23 Eylül 2011, Cuma 18:20:56

THY UÇAĞININ HİNDİSTAN ESARETİ BİTTİ

2 Eylül’de Hindistan’ın Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havaalanı’na indikten sonra pistten çıkan Türk Hava Yolları uçağı 20 günün sonunda Türkiye’ye getirildi.
  • BU KAZAYA SEBEP OLAN KAPTANA NE CEZA VERİLDİ.BİLEN VARSA ALLAHAŞKINA YAZSIN.BU KADAR ZARARA SEBEP OLANA HAKETTİĞİ CEZA VERİLDİMİ ACABA.GULF AIR İNDE AYNI MEYDANDA KAZA YAPMASI HAFİFLETMEZ.YÜZLERCE İNEN UÇAĞIN İÇİNDEN KÖTÜBİRİ ÖRNEK ALINMAMALI.
  • Kazanın üzerinden epey geçti herhalde DFDR ( kara kutu) şimdiye kadar okunmuştur. Aynı tip uçakla aynı meydana aynı hava durumuyla günde bir uçak iniyor .Aynı geçmişe sahip aynı eğitimi almış kişler uçuruyor aynı hatayı yapmaları çok büyük olasılık. Neden hala nedenler gizli ? Bunda ölüm kalım da yok kimse dava edemez .Açıklayın artık nedenlerini Öğrensin uçucu ekipler. Aynı tip hatayı başkalarıda yapıp 200 kişi ölürse ne olacak?
  • önce siz kafanıza düşen taşı kaldırın :)) beni merak etmeyin hiç birşey olmaz
  • Bu olay %100 pilotaj hatasıdır, kabul. Ancak Arkasındaki uçağı fazla yaklaştırıp sonra da onu pas geçirmemek için ilk planlanan çıkıştan değil bir öncekinden çıkmasını isteyen kule görevlisi, tam o anda hızlanan aşırı yağış, pistin o yönündeki eğim, nispeten büyük ve eski uçak vs. Sonuçta uçak kazaları da hiç bir zaman tek bir sebepten oluşmaz çünkü her riskin bir önlemi vardır, fakat bir kaç riskin tehlikeli kombinasyonuna önlem almak çok zor, bunun içinde hala o koltuklarda makine yerine bir insan olan pilot oturuyor. Pilotumuz o an insanlık yapmak yerine bana ne arkadaki uçak pas geçerse geçsin demeli ve güvenli bulduğu çıkışı kullanmalıydı.
  • ucaklar apronda yatarken neden ucak alınıyor sızce.bence kesın ve yuzde yuz bu ısın ıcınde komısyon var. komısyon alıyorlarda ondan ucak alıyorlar. ucak basına en az yuzde 10. haram olsun
  • madem ihtiyaç yok, bir sürü uçak yatıyor apronda, o zaman ne demeye habire uçak alınıp duruluyor? zaten bi ton zararı var, uçacak hattın yok ve uçakların zaten boş boş yerde duruyorsa almana gerek yok demektir... kendi 340ların yerde boş boş yatacak, sen gidip 3 milyar dolar civarı bir paraya bi sürü 777 alacaksın. madem ki 340 ları kullanmak istemiyorsun, satarsın. ama satamadan bir sürü yeni uçak alırsan.... zaten hali hepimizin malumu. 2012 temmuz-ağustos gibi 2012 ilk yarı bilançosu açıklandığında 1 milyar dolar civarı zararı hep birlikte gördüğümüzde, o apronda yatan uçakları bu millet, o zarara sebep olan -sözde- yöneticilerin bi taraflarına ..... anladınız işte:)))
  • 20 gündür ucak yatıyor diyen sayın yorumcular, LTBA da kaç gündür saglam oldugu halde ucmayan teyyare var biliyorlarmı?
  • Basligi okuyorsun, sanki hintlilerin sucu. Pilotun yeteneksizligi iste
  • ayni pist te 2 gün önce GULF AIR de kaydi cikti.onlardami korunur acaba??
  • hasar nedenıyle olusan maddi zarar tahmini olarak ne kadar ve bu zararın faturası kimin cebinden cıkacak ??
Hindistan’ın Mumbai kentindeki Chhatrapati Shivaji Havaalanı’na inişi sırasında yoğun yağış nedeniyle pistten çıkan TC-JDM kuyruk tescilli Airbus A340 uçağı, bugün 15:40’ta Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

İzmir isimli Airbus A340 tipi uçak, Chhatrapati Shivaji Havaalanı’na indikten sonra yoğun yağış nedeniyle pistten çıkmış, uçakta bulunan 93 yolcu 11 mürettebat yara almadan kurtarılmıştı.

Pistten çıktıktan sonra toprağa saplanan ve 1 ve 2 numaralı motorları ağır hasar gören uçak, muson yağmurlarının şiddeti nedeniyle 230 kişilik ekip tarafından 3 gün boyunca topraktan çıkartılamamıştı.

20 gündür Mumbai’de bulunan uçak ağır hasar alan sağ motorunun yenilenmesinin ardından boş olarak bugün Atatürk Havalimanı’na indi.

İşte o uçaktan kareler...






©AirportHaber.com Özel
THY UÇAĞININ HİNDİSTAN ESARETİ BİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
BU KAZAYA SEBEP OLAN KAPTANA NE CEZA VERİLDİ.BİLEN VARSA ALLAHAŞKINA YAZSIN.BU KADAR ZARARA SEBEP OLANA HAKETTİĞİ CEZA VERİLDİMİ ACABA.GULF AIR İNDE AYNI MEYDANDA KAZA YAPMASI HAFİFLETMEZ.YÜZLERCE İNEN UÇAĞIN İÇİNDEN KÖTÜBİRİ ÖRNEK ALINMAMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kazanın üzerinden epey geçti herhalde DFDR ( kara kutu) şimdiye kadar okunmuştur. Aynı tip uçakla aynı meydana aynı hava durumuyla günde bir uçak iniyor .Aynı geçmişe sahip aynı eğitimi almış kişler uçuruyor aynı hatayı yapmaları çok büyük olasılık. Neden hala nedenler gizli ? Bunda ölüm kalım da yok kimse dava edemez .Açıklayın artık nedenlerini Öğrensin uçucu ekipler. Aynı tip hatayı başkalarıda yapıp 200 kişi ölürse ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
önce siz kafanıza düşen taşı kaldırın :)) beni merak etmeyin hiç birşey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu olay %100 pilotaj hatasıdır, kabul. Ancak Arkasındaki uçağı fazla yaklaştırıp sonra da onu pas geçirmemek için ilk planlanan çıkıştan değil bir öncekinden çıkmasını isteyen kule görevlisi, tam o anda hızlanan aşırı yağış, pistin o yönündeki eğim, nispeten büyük ve eski uçak vs. Sonuçta uçak kazaları da hiç bir zaman tek bir sebepten oluşmaz çünkü her riskin bir önlemi vardır, fakat bir kaç riskin tehlikeli kombinasyonuna önlem almak çok zor, bunun içinde hala o koltuklarda makine yerine bir insan olan pilot oturuyor. Pilotumuz o an insanlık yapmak yerine bana ne arkadaki uçak pas geçerse geçsin demeli ve güvenli bulduğu çıkışı kullanmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucaklar apronda yatarken neden ucak alınıyor sızce.bence kesın ve yuzde yuz bu ısın ıcınde komısyon var. komısyon alıyorlarda ondan ucak alıyorlar. ucak basına en az yuzde 10. haram olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem ihtiyaç yok, bir sürü uçak yatıyor apronda, o zaman ne demeye habire uçak alınıp duruluyor? zaten bi ton zararı var, uçacak hattın yok ve uçakların zaten boş boş yerde duruyorsa almana gerek yok demektir... kendi 340ların yerde boş boş yatacak, sen gidip 3 milyar dolar civarı bir paraya bi sürü 777 alacaksın. madem ki 340 ları kullanmak istemiyorsun, satarsın. ama satamadan bir sürü yeni uçak alırsan.... zaten hali hepimizin malumu. 2012 temmuz-ağustos gibi 2012 ilk yarı bilançosu açıklandığında 1 milyar dolar civarı zararı hep birlikte gördüğümüzde, o apronda yatan uçakları bu millet, o zarara sebep olan -sözde- yöneticilerin bi taraflarına ..... anladınız işte:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
20 gündür ucak yatıyor diyen sayın yorumcular, LTBA da kaç gündür saglam oldugu halde ucmayan teyyare var biliyorlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basligi okuyorsun, sanki hintlilerin sucu. Pilotun yeteneksizligi iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayni pist te 2 gün önce GULF AIR de kaydi cikti.onlardami korunur acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hasar nedenıyle olusan maddi zarar tahmini olarak ne kadar ve bu zararın faturası kimin cebinden cıkacak ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000