28 Haziran 2010, Pazartesi 08:42:02

THY uçakları Türk kimliği taşıyacak

Virgin Atlantic’ten, Brezilya Hava Yolları’na pek çok şirketin koltuğundan halısına her detayında imzası olan ünlü tasarımcı Paul Priestman, şimdi de Türk Hava Yolları ile çalışıyor. Türkiye’ye uygun özel bir tasarım paketi oluşturduklarını söyleyen Priestman geleceğin trendlerini de anlattı.
  • Benim ZURICH-IST A321 kotu tecrubemde THY'yi secmemistim ki... Ben zira San Francisco - Zurich - Istanbul Swiss ile ucuyordum, ancak ZRH-ISTarasinda codeshare ucusun kurbani oldum, yani gafil avlandim... Yoksa THY ucaklarinda kendimi ne konforlu, ne de guvende hissederim... hele hele bu kadar hizli buyume ve qualified elemanlarin eksikligi ile teknik anlamdaki yetersizlikleri heryerde haberlerde kendini gosteriyor... Kabin memurlarinin amatorlukleri ve Ingilizce gibi en onemli uluslararasi bir lisandaki ciddi yetersizlikleri ise Connection havayolu olma arzusu icinde olan THY icin cok ciddi bir sorun. Bence acilen Lisan kurslarina gondersin ekiplerine, zira okuduklari bile anlasilmiyor... Kotu cok kotu !!!
  • anlamıyorum bu haber sitesindeki çoğu kişi thy yi eleştiriyor. biz size yalvarmıyoruz gelin bizle uçun diye uçmayın o zaman kardeşim thy ile. uçup uçmadığınız da muallak ya hadi neyse.
  • sende biliyorsundur ki biranda bütün uçaklar yenilenemez türk hava yolları gibi devasal büyüklüğe kavuşmuş bi şirkette elbette bunları görüyordur ve zamanı gelince bunlarada bir çözüm bulur.
  • beğenmiyorsan THY ile uçmazsın olur biter. Ama nerde... sen ve senin gibiler sadece konuşur, atar tutar, nolursa olsun memnun olmaz. Yazık...
  • arkadasım sen türk hava yolları gıbı bır kurumla gurur duyacagına şirketi küçümsüyorsun. bu şirket kısa zaman da çok büyüdü ister istemez bu gecikmiş büyüme olurken bazı eksiklerde var umarım şirket en kısa zamanda düzelir
  • Sadece her ucakta degil, ayni ucakta bile ayri ayri koltuklar yer aliyor... Gecen hafta Pazar gunu Zurich-IST seferinde A321 tipli bir ucakta 1995 yillarinda 737-400 ve A310'larda kullanilan Y Class koltuklari hicbir ahenk olmaksizin A321'in icini pek bir cingene alayi haline sokmustu... Saks ve yesil fon ustune lacivertli kirmizili osmanli sal desenli ve cok yipranmis bu koltuklara Cemil Ipekci imzali pembe perdeler, ve birbirinden amator ve basi kesik tavuk gibi ortalikta dolanan, okuduklari ingilizce'nin hicbir kelimesli anlasilmayan, soguk-kuru ve lezzetsiz kofte izgara veya ondan beter tavuk menusunun beraberligi hic de STAR ozelligi tasimiyordu... Sanirim THY kendini IRAN AIR ve benzeri kalitesizlerin arasinda yildiz goruyor,
  • Türk kültürü falan deyip oryantalizmin örneklerini sergilemesinler. Bilakis Türk kimligine hakaret olur. Umarim Akmerkezin noel dekorasyonuna benzemez. veya Fenerbahce stadinin dekorasyonuna. Rezillikti... :(
  • artik nerdeyse her ucakta baska koltuk ve renkler var . bence gercekten sart . ama bunu bastan niye yapmadilar ????

Ünlü İngiliz tasarımcı Paul Priestman, geçen hafta British Council’ın Yaratıcı Girişimciler Kulübü için Türkiye’deydi. Yılın Genç İnternaktif Medya Girişimcisi ve Yılın Genç Sinema-Televizyon Girişimcisi yarışmalarının tanıtımına katıldı. Priestman dünyanın en büyük hava, deniz ve demiryolu şirketlerine tasarımlar hazırlıyor. Çinlilere süper hızlı trenler, Fransızlara gemiler yapıyor. Müşterileri arasında Boeing, Airbus’ın dışında uluslararası birçok havayolu şirketi de var. Bunların arasına Türk Hava Yolları da katıldı. Priestman and Goode şirketi,  THY’nin marka değerini yükseltmek için kolları sıvadı. Kısa bir süre sonra uçakların içini yeni bir görünüme kavuşturacak. 

LÜKS GEMİLER TASARLIYOR

Paul Priestman’ın Londra’da bir şirketi ve ekibi var. Endüstriyel tasarımlar yapıyor. Dünyanın parmakla gösterilen uluslararası şirketleri onunla çalışmak için neredeyse kapısında yatıyor. Virgin Atlantic’ten Brezilya Hava Yolları’na tasarlamadığı uçak kalmamış! Şimdilerde büyük lüks gemilerin iç tasarımlarına da el atmış durumda. Paul Priestman’a teklif götürenler arasında uluslararası arenada yaptığı anlaşmalarla büyük prestij kazanan THY de bulunuyor. Birkaç ay önce imzalanan anlaşma doğrultusunda bundan sonra THY’nin koltuklarının şeklinden uçakta verilen yemeğe, halıların rengine uçakların her noktasında onun parmak iziyle karşılayacağız.

BİR HAFTA İSTANBUL TURU

THY ile anlaştıktan sonra ekibini zaten bir haftalığına İstanbul’a ‘gözlem’ yapmaya, yaşamaya gönderen Priestman “Bu, benim yöntemim” diyor ve şöyle devam ediyor: “THY ülke içinde lider konumda. Dünyada da bu noktada ilerliyor. Bu süreçte ona yardım edeceğiz. Diğer hava yollarından farklı olmak zorunda. Bu markayı

güçlendirmek adına Türk kültüründen de beslenmemiz gerekiyor. Bunun için ekibimi bir haftalığına buraya gönderdim. Türkiye’nin yemeklerini, renklerini, kültürünü, dokusunu dışarıdan gözlemlesinler istedim. Çok yararı oldu. Kültürdeki farklılıklardan yola çıkarak THY’nin Lufthansa’dan farklı olduğunu göstermeye çalışacağız. Çünkü Türkiye’nin kendine has renkleri,

desenleri, geometrisi var. Özel bir tasarım paleti oluşturduk. Tasarım paletini hem uçağın tasarımında hem markada kullanacağız. Neler yaptığımızı yakında göreceksiniz.”

KAĞIT KLAVYEYE DÖNÜŞTÜ

Tasarım dünyasının tıpkı gerçek dünya gibi küreselleştiğini belirtiyor Priestman ve çantasından küçük bir alet çıkarıyor. Masanın üzerineki aletin önüne beyaz bir defter kağıdı koyuyor. Anında kırmızı bir klavyeye dönüşüyor sayfa. Aletin ileride klavye yerine kullanılacağını anlatıyor: “Bu küçük aletin teknolojisi İsrail, yatırımı Hong Kong, tasarımı da benim firmama ait. Çin’de üretilip sadece ABD pazarına sunulacak. Gördüğünüz gibi küçücük bir alette bütün dünyanın katkısı var.”

Telefonu kulağa dayama devri 20 yıl içinde bitiyor 

*Tasarım olarak uçaklara takmış vaziyetteyim çünkü onların çok fantastik olduklarına inanıyorum. Uçuyorlar bir kere... Mühendisliği beni çok şaşırtıyor. Onları küçük lüks otellere benzetiyorum. Dar alanlarda bir şeyler tasarlıyorsunuz. İnsanı zorlayan bir yanı var bu işin.

*Keşke bunu ben tasarladığım dediğim tek bir şey var şu hayatta: Modern yelkenliler. Basit, yalın, mühendisliği çok net bunların. Bunun dışında keşke ben bulsaydım, ben tasarladığım bir şey daha var aslında; o da google. Çok zekice bir buluş. İşin içinde gerçekten iyi bir düşünce var ve ben bunu çok seviyorum.

*Sadece şirketlere değil kendime de tasarımlar yapıyorum. Mesela evim için bir sarmal bir radyatör yaptım. Kendime ait bir fırın ve vantilatör yaptım. Vantilatörde kullandığım özel bir malzeme sayesinde çalışırken ona dokunabiliyorsunuz.

*20 yıl içinde kulağımıza dayadığımız telefonlar tarih olacak. Bir plastiği kulağımıza yıllarca götürmüş olmamıza çok güleceğiz. Çünkü çok saçma gelecek. Herkes ekranlara bakarak konuşacak.

*10 yıl içinde müzik alanında çok büyük değişiklikler olacak. Müzik, internetin içinde kaybolacak. Yine bu zaman içinde müzik ekipmanları çok değişecek.

*Bana göre dünyanın en zararlı tasarımı silah. Silahı tasarlamadığım için kendimi şanslı hissediyorum.

(Star Gazetesi)

THY uçakları Türk kimliği taşıyacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Benim ZURICH-IST A321 kotu tecrubemde THY'yi secmemistim ki... Ben zira San Francisco - Zurich - Istanbul Swiss ile ucuyordum, ancak ZRH-ISTarasinda codeshare ucusun kurbani oldum, yani gafil avlandim... Yoksa THY ucaklarinda kendimi ne konforlu, ne de guvende hissederim... hele hele bu kadar hizli buyume ve qualified elemanlarin eksikligi ile teknik anlamdaki yetersizlikleri heryerde haberlerde kendini gosteriyor... Kabin memurlarinin amatorlukleri ve Ingilizce gibi en onemli uluslararasi bir lisandaki ciddi yetersizlikleri ise Connection havayolu olma arzusu icinde olan THY icin cok ciddi bir sorun. Bence acilen Lisan kurslarina gondersin ekiplerine, zira okuduklari bile anlasilmiyor... Kotu cok kotu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anlamıyorum bu haber sitesindeki çoğu kişi thy yi eleştiriyor. biz size yalvarmıyoruz gelin bizle uçun diye uçmayın o zaman kardeşim thy ile. uçup uçmadığınız da muallak ya hadi neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sende biliyorsundur ki biranda bütün uçaklar yenilenemez türk hava yolları gibi devasal büyüklüğe kavuşmuş bi şirkette elbette bunları görüyordur ve zamanı gelince bunlarada bir çözüm bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beğenmiyorsan THY ile uçmazsın olur biter. Ama nerde... sen ve senin gibiler sadece konuşur, atar tutar, nolursa olsun memnun olmaz. Yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadasım sen türk hava yolları gıbı bır kurumla gurur duyacagına şirketi küçümsüyorsun. bu şirket kısa zaman da çok büyüdü ister istemez bu gecikmiş büyüme olurken bazı eksiklerde var umarım şirket en kısa zamanda düzelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece her ucakta degil, ayni ucakta bile ayri ayri koltuklar yer aliyor... Gecen hafta Pazar gunu Zurich-IST seferinde A321 tipli bir ucakta 1995 yillarinda 737-400 ve A310'larda kullanilan Y Class koltuklari hicbir ahenk olmaksizin A321'in icini pek bir cingene alayi haline sokmustu... Saks ve yesil fon ustune lacivertli kirmizili osmanli sal desenli ve cok yipranmis bu koltuklara Cemil Ipekci imzali pembe perdeler, ve birbirinden amator ve basi kesik tavuk gibi ortalikta dolanan, okuduklari ingilizce'nin hicbir kelimesli anlasilmayan, soguk-kuru ve lezzetsiz kofte izgara veya ondan beter tavuk menusunun beraberligi hic de STAR ozelligi tasimiyordu... Sanirim THY kendini IRAN AIR ve benzeri kalitesizlerin arasinda yildiz goruyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk kültürü falan deyip oryantalizmin örneklerini sergilemesinler. Bilakis Türk kimligine hakaret olur. Umarim Akmerkezin noel dekorasyonuna benzemez. veya Fenerbahce stadinin dekorasyonuna. Rezillikti... :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
artik nerdeyse her ucakta baska koltuk ve renkler var . bence gercekten sart . ama bunu bastan niye yapmadilar ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000