28 Ocak 2010, Perşembe 13:30:45

THY UÇAĞINDA MOTOR ARIZASI!

Türk Hava Yolları’nın Stutgart’a giden yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
  • çok komiksin yaaa .senin bu portalda ne işin var.arkadaşım 737 yi bırak 747 bile tek motorla havada tutuna bilir. hatta bütün motorlar sustuktan sonra bile irtifaya göre planör gibi bir süre havada süzülebilir .hatta bu sürede yere inebilir .tarihte birkaç önemli örnek vardır bu duruma .örneğin canada airlines a ait 767 havada yakıtı bittikten sonra yarım saat süzülerek gimly havaalanına inmişti .ama kurallar gereği motorlardan biri sustuğunda uçak en yakın havalimanına inmelidir...(risk e atılmaz)
  • inceleyip bakın,thy dış hat için gerçekten çok pahalı bir havayolu,bence boş olmasının sebebi bu olabilir,emirates in 400 uero ya uçtuğu yere tk gidiyor 650 euro ya!..bu ne kardeşim?eminim ki almanya yada tk dan kat kat ucuz uçan bir sürü şirket vardır,millet kerizmi bu krizde tk ya boşa para bayılsın!?
  • Şuyapılan yorumları okudukça gülüyorum.Gerçekten uçaktan,uçakçılıktan,teknikten,pilotaj dan anlamayan laf olsun diye yazan insanlar.Arkadaşlar her uçak arıza yapabilir,yerde ve havada.Ama hiçbir arıza uçak düşürmez.Her sistemin mutlaka bir yedeği vardır.İki motorlu bir uçağın tek motoru havada arıza varsa durabilir,ama bu şekilde normal uçuşuna devam edemez ve en yakın havaalanına inmek mecburiyetindedir.
  • problem motorla direkt olarak ilgili değildir, motor yağ sisteminin filtre sisteminin tıkanmasından oluşan bir durumdur...
  • Geçenlerde THY teknik de çalışan arkadaşım işe alımlardaki sorunlardan bahsetti .Siyaset THY tekniğin içine iyice girdiyse yazık.Umarım doğru değildir.Hani yapa yapa bunlar da öğrenir derler ya düşüre düşüre düşürmemeyi öğrenirler demezler herhalde .
  • Bu uçak tek motorla uçar mı?
  • önemli olan thy teknik kendisine bir an önce çeki düzen vermeli. lise mezunları dolu arkasında adamıyla giren. onca üniversite mezunu işin ehli insanları 1 puanla eleyip almazlar akp li diye doldururlar adamlarını sonrada yok motor durmuş yok şu olmuş yok bu olmuş. THY TEKNİK önce içeriden başlasın temizliğe sonrada uçakların motorlarını temizlemeyi ihmal etmeyen insanlar çalıştırsın. arkadaşım bu uçuşta görevliydi motora pislik tıkanmış diye bilgi verildiğini söyledi.
  • thy de 737 lerde 144 koltuk bulunmaktadır.ama diğer havayolları boeing in koymuş olduğu en yüksek limit olan 189 koltukla uçmaktadır (pgt,sun,anadolu,saga,tailwind vb) bilmiyorsan yorum yapma arkadaşım .189 koltukluda olsa rahat seyahat edilebiliyor bence. ayrıca thy hepimizin bu kadar az yolcu yakışmıyor (eğer dediğiniz gibi hep böyleyse)ve tek motor yazan arkadaşım hayatında prosedür diye hiçbirşey duymadınmı .her şeyin altında bir bit kemiği arama ltfn...
  • Avrupa nın 4 numarası iyi bir destinasyonda 42 kişi ile gidiyor. Geçenlerde gene yine 64 yolcu. Bunlar arıza olduğu için haberimiz olan uçaklar. Diğerlerini bilmiyoruz. 1 ocak Amsterdam dan geldim. 340 ve toplam 35 yolcu ile. I love THY. Bu şekilde devam bakalım...
  • 189 koltuklu 738 mi hangi havayolundansın arkadaşım sardalya havayolları mı ?

Türk Hava Yolları’nın 09.50’de İstanbul-Stutgart seferini yapacak olan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’ndan kalkışından yaklaşık 1 saat sonra sol motorunda meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul’a geri döndü.

Boeing 737-800 tipi uçağın motorunda meydana gelen arıza nedeniyle geri dönen 42 yolcunun saat 15.00’te Stutgart’a gönderileceği öğrenildi.

THY UÇAĞINDA MOTOR ARIZASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
çok komiksin yaaa .senin bu portalda ne işin var.arkadaşım 737 yi bırak 747 bile tek motorla havada tutuna bilir. hatta bütün motorlar sustuktan sonra bile irtifaya göre planör gibi bir süre havada süzülebilir .hatta bu sürede yere inebilir .tarihte birkaç önemli örnek vardır bu duruma .örneğin canada airlines a ait 767 havada yakıtı bittikten sonra yarım saat süzülerek gimly havaalanına inmişti .ama kurallar gereği motorlardan biri sustuğunda uçak en yakın havalimanına inmelidir...(risk e atılmaz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flighty ~ 11 yıl önce
o olay gimly planoru olarak da adlandirilan bir boeing 767 ile yasanmisti 747 lerin havada 4 motor da sustugunda suzulme yetileri yoktur hizlarina bagli olarak ilerler ve alcaldiklari her kilometre basina yaklasik 15km ilerliyebilirler ancak. buna ornek yine tarihten ingiliz hava yollarina bir 747 24 haziran 1982de 4 motorunu birden kaybetmisti ve havada suzulememisti kurtulmalarini motorlarin tekrar calismasi saglamisti
Misafir ~ 14 yıl önce
inceleyip bakın,thy dış hat için gerçekten çok pahalı bir havayolu,bence boş olmasının sebebi bu olabilir,emirates in 400 uero ya uçtuğu yere tk gidiyor 650 euro ya!..bu ne kardeşim?eminim ki almanya yada tk dan kat kat ucuz uçan bir sürü şirket vardır,millet kerizmi bu krizde tk ya boşa para bayılsın!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şuyapılan yorumları okudukça gülüyorum.Gerçekten uçaktan,uçakçılıktan,teknikten,pilotaj dan anlamayan laf olsun diye yazan insanlar.Arkadaşlar her uçak arıza yapabilir,yerde ve havada.Ama hiçbir arıza uçak düşürmez.Her sistemin mutlaka bir yedeği vardır.İki motorlu bir uçağın tek motoru havada arıza varsa durabilir,ama bu şekilde normal uçuşuna devam edemez ve en yakın havaalanına inmek mecburiyetindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flighty ~ 11 yıl önce
hicbir ariza ucak dusurmez mi?! son 40 yildaki ucak kazalarinin sebeplerinde ucak tasarimi ve arizalari en basta yer almaktadir. Tabi olaylari duzgunce arastirmayip hemen plotaj nedeniyle dusmustur denirse tabiki ariza ucak dusurmez demek cok kolaydir sizin de biraz arastirma yapmanizi oneririm, saygilar.
Misafir ~ 14 yıl önce
problem motorla direkt olarak ilgili değildir, motor yağ sisteminin filtre sisteminin tıkanmasından oluşan bir durumdur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçenlerde THY teknik de çalışan arkadaşım işe alımlardaki sorunlardan bahsetti .Siyaset THY tekniğin içine iyice girdiyse yazık.Umarım doğru değildir.Hani yapa yapa bunlar da öğrenir derler ya düşüre düşüre düşürmemeyi öğrenirler demezler herhalde .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçak tek motorla uçar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flighty ~ 11 yıl önce
plotaj egitiminde tek motorla ucma egitimi verilir ve evet bir ucak tek motorla acil inis yapacagi yere ulasabilir
Misafir ~ 14 yıl önce
önemli olan thy teknik kendisine bir an önce çeki düzen vermeli. lise mezunları dolu arkasında adamıyla giren. onca üniversite mezunu işin ehli insanları 1 puanla eleyip almazlar akp li diye doldururlar adamlarını sonrada yok motor durmuş yok şu olmuş yok bu olmuş. THY TEKNİK önce içeriden başlasın temizliğe sonrada uçakların motorlarını temizlemeyi ihmal etmeyen insanlar çalıştırsın. arkadaşım bu uçuşta görevliydi motora pislik tıkanmış diye bilgi verildiğini söyledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy de 737 lerde 144 koltuk bulunmaktadır.ama diğer havayolları boeing in koymuş olduğu en yüksek limit olan 189 koltukla uçmaktadır (pgt,sun,anadolu,saga,tailwind vb) bilmiyorsan yorum yapma arkadaşım .189 koltukluda olsa rahat seyahat edilebiliyor bence. ayrıca thy hepimizin bu kadar az yolcu yakışmıyor (eğer dediğiniz gibi hep böyleyse)ve tek motor yazan arkadaşım hayatında prosedür diye hiçbirşey duymadınmı .her şeyin altında bir bit kemiği arama ltfn...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa nın 4 numarası iyi bir destinasyonda 42 kişi ile gidiyor. Geçenlerde gene yine 64 yolcu. Bunlar arıza olduğu için haberimiz olan uçaklar. Diğerlerini bilmiyoruz. 1 ocak Amsterdam dan geldim. 340 ve toplam 35 yolcu ile. I love THY. Bu şekilde devam bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
189 koltuklu 738 mi hangi havayolundansın arkadaşım sardalya havayolları mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000