15 Ağustos 2014, Cuma 14:15:20

THY UÇAĞINDA KUSAN YOLCU PANİĞE NEDEN OLDU

Türk Hava Yolları’nın (THY) Nairobi-İstanbul seferini yapan uçağında kusan bir çocuk paniğe neden oldu.
  • Kim korunmak için eldiven takıyor ya ? Bütün temizlik görevlileri bize bir şey olmaz havasında hiç de bir şey takmıyor.
  • B737-900ER olmasin sakin o ucak...
  • Nairobiye uçmaz ki registry bilgisi yanlış,
  • sonunda zorla sokacaksınız bu virüsü. niye iptal edilmiyor.
  • Niye ucus gorevleri takiyor yolculari takmasin hasta olsun virus bulassin oyle mi?
  • Havayolu şirketleri, havalimanları, sivil havacılık, sağlık bakanlığı ve hatta dış işleri bakanlığı beraber çalışmalıdır. Belki de çalışıyorlardır, bilmiyorum. Ama beraber en iyi önlemleri alabilirler bence. Allah herkesi korusun bu virüsten.
  • Aslında bu ebola virüsünden öncede neredeyse her seferde kusan hastalanan yolcular oluyordu özellikle çocuklar ancak bu virüs yüzünden şimdi dikkat çeker oldu bunun sebebide çok sık hava taşımacılığı yani uçak ile seyahat etmeyen insanların basınç değişimi ve normalden fazla radyasyon almasıyla bir anda biyolojik olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması ve tepki vermesi ama bu ebola virüsü yüzünden şimdi her kusan kendini kötü hisseden dikkat çekiyor.
  • Hergün haberlerde Afrikadan Ebola geldi mi diye korku mu yaşayacağız. THY gerekli önlemleri almakla ve uçuş iptallerini yapmakla sorumludur. Yarın bir Türk vatandaşımız bu virüse yakalandığında bunun hesabını kimse veremez. Virüs çok hızlı bir şekilde İstanbul'da da yayılır.Uçakları dezenfekte etmek nasıl bir çözüm ki. Virüs açık havada ne kadar yaşayabiliyor? Hangi kimyasal dezenfektanlara bağışıklığı var veya yok bunu kim biliyor. Unutulmamalıki uçak seferleri salgın hastalıkların yayılması için çok uygun bir zemin hazırlıyor.
  • uçaktaki ekipler de bu maskeleri ve eldivenleri takabiliyor mu acaba?
  • 321 nairobi enteresan

Dünya genelinde alarma neden olan Ebola virüsü yüzünden Türk Hava Yolları Afrika’dan yapılan seferlerde belirti gösteren yolcularını sıkı takibe aldı.

Uçuş ekipleri en küçük şüpheli bir durumda olayı yetkililere bildirerek uçağa sağlık ekipleri istiyor. Kusma ya da ateşi olan yolcuların durumundan şüphelenildiğinde kaptan pilotlar Atatürk Havalimanı’na inişlerinde uçağa doktor istiyor.

Bugün ise Türk Hava Yolları’nın TK608 sefer sayılı Airus 321 tipi TC-JRK kuyruk tescilli Nairobi-İstanbul uçuşunu yapan uçakta ailesiyle seyahat eden erkek çocuk bir yolcunun kusması ve ateşinin olması üzerine Atatürk Havalimanı’na inişte doktor kontrolünden geçirildi.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları kontrolde uçuş esnasında kusan ve ateşi olan çocuğun muayene edildiği ve muayene sonucu yolcunun transit olarak başka bir ülkeye uçmasına izin verildiği öğrenildi. THY yolcunun uçuşundan sonra uçağı dezenfekte ettireceği öğrenildi.

Bu arada, Afrika uçuşları ile ilgilenen görevliler de korunmak için, maske ve eldiven takıyor.

THY UÇAĞINDA KUSAN YOLCU PANİĞE NEDEN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kim korunmak için eldiven takıyor ya ? Bütün temizlik görevlileri bize bir şey olmaz havasında hiç de bir şey takmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B739 ~ 10 yıl önce
B737-900ER olmasin sakin o ucak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
321 ~ 10 yıl önce
Nairobiye uçmaz ki registry bilgisi yanlış,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ebo ~ 10 yıl önce
sonunda zorla sokacaksınız bu virüsü. niye iptal edilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Niye ucus gorevleri takiyor yolculari takmasin hasta olsun virus bulassin oyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havayolu şirketleri, havalimanları, sivil havacılık, sağlık bakanlığı ve hatta dış işleri bakanlığı beraber çalışmalıdır. Belki de çalışıyorlardır, bilmiyorum. Ama beraber en iyi önlemleri alabilirler bence. Allah herkesi korusun bu virüsten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep-Sonuç ~ 10 yıl önce
Aslında bu ebola virüsünden öncede neredeyse her seferde kusan hastalanan yolcular oluyordu özellikle çocuklar ancak bu virüs yüzünden şimdi dikkat çeker oldu bunun sebebide çok sık hava taşımacılığı yani uçak ile seyahat etmeyen insanların basınç değişimi ve normalden fazla radyasyon almasıyla bir anda biyolojik olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması ve tepki vermesi ama bu ebola virüsü yüzünden şimdi her kusan kendini kötü hisseden dikkat çekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen Dikkat ~ 10 yıl önce
Hergün haberlerde Afrikadan Ebola geldi mi diye korku mu yaşayacağız. THY gerekli önlemleri almakla ve uçuş iptallerini yapmakla sorumludur. Yarın bir Türk vatandaşımız bu virüse yakalandığında bunun hesabını kimse veremez. Virüs çok hızlı bir şekilde İstanbul'da da yayılır.Uçakları dezenfekte etmek nasıl bir çözüm ki. Virüs açık havada ne kadar yaşayabiliyor? Hangi kimyasal dezenfektanlara bağışıklığı var veya yok bunu kim biliyor. Unutulmamalıki uçak seferleri salgın hastalıkların yayılması için çok uygun bir zemin hazırlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadece thy? ~ 10 yıl önce
sanki virus gelirse sadece THY ile gelecek. binbir tane aktarmalı sefer var hergün. bunun çözümü thy ucuslarının iptali değil maalesef..
Sadece THY'ye ~ 10 yıl önce
geregi neyse yapılsın işte.. yalnızca THY mi başkası mı neyse.. yazmak için yazmayın şuraya ya..
Lütfen Dİkkat ~ 10 yıl önce
Sadece thy? arkadaşım elbette sadece THY değil havalimanında sıkı önlem alınması gerekiyor bütün gelen yolcular için.Haberin THY ile alakalı olması açısından ben bunu belirttim.Domuz gribinde bir sürü yaygara kopmuştu hatırlarsanız.Bu virüs ondan kat ve kat tehlikeli şu anda başarılı hiç bir tedavi yöntemi bulunmuyor ve %90 öldürüyor.O yüzden bu konu hafife alınacak birşey değil.İsteyen yolcu Afrikaya gitsin kendi rızası ile ancak havayolu şirketlerinde çalışan ve sağlığından endişe eden,evinde çoluğu çocuğu bekleyen insanları ne yapacaksınız.Millet canını sokakta bulmuyor kusura bakmayın.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
uçaktaki ekipler de bu maskeleri ve eldivenleri takabiliyor mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
321 nairobi enteresan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000