09 Şubat 2013, Cumartesi 09:21:57

THY UÇAĞINDA KOKU PANİĞİ!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Trabzon seferini yapmaya hazırlanan uçakta bulunan yolcuların duman ve koku hissetmesi üzerine kısa süreli panik yaşandı. THY, endişeye kapılan yolcuların talebi üzerine yeni bir uçak tahsis etti.
  • buyuk harfle yazan arkadas neyi kakasini yasiyor ?!
  • BEN KAÇ SENEDENBERİ BİRYERLERE GİRMEK İSTEDİM GİREMEDİM KAÇ PARAYSA SÖYLEYİN BEN DE SFI OLAYIM
  • YAHU SİZLERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. SFI YAPARKEN PARA MI ALMIŞ ? HAYIR...ALSAYDI ADI RÜŞVET OLURDU....SADECE TEKNEYİ PİYASA FİATININ ÇOK ALTINDA ALMIŞ.....BUNUN ALTINDA BAŞKA BİRŞEY ARAMAYA GEREK VAR MI ? NEDE OLSA ESKİ ARKADAŞ ...... HA Bİ DE ÇOK SIKI PAZARLIKÇIYMIŞ HEPSİ BU..............ADAMA HADİ CANIM SENDE DİYECEKSİN BANA DEĞİL Mİ ? HAKLISIN
  • ARKADAŞIM NİYE ÖFKELENİYSUN BEN DE YAPARIM....TEKNENİ BANA PİYASA FİATININ ÇOOOOK ALTINDA VER YETER GERİSİNE KARIŞMA.ALAN MEMNUN VEREN MEMNUN.....İSTEDİĞİ YERE ATAMA YAPAR SENİ HELİKPTERCİ ARKADAŞ
  • Ya ne kadar aşağılık kompleksi olan bi adamsın, adam (737 captain) 1 satır aklına gelen ihtimali yazmış, yok racon kesme yok ithamda bulunma. Kısıtlı bilginle bilgiçlik taslayan bence sensin. Sen işini doğru yap millet de havalimanında boşuna beklemesin.
  • O PİS KOKULAR AYYUKA ÇIKTI............DUYMAYAN MI VAR ?HAT ÇALKALANIYOR BE .......
  • THY UÇAĞINDAKİ KOKUDAN ÖNCE SFI ALIMINDA GELEN PİS KOKULARA BAKIN.....TEKNE MESELESİ CANIM AL GÜLÜM VER GÜLÜM........ AZZZZZZ SONRA TÜM MEDYADA
  • lafa bak.. ''İçeride çocuklar ve kadınlar olduğu için itiraz ettik. Aynı uçakla uçmak istemediğimizi belirttik'' Yani sadece erkek olsaydı uçmak isteyeceklermiydi? Ya şu Türk insanın hava atma hevesi yok mu..Kendisi 3.5 attı (hakkı ile) ama kadın ve çocukları bahane ediyor...!
  • Kadınlar ve çocuklar olduğu için itiraz etmiş.Heyt be aslanıma bak tek kendisi olsa kanat kopsa bile uçar yiğidim benim :)
  • Muhtemelen teknik hidrolik takviyesi yapmıştır. %105 gecıldiğ zaman kabinde çok yoğun bir koku olusur

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Trabzon seferini yapmaya hazırlanan uçakta kısa süreli panik yaşndı.

Uçağın kalkışını bekleyen yolcular bu arada kabin içerisinde duman kokusu hissetti. Yolcular durumu kabin görevlilerine bildirirken, bazı yolcularda uçakta arıza olabileceği endişesiyle seyahat etmeyeceklerini söylediler. 

Bunun üzerine aralarında Göztepeli sporcu kafilesinin de bulunduğu 141 yolcu uçaktan indirilerek terminale alınırken, TC- JGD kuyruk tescilli B737-800 tipi uçak bakım için teknik hangara çekildi.

Uçağın yolcularından Cemal Özdemir, "Uçak kalkışa hazırlandığı sırada bir koku duyduk. İçeride çocuklar ve kadınlar olduğu için itiraz ettik. Aynı uçakla uçmak istemediğimizi belirttik. Yetkililer bize çok geç geri dönüş yaptılar. Saatlerdir havalimanında bekliyoruz" diyerek durumu ifade etti.

 Yaklaşık 2 saatlik gecikmenin ardından yolcuların yeni bir uçak talep etmesi üzerine şirket yeni bir uçak tahsis etti.

 

 

 

THY UÇAĞINDA KOKU PANİĞİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

buyuk harf ~ 11 yıl önce
buyuk harfle yazan arkadas neyi kakasini yasiyor ?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAÇ PARA ~ 11 yıl önce
BEN KAÇ SENEDENBERİ BİRYERLERE GİRMEK İSTEDİM GİREMEDİM KAÇ PARAYSA SÖYLEYİN BEN DE SFI OLAYIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
YAHU SİZLERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. SFI YAPARKEN PARA MI ALMIŞ ? HAYIR...ALSAYDI ADI RÜŞVET OLURDU....SADECE TEKNEYİ PİYASA FİATININ ÇOK ALTINDA ALMIŞ.....BUNUN ALTINDA BAŞKA BİRŞEY ARAMAYA GEREK VAR MI ? NEDE OLSA ESKİ ARKADAŞ ...... HA Bİ DE ÇOK SIKI PAZARLIKÇIYMIŞ HEPSİ BU..............ADAMA HADİ CANIM SENDE DİYECEKSİN BANA DEĞİL Mİ ? HAKLISIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ARKADAŞIM NİYE ÖFKELENİYSUN BEN DE YAPARIM....TEKNENİ BANA PİYASA FİATININ ÇOOOOK ALTINDA VER YETER GERİSİNE KARIŞMA.ALAN MEMNUN VEREN MEMNUN.....İSTEDİĞİ YERE ATAMA YAPAR SENİ HELİKPTERCİ ARKADAŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik midir nedir ~ 11 yıl önce
Ya ne kadar aşağılık kompleksi olan bi adamsın, adam (737 captain) 1 satır aklına gelen ihtimali yazmış, yok racon kesme yok ithamda bulunma. Kısıtlı bilginle bilgiçlik taslayan bence sensin. Sen işini doğru yap millet de havalimanında boşuna beklemesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 Teknik ~ 11 yıl önce
Önce uçak ile ilgili bilgi verdim şimdide sana insanlık dersi vereyim. Bir meslek gurubuna b.k atarken dikkat edeceksin onu yemekte var. Aşağılık kompleksli olsam senin gibi hakaret yazardım. Hala aynı şeyi yapıyorsunuz uçak hakkında bişey bilmeden yorum yapma. Herşey teknik hatadan olmaz, inceleme sonucu ne çıkmış onu öğren önce. Ayrıca ben bilgiçlik taslamıyorum 28 haziran 2004 tarihinde uçağı üreten boeing firmasının yayınladığı döküman 737-mt-12-002 bunları söylüyor. İnsanlar havalimanında bekler ama sonunda emniyetle uçar, eğer sende havacılık kafası olsa uçağın vaktide uçamasından önce emniyetli bir şekilde uçması gerektiğini bilirsin.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
O PİS KOKULAR AYYUKA ÇIKTI............DUYMAYAN MI VAR ?HAT ÇALKALANIYOR BE .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
THY UÇAĞINDAKİ KOKUDAN ÖNCE SFI ALIMINDA GELEN PİS KOKULARA BAKIN.....TEKNE MESELESİ CANIM AL GÜLÜM VER GÜLÜM........ AZZZZZZ SONRA TÜM MEDYADA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nk ~ 11 yıl önce
lafa bak.. ''İçeride çocuklar ve kadınlar olduğu için itiraz ettik. Aynı uçakla uçmak istemediğimizi belirttik'' Yani sadece erkek olsaydı uçmak isteyeceklermiydi? Ya şu Türk insanın hava atma hevesi yok mu..Kendisi 3.5 attı (hakkı ile) ama kadın ve çocukları bahane ediyor...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma Recep ~ 11 yıl önce
Kadınlar ve çocuklar olduğu için itiraz etmiş.Heyt be aslanıma bak tek kendisi olsa kanat kopsa bile uçar yiğidim benim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 Captain ~ 11 yıl önce
Muhtemelen teknik hidrolik takviyesi yapmıştır. %105 gecıldiğ zaman kabinde çok yoğun bir koku olusur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 Teknik ~ 11 yıl önce
% 106 olacak o ayrıca %106 dan daha fazla ikmal yapıldığında siz kokpitden 106 görebilirsiniz maximum( kokpitden daha detaylıda görüle bilir ama biraz daha detaylı bilgi gerektirir). Bu durumda koku take-off esnasında gelir. Ayrıca duman ve kokunun bir çok sebebi olabilir. Sınırlı bilginizle sınırsız ithamlarda bulunmayın. Racon kesmeyi işin başında bulunan olay hakkında detaylı bilgisi olanlara bırakın.
B.. atmayalım ~ 11 yıl önce
Kokpit ve Teknik dokümanları arasında limitler farklıdır. Ancak yorum yazarken, önce doğru bilgi sahibi olmalı, daha sonra ilgi sahibi olmalıdır. Kuyruk rüzgarından, öndeki uçağın eksoz gazından tutun da yağ/hidrolik kaçağına, filitrelerin kirliliğine, kabin fanın çekerek içeri verdiği yanık yemek kokusuna kadar birçok neden olabilir. Tahminler yerine gerçekler daha iyi olur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000