuna katılan yeni uçaklara verilecek isimler için bir mektup yazdı. PEki, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e gönderilen mektupta hangi isimler talep edildi?

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) yönetim kurulu tarafından, Türk Hava Yolları'nın (THY) filosuna yeni koyduğu uçaklara 'Harran' veya 'Göbeklitepe' isminin verilmesi için THY Genel Müdürlüğü'ne mektup yazdı.

THY'nın filosuna yeni koyduğu uçaklara Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından olan 'Göbeklitepe' veya 'Harran' isminin verilemesi için THY Genel Müdürü Doç Dr. Temel Kotil'e ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol tarafından bir mektup gönderildi.

ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, THY Genel Müdürlüğü'ne resmi yazı ile gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Artan nüfus ve iş hacminden dolayı ulaşımın rolü günümüzde daha da önem kazanmıştır. THY'nin Şanlıurfa'ya her gün Ankara ve İstanbul uçuşlarını eklemesi halkımızın zaman ve iş gücü kaybını azaltmış, ilimizde memnuniyetle karşılanmıştır. Bu vesile ile sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. İlimiz; tarihte dünya kültür ve medeniyetinin merkezi sayılan ve arkeoloji literatüründe 'Bereketli Hilal' olarak adlandırılan bölge üzerinde kurulmuş, ayrıca zengin Anadolu kültürü ile Mezopotamya kültürünün kesişme noktasında bulunma şansına da sahiptir. Tarih boyunca her iki kültür arasında köprü görevi üstlendiğinden zengin bir kültür birikimini de sinesinde barındırmaktadır. Filoya katılan uçaklarınıza hayırlı olsun dileklerimizle, yukarıda kısaca belirtilen tarih ve turizm kokan 'Göbeklitepe' veya 'Harran' isminin yeni uçaklarınızdan birine verilmesi hususunu takdirlerinize sunar, ilimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı tekrar teşekkür eder, sağlık ve başarı dolu günler dilerim."

THY uçaklarına isim önerisi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000