05 Temmuz 2008, Cumartesi 07:49:25

THY uçağında mahsur kaldılar

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, gezi, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Van'da uçağın kapısı açılmayınca bir anda hareketli dakikalar yaşandı.
  • Van meydan irtifasını alçalmadan önce basınçlandırma sistemine set etmeyi unutursanız tabiki açılmaz.Acaba differential basıncın 1 olduğunu kontrol etmişler mi? Ne harici jeneratörü yahu ? Acayip sallamışlar?Harici takatla kapının ne alakası var.Harici takatı kapıyamı yanaştırmışlar.Yoksa pilotlar APU ları çalışmadığı için harici takat bağlanmasını mı beklemişler? Eğer öyleyse niçin panik yaşanmış? Bu ne saçmalık böyle.

Bakan Çubukçu’nun içinde bulunduğu Türk Hava Yolları’na ait uçakta inişten hemen sonra teknik bir arıza meydana gelince kapılar açılmadı. Bir anda koşuşturmanın yaşandığı apronda teknik personel sorunu çözmek için seferber oldu. Yaklaşık 10 dakika süren çalışmanın ardından sorun giderildi. Kapıların açılmasıyla Bakan Çubukçu ve uçaktakiler rahat bir nefes aldı. Arızanın, harici jenarötördeki arızadan kaynaklandığı belirtildi.

THY uçağında mahsur kaldılar

Yorumlar

Asil ~ 16 yıl önce
Van meydan irtifasını alçalmadan önce basınçlandırma sistemine set etmeyi unutursanız tabiki açılmaz.Acaba differential basıncın 1 olduğunu kontrol etmişler mi? Ne harici jeneratörü yahu ? Acayip sallamışlar?Harici takatla kapının ne alakası var.Harici takatı kapıyamı yanaştırmışlar.Yoksa pilotlar APU ları çalışmadığı için harici takat bağlanmasını mı beklemişler? Eğer öyleyse niçin panik yaşanmış? Bu ne saçmalık böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000