27 Şubat 2020, Perşembe 13:43:18

THY uçağının ön lastikleri koptu uçak pistte kaldı!

Türk Hava Yolları'nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının inişinin ardından ön iniş takımlarındaki lastikleri koptu.
  • babalarının çiftliği old için..devrecilik tam gaz devam
  • Eger bu saw olsaydi ucagi pilot tutamazdi yeni havaalaninda pist cok yeni ondan pistte kaldi ucak allah korumus bunu muhakkak arastirmalari lazim olmaz sert iniste bu kadar saygilarimla.
  • Arada kaynamasın
  • airbus lar iniş açısını kendisi ayarlıyor. dolayısıyla ön dikmeye inme gibi bir durum olamaz. muhtemelen lastik doğru takılmadı.
  • Neden bu kadar üst üste olaylar yaşadığımız konusundaki fikirlerimi şirket ayırdetmeden müsadenizle kısaca anlatmak istiyorum ; KAPTANLIK saatini 3500 saate düşürürsen.sağ sandalyeyi daha çok para kazanma ve maliyet düşürme amacıyla satarsan,boeing f/o sunu airbus’a airbus f/o sunu boeing’e kaptan yaparsan,3 kişi uçulması gereken yere iki kişi uçurup AML e 3 kişi yazarsan,F/O na güvenmeyip 15 k yan rüzgar limiti koyup kaptan olduğunda 35 knot lık rüzgarlarla başbaşa bırakırsan,Kaptanlık mesleğinin ayağa düşürülmesi için elbirliğiyle çalışırsan(kaptanlık diyorum pilotluk değil lütfen ikisini karıştırmayın,her kaptan pilottur ama her pilot kaptan olamaz,olmamalıdır)Saw da ikinci pisti bitirmeyip tarla gibi piste inmek zorunda bırakırsan,emniyet bilincinden uzak yöneticiler tarafından yönetilirsen,akıl almaz bir şekilde kaza yapan kaptanını taksirle adam öldürme suçlamasıyla tutuklarsan ve böylece kaptanların üzerindeki stresi misliyle katlarsan maalesef daha çook olaylar göreceğiz.
  • Neden bu kadar üst üste olaylar yaşadığımızı THY,PGS,ATLAS,ONUR ayırdetmeden müsadenle kısaca anlatayım sayın kaptanım; KAPTANLIK saatini 3500 saate düşürürsen.sağ sandalyeyi daha çok para kazanma ve maliyet düşürme amacıyla satarsan,boeing f/o sunu airbus’a airbus f/o sunu boeing’e kaptan yaparsan,3 kişi uçulması gereken yere iki kişi uçurup AML e 3 kişi yazarsan,F/O na güvenmeyip 15 k yan rüzgar limiti koyup kaptan olduğunda 35 knot lık rüzgarlarla başbaşa bırakırsan,Kaptanlık mesleğinin ayağa düşürülmesi için elbirliğiyle çalışırsan(kaptanlık diyorum pilotluk değil lütfen ikisini karıştırmayın,her kaptan pilottur ama her pilot kaptan olamaz,olmamalıdır)Saw da ikinci pisti bitirmeyip tarla gibi piste inmek zorunda bırakırsan,emniyet bilincinden uzak yöneticiler tarafından yönetilirsen,akıl almaz bir şekilde kaza yapan kaptanını taksirle adam öldürme suçlamasıyla tutuklarsan ve böylece kaptanların üzerindeki stresi misliyle katlarsan maalesef daha çook olaylar göreceğiz
  • Siz akademisyenler, söylediğiniz her şey doğru olabilir ama gerçekten hiç bir işe yaramıyor.
  • O değil de koskoca havalimanında sadece tek pist mi çalışıyor tamam tamamı bitmedi ama en az iki pist açık olmalı. Neden havada tur atıyorlar diğer piste yönelendirilsin... Anlam veremedim.
  • Pistin üzerinde bu kadar basit bir operasyon neden bu denli uzun sürdü ne kadar acemi ekip olduğunuz çok belli allah herkesin yardımcısı olsun işimiz zor
  • Ablacım yazan kişi, öncelikle hitabına dikkat etmelisin, tanımadığın birine abla demek de ne? Sen de mi bahsettiğim kişilerdensin!!!

Türk Hava Yolları'nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının inişinin ardından ön iniş takımlarındaki lastikleri koptu.

Edinilen bilgiye göre; TK1598 sefer sayılı TC-JSH kuyruk tescili Airbus A321 tipi yolcu uçağı İstanbul Havalimanı'na sert iniş yaptı. İnişin ardından uçağın ön iniş takımlarındaki lastikleri koptu. Olay sonrası pistte kalan uçak için hemen çalışma başlatıldı.

İlk gelen bilgilere göre 7'si mürettebat, 146 yolcudan yaralanan olmadı.

Uçağın pistte kalmasının ardından İstanbul Havalimanı'na inecek uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.





THY uçağının ön lastikleri koptu uçak pistte kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (269)

Egt ~ 4 yıl önce
babalarının çiftliği old için..devrecilik tam gaz devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Mehmet ~ 4 yıl önce
Eger bu saw olsaydi ucagi pilot tutamazdi yeni havaalaninda pist cok yeni ondan pistte kaldi ucak allah korumus bunu muhakkak arastirmalari lazim olmaz sert iniste bu kadar saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi büfe vardı ~ 4 yıl önce
Arada kaynamasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 4 yıl önce
airbus lar iniş açısını kendisi ayarlıyor. dolayısıyla ön dikmeye inme gibi bir durum olamaz. muhtemelen lastik doğru takılmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 4 yıl önce
hangi teknik ? hangar tesisatına bakan teknik mi. ? ön dikmeye inmesine gerek yok uçak 321 ana iniş takımlarını koyduktan sonra sert bir şekilde burun vurabilir bunu daha önce defalarca yaptılar. lastikler yerinden çıkmamış parçalanmış. son lastik degişimden sonra uçak kaç uşuş yapmış ona baktın mı ?
BB 777 kaptan ~ 4 yıl önce
Neden bu kadar üst üste olaylar yaşadığımız konusundaki fikirlerimi şirket ayırdetmeden müsadenizle kısaca anlatmak istiyorum ; KAPTANLIK saatini 3500 saate düşürürsen.sağ sandalyeyi daha çok para kazanma ve maliyet düşürme amacıyla satarsan,boeing f/o sunu airbus’a airbus f/o sunu boeing’e kaptan yaparsan,3 kişi uçulması gereken yere iki kişi uçurup AML e 3 kişi yazarsan,F/O na güvenmeyip 15 k yan rüzgar limiti koyup kaptan olduğunda 35 knot lık rüzgarlarla başbaşa bırakırsan,Kaptanlık mesleğinin ayağa düşürülmesi için elbirliğiyle çalışırsan(kaptanlık diyorum pilotluk değil lütfen ikisini karıştırmayın,her kaptan pilottur ama her pilot kaptan olamaz,olmamalıdır)Saw da ikinci pisti bitirmeyip tarla gibi piste inmek zorunda bırakırsan,emniyet bilincinden uzak yöneticiler tarafından yönetilirsen,akıl almaz bir şekilde kaza yapan kaptanını taksirle adam öldürme suçlamasıyla tutuklarsan ve böylece kaptanların üzerindeki stresi misliyle katlarsan maalesef daha çook olaylar göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 kaptan ~ 4 yıl önce
Neden bu kadar üst üste olaylar yaşadığımızı THY,PGS,ATLAS,ONUR ayırdetmeden müsadenle kısaca anlatayım sayın kaptanım; KAPTANLIK saatini 3500 saate düşürürsen.sağ sandalyeyi daha çok para kazanma ve maliyet düşürme amacıyla satarsan,boeing f/o sunu airbus’a airbus f/o sunu boeing’e kaptan yaparsan,3 kişi uçulması gereken yere iki kişi uçurup AML e 3 kişi yazarsan,F/O na güvenmeyip 15 k yan rüzgar limiti koyup kaptan olduğunda 35 knot lık rüzgarlarla başbaşa bırakırsan,Kaptanlık mesleğinin ayağa düşürülmesi için elbirliğiyle çalışırsan(kaptanlık diyorum pilotluk değil lütfen ikisini karıştırmayın,her kaptan pilottur ama her pilot kaptan olamaz,olmamalıdır)Saw da ikinci pisti bitirmeyip tarla gibi piste inmek zorunda bırakırsan,emniyet bilincinden uzak yöneticiler tarafından yönetilirsen,akıl almaz bir şekilde kaza yapan kaptanını taksirle adam öldürme suçlamasıyla tutuklarsan ve böylece kaptanların üzerindeki stresi misliyle katlarsan maalesef daha çook olaylar göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Akademisyen ~ 4 yıl önce
Siz akademisyenler, söylediğiniz her şey doğru olabilir ama gerçekten hiç bir işe yaramıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 4 yıl önce
Oldou olacak adamı okuyun dedi diye kızgın yağ döküp yakalım. neyse yakın zamanda çocuklarımıza deriz hiç birşey olamıyorsan pilot ol diye
efsun ~ 4 yıl önce
akıl ve bilgiye dayanarak yapılan yorumlari yayin yapin. havacılık la uzaktan ilgisi olmayan yorumlar lütfen vermeyin gülünç duruma geldik
Yorumcu ~ 4 yıl önce
O değil de koskoca havalimanında sadece tek pist mi çalışıyor tamam tamamı bitmedi ama en az iki pist açık olmalı. Neden havada tur atıyorlar diğer piste yönelendirilsin... Anlam veremedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurtarmada çok hızlı ~ 4 yıl önce
Pistin üzerinde bu kadar basit bir operasyon neden bu denli uzun sürdü ne kadar acemi ekip olduğunuz çok belli allah herkesin yardımcısı olsun işimiz zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cfka ~ 4 yıl önce
Ablacım yazan kişi, öncelikle hitabına dikkat etmelisin, tanımadığın birine abla demek de ne? Sen de mi bahsettiğim kişilerdensin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000