22 Ocak 2010, Cuma 11:29:01

THY UÇAĞINDA YANGIN PANİĞİ

Tahran-İstanbul seferini yapan THY uçağının kargosunda bulunan bir bagaj alev aldı. İtfaiyenin anında müdahalesiyle yangın söndürüldü.
  • Yanan ürün kargo değil bagaj idi yangına itfaiye değil TGS Personeli traktör aracının yangın söndürme Tüpü ile müdahale etti. İtfaiyeye haber verme imkanı olmadığı için uçak altı personeli müdahale etmek zorunda kaldı.
  • 1996 yılında valujet in dc-9 uçağı kargo yangını sonucu düşmüştü. çok dikkat edilmesi gereken bir konu. ha bomba koymuşlar ha kargoda yangın çıkmasına sebep olmuşlar ne farkeder. ama olay tahran kaynaklı elden ne gelir. thy nin dc-10 kazasında da olay paris kaynaklıydı. havacılıkta pardon yoktur diyorlar peki bunlar nedir?
  • AHL de oldu ama, bu hadise; Tahran'dan gelen uçaktan indirilen bagajda meydana geldi . Esas siz yanlış anlamışsınız.
  • Uçağın kargosu kalktığı yerden yüklenir güvenlik kontrolü orada yapılır kardeşşşşşş.....Ayrıca AHL YE İNDİKTEN SONRA TERMİNALE GİRERKEN DE BU BAGAJLAR KONTROL EDİLİR BU SİSTEM YANİ GELİŞTE KONTROL SAYILI HAVALİMANINDA VARDIR...AHL DE MEVCUTTUR AMA PİSTTE YOKTUR....
  • olay ahl de oldu. tahranda değil.
  • Demek, havalimanlarında bu kadar güvenlik cihazı ve elemenıyla didik didik aramalar boşuna değilmiş. Bir çakmak neredeyse koca uçağı yakacaktı. Ya uçak havada olsaydı!!! Biz de ayakkabıları, kemerleri neden çıkartırlar ki diye güvenlikçilere söylenip duruyoruz. Her tarafta gördüklerimizden farklı kontrol yapmaları boşuna değilmiş...
  • Türkiyede de milletin saçıyla örtüsüyle uğraşana kadar memleketin eksikleriyle uğraşmaları daha iyi olur....
  • Ülkenin haline bakın. halkının üzerine sabah akşam saldırıp kapanın diye uğraşıyorlar. Önce ülkenizden seyahat edenlerin güvenliğini sağlayın. Sonra uğraşırsınız abidik gubidik işlerle.
  • Dangerous Goods Regulations açıkça ihlal edilmiş. Yanıcı ve parlayıcı maddeler uçakta taşınamaz. Allah korumuş, büyük bir facia da olabilirdi.
  • Demek TAHRAN da devrim muhafızları milletin saçıyla başıyla uğraşacağına havalimanı güvenliğine önem verse daha iyi olur.....

THY'nin Tahran'dan İstanbul'a gelen Airbus 321 tipi uçağında ilginç bir olay yaşandı. Bir yolcunun kargoya verdiği bagajında bulunan 'zippo' marka çakmak bir anda alev alınca bagaj yanmaya başladı.

Bagajlar indirilirken yaşanan olay sonrası Türk yolcuya ait olduğu belirtilen bagaj, diğer bagajlardan ayrı bir yere konuldu. Alev alev yanan bagaja DHMİ itfaiyesi kısa süre sonra müdahale etti.

Ayrıntılar az sonra...

THY UÇAĞINDA YANGIN PANİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yanan ürün kargo değil bagaj idi yangına itfaiye değil TGS Personeli traktör aracının yangın söndürme Tüpü ile müdahale etti. İtfaiyeye haber verme imkanı olmadığı için uçak altı personeli müdahale etmek zorunda kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1996 yılında valujet in dc-9 uçağı kargo yangını sonucu düşmüştü. çok dikkat edilmesi gereken bir konu. ha bomba koymuşlar ha kargoda yangın çıkmasına sebep olmuşlar ne farkeder. ama olay tahran kaynaklı elden ne gelir. thy nin dc-10 kazasında da olay paris kaynaklıydı. havacılıkta pardon yoktur diyorlar peki bunlar nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL de oldu ama, bu hadise; Tahran'dan gelen uçaktan indirilen bagajda meydana geldi . Esas siz yanlış anlamışsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçağın kargosu kalktığı yerden yüklenir güvenlik kontrolü orada yapılır kardeşşşşşş.....Ayrıca AHL YE İNDİKTEN SONRA TERMİNALE GİRERKEN DE BU BAGAJLAR KONTROL EDİLİR BU SİSTEM YANİ GELİŞTE KONTROL SAYILI HAVALİMANINDA VARDIR...AHL DE MEVCUTTUR AMA PİSTTE YOKTUR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
olay ahl de oldu. tahranda değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek, havalimanlarında bu kadar güvenlik cihazı ve elemenıyla didik didik aramalar boşuna değilmiş. Bir çakmak neredeyse koca uçağı yakacaktı. Ya uçak havada olsaydı!!! Biz de ayakkabıları, kemerleri neden çıkartırlar ki diye güvenlikçilere söylenip duruyoruz. Her tarafta gördüklerimizden farklı kontrol yapmaları boşuna değilmiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede de milletin saçıyla örtüsüyle uğraşana kadar memleketin eksikleriyle uğraşmaları daha iyi olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkenin haline bakın. halkının üzerine sabah akşam saldırıp kapanın diye uğraşıyorlar. Önce ülkenizden seyahat edenlerin güvenliğini sağlayın. Sonra uğraşırsınız abidik gubidik işlerle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dangerous Goods Regulations açıkça ihlal edilmiş. Yanıcı ve parlayıcı maddeler uçakta taşınamaz. Allah korumuş, büyük bir facia da olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek TAHRAN da devrim muhafızları milletin saçıyla başıyla uğraşacağına havalimanı güvenliğine önem verse daha iyi olur.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000