23 Temmuz 2009, Perşembe 15:57:31

THY uçağında yıldırım rötarı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Paris uçağına yıldırım çarptı. Radom’u hasar gören uçak için İstanbul’dan yeni bir radom gönderildi.
  • bir deli bir kuyuya bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz
  • kaç piot bunu uyguluyor sizce...bence bir elin parmakları kadar sayılıdır...
  • Teknisyen arkadaşlar çok daha iyi bilir işin teknik yönününü ancak bu hava radarları ciddi anlamda yıldırım çekme riski taşıyabiliyor.Fırtına geçişlerinde,geçilecek yol iyi irdelenenip hesap kitap yapılıp, fırtına kaçışında hava radarını kapatıp,radar açıkken yaptığınız planı uçarsanız, yıldırım riski çok daha azalır.Bu teknik resmi bir teknik olmamakla beraber özellikle, yılın büyük zamanı yağışlı olan tropikal bölgelerin pilotlarının uyguladığı vede ciddi anlamda başarılı bir tekniktir.Bir kaç hocamdan da bunu duymuştum,uygulayan kişilerde biliyorum Türk pilotlardan.

Türk Hava Yolları’nın saat 13:00’te İstanbul’da olması planlanan TK 1830 sefer sayılı uçağına dünkü İstanbul-Paris uçuşunda yıldırım çarptı.

Radar koruyucu olarak bilinen burun kısmındaki Radom’u hasar gören THY’nin Boeing 737-800 tipi TC-JFM kuyruk tescilli uçak için stanbul’dan bu sabah yeni bir radom gönderildi.

Yeni radom takılan uçak, 118 yolcusuyla birlikte 4 buçuk saat gecikmeli olarak İstanbul’a hareket etti. Uçağın şu sıralarda Atatürk Havalimanı’na inmesi bekleniyor.

Öte yandan Türk Hava Yolları’nın TK-462 sefer sayılı Adana-İstanbul seferini yapacak olan Elazığ isimli yolcu uçağı kalkış öncesinde motor arızası yaşadı.

Bunun üzerine kalkıştan vazgeçen uçak bakıma alınırken yolcular başka bir uçakla gecikmeli olarak saat 18. 30’da İstanbul’a geldi.

 

THY uçağında yıldırım rötarı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bir deli bir kuyuya bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaç piot bunu uyguluyor sizce...bence bir elin parmakları kadar sayılıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teknisyen arkadaşlar çok daha iyi bilir işin teknik yönününü ancak bu hava radarları ciddi anlamda yıldırım çekme riski taşıyabiliyor.Fırtına geçişlerinde,geçilecek yol iyi irdelenenip hesap kitap yapılıp, fırtına kaçışında hava radarını kapatıp,radar açıkken yaptığınız planı uçarsanız, yıldırım riski çok daha azalır.Bu teknik resmi bir teknik olmamakla beraber özellikle, yılın büyük zamanı yağışlı olan tropikal bölgelerin pilotlarının uyguladığı vede ciddi anlamda başarılı bir tekniktir.Bir kaç hocamdan da bunu duymuştum,uygulayan kişilerde biliyorum Türk pilotlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000