06 Temmuz 2015, Pazartesi 21:39:40

THY uçağında 'iPad' paniği

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Londra seferini yapan uçağın bulunan iPad nedeniyle Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a divert etti.
  • Gölgemizden korkar olduk
  • Gözen Türkiye'de doğmuş herkesi İngiltere uçuşlarında potansiyel vize ve pasaport hırsızı olarak kabul ediyor. Uçuş güvenliği kimsenin umurunda değil!
  • Duyuru bulten ve hatbazlarini takip etmiyor, burdan ahkam kesiyorsun! Sanal ucucu arkadasim sadece gurultu kalabaligisin ya bi suss, guldurme kendine milleti.. olaya gelince tum hazirliklarin cok acele ettirilerek yapilmasinin sonuclaridir bunlar ama cani yanan hep calisanlar..biraz sistemi sorgulamak lazim hadi hadiciligin sonu insallah birgun derslerde anlatilacak bir konuya donusmez..
  • Gozeni sucluyosunuz ama ucaktaki kontrol ve arama maddesi hala check listimizde mevcut.demekki hala bu olay bizim kontrolumuzun altinda.bencd kabinekibi artik iyi calismiyo.bu bunun gostergesi.eskiden bu olaylar bu kadar fazla diildi.ekip kalitesi dustu is verimi sorumluluk ise aidiat duygusu dustu.insanlar artik parami aliyim gerisi umrumda diil modunda calisir duruma geldiler.tk bence buna bi yaptirim uygulamali.isini iyi yapan yapsin.yapmayana yol versin.
  • Ucagi teslim eden ve teslim alan kabin memurlari sorumludur, min. 4 kisi dersek 8 kisinin gozunden kacmis! Onlarin yapacak birseyi yok , inen ekibe hadi hadi , yeni gelen ekibe hadi hadi ... Olacagi budur.
  • İng uçuşlarında artik gozen yok. İsrail ve amerikada gozenle anlasma var.
  • Gözen securitysinin patladığı andır. Kabin ekibine sallayanlara da selam olsun :) herkes bayılıyor bilip bilmeden konuşmaya
  • Bu nedir arkadas bu kacincin,nasil calisio bu ekipler gozlrri nerde,surekli ayni olaylar.demrkki islrrini iyi yapmiyolsr bu bunun gostergesi.ben bu olayda ekibi suclu bulurum kimse kusra bakmasin gozen mozen hikaye.bence bu olaylarin sirket tarafindan ysptirimi olmali ki bakin bo daha boyle olaylar yasaniyo mu.
  • Uçağa gelindiği gibi yolcu anonsunu veriyoruz amirim derseniz başımıza çok gelir böyle işler. Temizliğin başında hadi hadi, security hadi hadi. Şu boarding başlatma kararı uçuş ekibindeyken yaşanmıyordu böyle işler...
  • Nasıl security yapılıyor bu uçaklarda? Kabin memurları uçuş öncesi yaptıkları security kontrölünde nasıl bulamadılar bu ıpadi???

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Londra seferini yapan uçağın bulunan iPad nedeniyle Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a divert etti.

TK1983 sefer sayısı ile saat 19.15'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan Türk Hava Yolları uçağında sahipsiz iPad bulundu.

TC-JRM tescilli Airbus A321 tipi THY uçağı İngiltere'nin başkenti Londra için havalandıktan sonra farkedilen sahipsiz tablet, uçağın kaptan pilotuna bildirildi. Kaptan pilot da Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a inme kararı aldı.

İçerisinde 135 yolcu bulunan THY uçağı az önce Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'na iniş yaptı. 

THY uçağı saat 21.18'de Belgrad'dan havalanarak Londra'ya hareket etti.

FOTOĞRAF MAKİNESİ DE KOPENHAG'A İNDİRMİŞTİ

Türk Hava Yolları'Nın 25 Haziran'da TK1 sefer sayısı ile gerçekleştirdiği İstanbul-New York uçuşu da sahipsiz fotoğraf makinesi nedeniyle divert etmişti.292 yolcu ile gerçekleştirilen New York seferi, koltuk altında bulunan fotoğraf makinesi nedeniyle Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a acil iniş yapmıştı.

THY uçağında 'iPad' paniği

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

korku ~ 9 yıl önce
Gölgemizden korkar olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şahin Lim ~ 9 yıl önce
Gözen Türkiye'de doğmuş herkesi İngiltere uçuşlarında potansiyel vize ve pasaport hırsızı olarak kabul ediyor. Uçuş güvenliği kimsenin umurunda değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok bilmiş CRW!! ~ 9 yıl önce
Duyuru bulten ve hatbazlarini takip etmiyor, burdan ahkam kesiyorsun! Sanal ucucu arkadasim sadece gurultu kalabaligisin ya bi suss, guldurme kendine milleti.. olaya gelince tum hazirliklarin cok acele ettirilerek yapilmasinin sonuclaridir bunlar ama cani yanan hep calisanlar..biraz sistemi sorgulamak lazim hadi hadiciligin sonu insallah birgun derslerde anlatilacak bir konuya donusmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
is disiplini ~ 9 yıl önce
Gozeni sucluyosunuz ama ucaktaki kontrol ve arama maddesi hala check listimizde mevcut.demekki hala bu olay bizim kontrolumuzun altinda.bencd kabinekibi artik iyi calismiyo.bu bunun gostergesi.eskiden bu olaylar bu kadar fazla diildi.ekip kalitesi dustu is verimi sorumluluk ise aidiat duygusu dustu.insanlar artik parami aliyim gerisi umrumda diil modunda calisir duruma geldiler.tk bence buna bi yaptirim uygulamali.isini iyi yapan yapsin.yapmayana yol versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucagi teslim eden ve teslim alan kabin memurlari sorumludur, min. 4 kisi dersek 8 kisinin gozunden kacmis! Onlarin yapacak birseyi yok , inen ekibe hadi hadi , yeni gelen ekibe hadi hadi ... Olacagi budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gozen ~ 9 yıl önce
İng uçuşlarında artik gozen yok. İsrail ve amerikada gozenle anlasma var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stw ~ 9 yıl önce
Gözen securitysinin patladığı andır. Kabin ekibine sallayanlara da selam olsun :) herkes bayılıyor bilip bilmeden konuşmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 9 yıl önce
Stw demekki sende herkes gibi bilip bilmeden konuşuyorsun. Gözen İngiltere uçuşlarında kabin içi kontrolü yapmıyor.Burdanda sana SELAM olsun.
Tey ~ 9 yıl önce
1.gözen kabin içi arama yapmıyor 2. Yapsa bile kabin ekipleri; yeni ekip ve eski ekip bu kontrolü yapmak zorunda manuellerinizde ilgili madde mevcut sana da selam
crw ~ 9 yıl önce
Bu nedir arkadas bu kacincin,nasil calisio bu ekipler gozlrri nerde,surekli ayni olaylar.demrkki islrrini iyi yapmiyolsr bu bunun gostergesi.ben bu olayda ekibi suclu bulurum kimse kusra bakmasin gozen mozen hikaye.bence bu olaylarin sirket tarafindan ysptirimi olmali ki bakin bo daha boyle olaylar yasaniyo mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 9 yıl önce
Uçağa gelindiği gibi yolcu anonsunu veriyoruz amirim derseniz başımıza çok gelir böyle işler. Temizliğin başında hadi hadi, security hadi hadi. Şu boarding başlatma kararı uçuş ekibindeyken yaşanmıyordu böyle işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sallarim tabii ~ 9 yıl önce
su tik kirildimlariniz Allah askina su paranoyakliginizla sirkete ne denli zarar verdiginiz farkindamisiniz . Ucaklarimizin yuzde 8o transit uctugu bir ortamda zaten 40 defa uvenlikten gecen yolcularimizinhe birini potansiyel suclu sayarsaniz artik calismayin bu sektorde
salla salla ~ 9 yıl önce
Yolcuların %80 ninin transit olmasi ticari olarak başarı ama guvenlik açısından risktir, senin hava meydanin dunyada ki kimi sivil havacılık otoritelerine gore out of ordinary location olarak kabul ediliyor kimisine gore ise hot station, belli kurallara tabi TK belirli ucuslari gerceklestirebilmesi o frekanslari satin alabilmesi icin, o sartlarin yerine gelebilmesi icin gözen var, paranoya diyorsun o paranoyayi sana frekans acan başta amerika, ingilttere, kanada gibi ulkeler dikte ediyor sana ve sende 2-3 kere denetliyor.
Hayret ~ 9 yıl önce
Nasıl security yapılıyor bu uçaklarda? Kabin memurları uçuş öncesi yaptıkları security kontrölünde nasıl bulamadılar bu ıpadi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmiyosun ~ 9 yıl önce
bilip bilmeden konusmayi ne cok seviyosunuz!kabin memurlari yapmiyo aramayi bu ucuslarda gozen ozel guvenlik sirketi yapiyo
Sen de öğren ~ 9 yıl önce
Prosedür gereği kabin ekipleri hernekadar başkası yapmış olsa da kontrol yapmak zorundadır. Başkasının kontrol yapması bu prosedürü iptal etmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000