20 Mart 2016, Pazar 09:06:49

THY uçağının altından İHA geçti!

Nairobi-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının, Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında altından insansız hava aracı geçti.
  • ya yürüyün gidin klavye kovboyları ... ona kalırsa uçağa cep telefonu ve tablet ve laptopta alınmasınn onlarıda yasaklayın... bu cihazların sahip oldukları bataryalar bombaa gibi patlıyor alev alıyor... #DİRENDRONE
  • Gecen ay 23 pistine yaklasma esnasinda benim de basima geldi. 3-5 metre altimizdaydi ,sag motor tarafindan bir drone uzerinden gectik. Yasaklanmasin tabii ki ama ucus bolgesini iyi degerlendirmek lazim..
  • Biz herşeyin cılkını çıkaran bir toplumuz.Drone uçurmak zevkli olabilir ama b.........kunu çıkarmamak geek.Cezaların ağır olması gerek.Bu millet bundan anlar.
  • Bir gün tanıdığınız birinin içine olduğu uçağın motoruna drone girdi diye düşerse tepkinizi görmek istemiyorum.Bu tür şeyleri hafife almanız canlı bombanın yanınızda parlamasını umursamamamak ile aynı şey. Gaflete bakın.
  • Dünyada dron yüzünden inişte veya kalkista düşen ilk uçak Türkiye'de olacak (şimdiden demiş olayım)
  • yemeyiz droneları kötüleme çabalarınızı. sizin tek isteğiniz insanların her sahip olduklarına hükmetmek!! izin yok! drone'umu kaydettirmeyeceğim ve uçurmaya devam edeceğim!
  • Bu drone ile ilgili cikan haberler kismi olarak yalandir. Pilotlarin 300-250 km ile gittigi bir hizda 150 metrede bir dji phantom gormesi imkansizdir. Bu pilotlarin akil sagligi irdelenmelidir. Hayali olarak havada cisimler gormeye baslamislardir. 2 kg lik marti kartal leyleklerin verdigi zarar dronelerdan daha tehlikelidir. Sizler once gidin kuslari halledin.
  • Drone'dan cok IST-Nairobi'nin 737-800 ile yapiliyor olmasinin Sokunu yasiyorum.. THY cok ilginc bir Filo/Ucus Planlama'ya sahip.
  • Hep tk ya oluyor nedense.. pas geçip mesai yağsaymış bari
  • Drone'u kullanan sivil,asker?Son durum nedir..

Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkış yapan uçakların güzergâhlarında uçurulduğu için uçuş güvenliğini tehlikeye sokan kameralı insansız hava araçlarının (İHA) yarattığı tehlike devam ediyor.

Önceki gün Türk Hava Yolları'nın (THY) Nairobi-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağının pilotu, yaklaşık 150 metre altından geçen bir İHA rapor etti.

Pilotun raporu üzerine dronun kim veya kimler tarafından uçurulduğuyla ilgili araştırma başlatıldı ancak sonuca ulaşılamadı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu araçların kullanımına ilişkin yeni bir düzenlemeye giderek kayıt zorunluluğu getirmişti. (Sabah)

THY uçağının altından İHA geçti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

gonyalı ~ 8 yıl önce
ya yürüyün gidin klavye kovboyları ... ona kalırsa uçağa cep telefonu ve tablet ve laptopta alınmasınn onlarıda yasaklayın... bu cihazların sahip oldukları bataryalar bombaa gibi patlıyor alev alıyor... #DİRENDRONE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehlikeli ~ 8 yıl önce
Gecen ay 23 pistine yaklasma esnasinda benim de basima geldi. 3-5 metre altimizdaydi ,sag motor tarafindan bir drone uzerinden gectik. Yasaklanmasin tabii ki ama ucus bolgesini iyi degerlendirmek lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Biz herşeyin cılkını çıkaran bir toplumuz.Drone uçurmak zevkli olabilir ama b.........kunu çıkarmamak geek.Cezaların ağır olması gerek.Bu millet bundan anlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
150 metre ~ 8 yıl önce
ya senin 150 metrenin ne kadar olduğu hakkında bir fikrin var mı? 150 metre! 150!!
150 ~ 8 yıl önce
Eee benim var 150 metre ne kadar ne olmuş.Otoritenin yeni drone ayırma mesafesi 150 metre mi anlamadım .Herkes bir iyi
Bir gün ~ 8 yıl önce
Bir gün tanıdığınız birinin içine olduğu uçağın motoruna drone girdi diye düşerse tepkinizi görmek istemiyorum.Bu tür şeyleri hafife almanız canlı bombanın yanınızda parlamasını umursamamamak ile aynı şey. Gaflete bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değişik ~ 8 yıl önce
ne diyon sen değişik??
Tahmin ~ 8 yıl önce
Dünyada dron yüzünden inişte veya kalkista düşen ilk uçak Türkiye'de olacak (şimdiden demiş olayım)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk plt ~ 8 yıl önce
Tamamen katılıyorum. .
dronecu ~ 8 yıl önce
yemeyiz droneları kötüleme çabalarınızı. sizin tek isteğiniz insanların her sahip olduklarına hükmetmek!! izin yok! drone'umu kaydettirmeyeceğim ve uçurmaya devam edeceğim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyali ~ 8 yıl önce
Bu drone ile ilgili cikan haberler kismi olarak yalandir. Pilotlarin 300-250 km ile gittigi bir hizda 150 metrede bir dji phantom gormesi imkansizdir. Bu pilotlarin akil sagligi irdelenmelidir. Hayali olarak havada cisimler gormeye baslamislardir. 2 kg lik marti kartal leyleklerin verdigi zarar dronelerdan daha tehlikelidir. Sizler once gidin kuslari halledin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 8 yıl önce
Drone'dan cok IST-Nairobi'nin 737-800 ile yapiliyor olmasinin Sokunu yasiyorum.. THY cok ilginc bir Filo/Ucus Planlama'ya sahip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah Tk ~ 8 yıl önce
Hep tk ya oluyor nedense.. pas geçip mesai yağsaymış bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kullanan kim? ~ 8 yıl önce
Drone'u kullanan sivil,asker?Son durum nedir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000