18 Mart 2009, Çarşamba 15:06:31

THY UÇAĞININ KALINTILARI BULUNDU

Marmara Denizi’ne düşen Türk Hava Yolları’na ait F-28-1000 Fokker tipi uçağının enkazının bir bölümü balıkçı ağına takıldı.
  • Resimlerin hicbirini goremiyorum
  • evet dogru bende vardım hüriyet gazetesi yıl olarak bilemiyorum henüz çocuktum atatürk köşkü açıklarında.
  • HATIRLADIGIM VE BILDIGIM KADARI ILE Uçak AHL 36 pisti için son yaklaşmada: yaklasma ve pist isiklari sonuyor Pilot inmekten vaz geciyor pist ile goz temasi kaybolmadan jenerator devreye giriyor ve tum isiklar yaniyor Ucak normal pas gecme prosedurunu uygulamadan sola donus ile 36 icin ruzgar altina giriyor ve bilemedigimiz alcak bir irtifada deniz uzerinde esas bacak yapip tekrar 36 pistini karsilamak icin sola donmeye basliyor bu arada sol kanat ucu suya degiyor ve ucak suya gomuluyor Patlama yok ates yok su ustunde kalma yok ucak bir anda yok oluyor suya vurdugu battigi yer bile tespit edilemiyor Kurtulan olmuyor Bu gune kadarda ne bir ceset nede onemli bir parca bulundu Olenlere Rahmet Dilerim
  • BANA GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • Bundan 15/20 sene evvel bu uçagin baska parçalari ve bir tekerlek bir balikçi teknesinin aglarina takilmisti ben bu haberi bir gazeteden keserek saklamistim
  • ya thy nin butun kazalarında hep bir yan etken var !! nedir bu ya bizi buluyor surekli neden thy neden biz!!
  • sayın araştırmacı yazar stuart kline başarılar dilerim .... bir dost
  • kazadan bu yana 35 yil gecmesine ragmen denizin altinda kalan parcalar oldukca iyi durumda ve fazla yipranmamis bir pozisyonda duruyorlar.acaba parcalar cikartildiktan sonra temizlendi mi ?
  • pas geçerken nasıl stall'a giriyor anlamadım.bu kazanın nedenini bilen varsa bizleri bilgilendirsin , internette çok az bilgi var.
  • Havaalanindaki elektrik kesintisine kadar dogruda. Bu ucak pas gectikten sonra yana dönerken kanadini kaptirip stall´a girip öyle düsmemismiydi??? Bilen varsa lütfen cevaplasin arkadaslar. Tesekkürler.

Üç metre uzunluğunda ve 200 kilo ağırlığındaki parçada 5 pencere bulunuyor. Uçağın arka bölümüne ait olduğu belirtilen parça, Türk Hava Yolları Teknik görevlileri tarafından alınarak hangara götürüldü.

İzmir-İstanbul seferini yaparken Yeşilköy Havaalanındaki elektrik kesintisi yüzünden Marmara Denizi’nin sularına gömülen THY’ye ait Fokker-28 tipi ‘Bursa’ isimli uçağın enkazı adeta parça parça gün yüzüne çıkarılıyor.

Yaklaşık 10 gün önce Avcılar açıklarında avlanan balıkçıların ağına uçağın gövdesine ait olduğu tahmin edilen, üç metre genişliğinde ve üç metre uzunluğunda parça takıldı. Bugüne kadar uçağın enkazından  çıkartılan en büyük parça olma özelliğini taşıyan ve iki yüz kilogram ağırlığındaki bu  parça balıkçılar tarafından Yeşilköy İskelesi’ndeki balıkçı barınağına getirildi. Vinç yardımıyla denizden çıkarılan enkaz parçası bir süre balıkçılar tarafından burada tutuldu. Uçağın parçası, daha sonra THY görevlileri tarafından alınarak incelenmek üzere Atatürk Havalimanı’ndaki THY Teknik A.Ş hangarına getirildi.

ENKAZ BALIKÇI AĞLARINA TAKILDI

Yeşilköy Su Ürünleri İskelesi balıkçılık yapan Cengiz Akçora, geçmiş yıllarda uçağın  enkazına ait olan bir çok parçanın balıkçıların  ağlarına takılarak denizden çıkartıldığını belirterek  “ Bende avlanırken daha önce de ağlarıma uçağın birkaç koltuğu vekokpit camının bulunduğu bölüm takılmıştı.Bu kez uçağa ait olduğunu tahmin ettiğimiz büyük bir parça başka bir arkadaşımızın ağına takıldı ve Türk Hava Yolları tarafından alındı” dedi. Bulunan parçanın üzerinde “HY TÜRK HAVA” yazısının halen durduğu öğrenildi.

TERİM’İN KAYINPEDERİ ÖLMÜŞTÜ

Türk Hava Yolları’na ait F-28-1000 Fokker tipi ‘Bursa’ isimli yolcu uçağı İzmir- İstanbul seferini yaparken Yeşilköy Hava Meydanına yaklaşmaya geçtiğinde, hava meydanında elektrik  arızası nedeniyle ışıkları yanmayan pisti pas geçmişti. 22 saniyelik bir arıza sonucu rotasını Marmara Denizi’ne çeviren uçak 37 yolcusu ve 4 mürettebatı ile Ambarlı açıklarında  sulara gömülmüştü. 30 Ocak 1975 meydana gelen bu olayda vefat edenlerin arasında Fatih Terim'in eşi Fulya Terim'in babası Kamuran Aksu,  ünlü sanatçı Seyyal Taner'in hostes kız kardeşi Serap Özşahin de yaşamını yitirmişti. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları her yıl bir araya gelerek  anma töreni düzenliyor.

Parça

Parça

Parça

Parça

Parça

Parça

©AirportHaber.com

THY UÇAĞININ KALINTILARI BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

ahmet ~ 8 yıl önce
Resimlerin hicbirini goremiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet dogru bende vardım hüriyet gazetesi yıl olarak bilemiyorum henüz çocuktum atatürk köşkü açıklarında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HATIRLADIGIM VE BILDIGIM KADARI ILE Uçak AHL 36 pisti için son yaklaşmada: yaklasma ve pist isiklari sonuyor Pilot inmekten vaz geciyor pist ile goz temasi kaybolmadan jenerator devreye giriyor ve tum isiklar yaniyor Ucak normal pas gecme prosedurunu uygulamadan sola donus ile 36 icin ruzgar altina giriyor ve bilemedigimiz alcak bir irtifada deniz uzerinde esas bacak yapip tekrar 36 pistini karsilamak icin sola donmeye basliyor bu arada sol kanat ucu suya degiyor ve ucak suya gomuluyor Patlama yok ates yok su ustunde kalma yok ucak bir anda yok oluyor suya vurdugu battigi yer bile tespit edilemiyor Kurtulan olmuyor Bu gune kadarda ne bir ceset nede onemli bir parca bulundu Olenlere Rahmet Dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BANA GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bundan 15/20 sene evvel bu uçagin baska parçalari ve bir tekerlek bir balikçi teknesinin aglarina takilmisti ben bu haberi bir gazeteden keserek saklamistim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya thy nin butun kazalarında hep bir yan etken var !! nedir bu ya bizi buluyor surekli neden thy neden biz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın araştırmacı yazar stuart kline başarılar dilerim .... bir dost

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazadan bu yana 35 yil gecmesine ragmen denizin altinda kalan parcalar oldukca iyi durumda ve fazla yipranmamis bir pozisyonda duruyorlar.acaba parcalar cikartildiktan sonra temizlendi mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pas geçerken nasıl stall'a giriyor anlamadım.bu kazanın nedenini bilen varsa bizleri bilgilendirsin , internette çok az bilgi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havaalanindaki elektrik kesintisine kadar dogruda. Bu ucak pas gectikten sonra yana dönerken kanadini kaptirip stall´a girip öyle düsmemismiydi??? Bilen varsa lütfen cevaplasin arkadaslar. Tesekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000