31 Mayıs 2019, Cuma 18:44:37

THY uçağında sigara içerken yakalandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Kazablanka seferini yapan yolcu uçağında bir yolcu sigara içerken yakalandı.
  • Tutanak işi okey fakat biraz daha kapsamlı hale getirilmeli eğer yolcu oranın vatandaşı ise kapı açıldğı anda kabin ekibinden şikayetci olursa vay haline o kabin ekibinin hiç bir şey olmasa bile saçma sapan ülkelerde 3 5 saat arası ifade işlemleri sürmekte git gel yanmakt ayatıysa gün perişan olmakta bu konularda yolcunun insafına kalmış bir durum ortaya cıkıyor hiç birşey yoksada yolcu ben bilmiyordum ama bana küfür etti filan dese kabin ekibi hakkında kaba davranış fiziksel müdahale edildi vs gibi saçma sapan olmayan olaylardan işleri büyütebiliyorlar bu sebeple bu tutanak işinin ciddiyete alınması gerekir.
  • Akşam ahaber izleyip güleyim biraz kesin bunuda haber yapar.Ama miiletin ne dertleri var onları yspmazlar mesela EYTliler hiç gören varmı yandaş kanallarda?
  • Uçuş personeli kendılerine bildirilen usuller içerisinde işlemi yapar gerisi polisle beraber adli yükümlülükleri bağlar uçak içi kurullar ayrı hükümler içerir uçağın kapısından sonrası uçuş ekibini ilgilendirmez
  • Peki uçakta elektronik sigarası içen Kaptanlara da ceza var mı?
  • tutanak tutuldu da adam cezasını ödedi mi,ödediyse kime ve nerede,nasıl? fas'da ödediyse tl olarak mı dolar olarak mı? uçak havadayken sigara içmenin başka cezası yok mu? aklı başında ülkelerde bu suçun ağır para ve hapis cezası var bizde niye yok? gerçi bizde adalet ve caydırıcı ceza var mı o da ayrı mevzu.
  • Tutanak tutulunca ne oldu? Adam gittiği yerde elini kolunu sallayıp gittiyse bitti mi olay
  • 1.Adamı kuraldışı yolcu formu doldurup şikayet ediyorsunuz, konunun muhatabı şirket iken, mahkemeye ifade vermeye siz gidiyorsunuz. 2.Kural ihlali yapıp, uçuş emniyetini tehlikeye atan kişi black list uygulaması ile bir daha şirkette uçmasına izin verilmemelidir. Yaptırımı olmalıdır.
  • Sadece tutanak tutmakla iş halloluyor mu? Uçakta sigara içmenin daha ağır yaptırımı yok mu? Yolcu uçak inişinde para cezasını ödedi mi? Yanılmıyorsam Abd'de' bir yolcu aynı sebepten yakalandı ve göz altına alındı. Kurallar ülkeden ülkeye farklı mı?
  • Böyle IQ seviyesi düşük yolculara bu ceza az bile.En az iki yıl uçuşlardan men edilmeli...
  • İftardan sonra dayanamayıp yakmış bir tane.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Kazablanka seferini yapan yolcu uçağında bir yolcu sigara içti.

THY’nin TK617 sefer sayısı ile İstanbul Havalimanı’ndan kalkış yapan TC-LOC kuyruk tescilli Airbus A330 tipi uçağında erkek bir yolcu uçağın tuvaletinde sigara içerken fark edildi.

THY kabin memurları yolcuya müdahale ederek tuvaletten çıkarttı. Yolcu hakkında tutanak tutuldu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) 2019 yılı cezası sigara içen yolcu için 2 bin 124 TL. (Kaynak:Havasosyalmedya)

THY uçağında sigara içerken yakalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

pigment ~ 5 yıl önce
Tutanak işi okey fakat biraz daha kapsamlı hale getirilmeli eğer yolcu oranın vatandaşı ise kapı açıldğı anda kabin ekibinden şikayetci olursa vay haline o kabin ekibinin hiç bir şey olmasa bile saçma sapan ülkelerde 3 5 saat arası ifade işlemleri sürmekte git gel yanmakt ayatıysa gün perişan olmakta bu konularda yolcunun insafına kalmış bir durum ortaya cıkıyor hiç birşey yoksada yolcu ben bilmiyordum ama bana küfür etti filan dese kabin ekibi hakkında kaba davranış fiziksel müdahale edildi vs gibi saçma sapan olmayan olaylardan işleri büyütebiliyorlar bu sebeple bu tutanak işinin ciddiyete alınması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaş ~ 5 yıl önce
Akşam ahaber izleyip güleyim biraz kesin bunuda haber yapar.Ama miiletin ne dertleri var onları yspmazlar mesela EYTliler hiç gören varmı yandaş kanallarda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyt ~ 5 yıl önce
Yandaş olduğun partinin genel müdürüne sor eyt mevzusunu. Sonuçta sgk nın genel müdürüyken yalvarıyordu bu kanun çıksın diye.
Ali ~ 5 yıl önce
Haber konusu ne , sen neden bahsediyorsun. Türkiye'de ortalama ömür 78 olmuş. 50 inde emekli olup. 40 sene boşmu gezecen. Çalış biraz çalış.
Greyfurt ~ 5 yıl önce
Uçuş personeli kendılerine bildirilen usuller içerisinde işlemi yapar gerisi polisle beraber adli yükümlülükleri bağlar uçak içi kurullar ayrı hükümler içerir uçağın kapısından sonrası uçuş ekibini ilgilendirmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 5 yıl önce
Peki uçakta elektronik sigarası içen Kaptanlara da ceza var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 5 yıl önce
Peki sen işte hiç ara vermeden 12 saat sigarasız çalışıyor musunda söylüyorsun bunu ayrıca bu insani hak sen kendi işine bak bence
Bırakalım bu işleri artık ~ 5 yıl önce
Hocam sen ne yapacaksın elektronik sigara içen kaptanı. Sen yolcuysan seni ilgilendiren mevzuata uy. Rahatsızlık duyuyorsan mahkemeler açık, yap başvurunu,şikayetini.sürekli başkalarını eleştirmek maalesef birşeylerin göstergesi
Gerçekler ~ 5 yıl önce
Ne demek seni ilgilendirmez. Adam sigara içecek bir de kokpitte bu kadar insanı riske atacak.
tutanak ~ 5 yıl önce
tutanak tutuldu da adam cezasını ödedi mi,ödediyse kime ve nerede,nasıl? fas'da ödediyse tl olarak mı dolar olarak mı? uçak havadayken sigara içmenin başka cezası yok mu? aklı başında ülkelerde bu suçun ağır para ve hapis cezası var bizde niye yok? gerçi bizde adalet ve caydırıcı ceza var mı o da ayrı mevzu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lllll ~ 5 yıl önce
Tutanak tutulunca ne oldu? Adam gittiği yerde elini kolunu sallayıp gittiyse bitti mi olay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TutanaĞı tutuyorsun ~ 5 yıl önce
Sonra polis düşünsün.Tam inişte yolcu ben polis istiyorum hostesten şikayetçiyim derse ve tutanak yoksa bütün ekip karakola gitmek zorunda kalıyoruz. O yüzden tutanak herzaman tutulmalı
Türk vatandaşı ~ 5 yıl önce
Türk vatandaşı olunca direk yapıştırıyor cezayı tc kimlik no ya shgm. Kabin memurunun tuttuğu tutanak resmi tutanak. Ama yabancı uyruklu yolcuya nasil bir ceza uygulanıyor. Onu bilmiyorum.
Lpl ~ 5 yıl önce
Polise teslim ediliyor kural boyle
Teyze ~ 5 yıl önce
Şimdi bunu buraya niye yazdın canım kardeşim
Sebep ~ 5 yıl önce
1.Adamı kuraldışı yolcu formu doldurup şikayet ediyorsunuz, konunun muhatabı şirket iken, mahkemeye ifade vermeye siz gidiyorsunuz. 2.Kural ihlali yapıp, uçuş emniyetini tehlikeye atan kişi black list uygulaması ile bir daha şirkette uçmasına izin verilmemelidir. Yaptırımı olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
black list ~ 5 yıl önce
aynısını aklı başında bir ülke ve şirkette yapsın bir daha o firmayı rüyasında göremez.
sorular ~ 5 yıl önce
Sadece tutanak tutmakla iş halloluyor mu? Uçakta sigara içmenin daha ağır yaptırımı yok mu? Yolcu uçak inişinde para cezasını ödedi mi? Yanılmıyorsam Abd'de' bir yolcu aynı sebepten yakalandı ve göz altına alındı. Kurallar ülkeden ülkeye farklı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu 360 ~ 5 yıl önce
Böyle IQ seviyesi düşük yolculara bu ceza az bile.En az iki yıl uçuşlardan men edilmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Casablanca ~ 5 yıl önce
İftardan sonra dayanamayıp yakmış bir tane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000