01 Eylül 2012, Cumartesi 09:09:03

THY UÇAĞINDA HAYATINI KAYBETTİ...

Türk Hava Yolları'nın Hatay-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında kalp krizi geçiren bir yolcu hayatını kaybetti...
  • Yolcumuza tüm gerekli müdahale yapılmıştır. Yaşanan bu talihsiz olay hepimizi derinden etkiledi ama gereken tüm çaba hem ekibimiz hem de doktor olan yolcumuz tarafından harcanmistir. Ve lütfen herkes gerçekten uzmanlığı seviyesinde konussun.
  • Yolcu sağlığının önemini, alınabilecek tedbirler konusunda fikir değerlendirilmesinin faydasını es geçip, yazı üslubundan terbiye seviyesi ve bilgisinin düşüklüğü açıkça görülenler olabilir. Hepinize saygı duyuyor, fikrinizi paylaşmıyorum. Umarım herhangi bir kuruluşa ait uçakta uçarken ciddi bir sağlık problemiyle karşılaşmazsınız.
  • Ölüm haberi üzerinden bile hala THY karalamaya çalışılması gerçekten utanç verici.. Uçakta doktor varmış ya daha ötesi var mı? DOK-TOR.. Ya böyle saçma yorumlar yapmayın yada Allah rahmet eylesin deyip geçin.. Komik duruma düşüyosunuz yazık..
  • Gerçekten yorum yapan arkadaşların uçuculuk konusunda bir haber oldugu ortada.. Alınan eğitimler ztn sizlerin tahmin edemediği boyutta gerek yangın a müdahale,gerek rahatsızlanan yolcuya ilkyardım ve dünya çapında geçerli alınan sertifikalar . Doktor anonsu prosedur geregi yapılan bir anonstur yani korkma uçuşta başına birşey gelicek olursa biri yardım eder ! Ben 3 kere hayat kurtardım ya sen ?
  • uçakta yapılacak müdehaleler sınırlıdır ne kadar yapabilirsiniz doktor olsa dahi ancak belki dil altı hapı verebilir o kadar serup veremez iğneden yapamaz.. malesef yapılacak şeyler sınırlıdır uçaklardaki kalp krizi durumlarında..bir seferinde kadın yolcunun şekeri yükseldi uçakta doktor vardı doktorun da yapacağı şeyler sıkıntılı hostese söyledi kaptana bildirin en yakın havalanına inmek zorunda oradan da hastaneye yetişmesi lazım yoksa şeker komasından dolayı hastayı kaybetme riski söz konusu
  • saçmalamışsınız yine! müdahale edilmiş kurtalılamamış ne uzatıyosunuz ki? sağlık personeli falan! uçakta annen baban doktorun emniyet personelin karnını doyuranın tahliye edenin her bir şeyin KABİN MEMEURLARI! güvenmiyosan denizyolu-karayolu-demiryolu var. ALLAH RAHMET EYLESİN
  • Sertifikaları varsa güzel ama tek başına yeterli mi? Uçuş sonrası uçak içini toparlamak, temizlemek, yiyecek içecek dağıtmak temel görevler olmuş. Umarım bu cihazlar kullanılmak zorunda kalınmaz. Kaç kez denk geldi, ne zaman uçakta bir olay olsa çığlıklar atılsa anons yapılıyor uçakta dr.varmı diye, varsa ve kişi isterse gelebiliyor. Şansa kalmış artık. Bilet parasını veriyoruz ama sağlığımız için alınmış ciddi bir önlem yok. Yolcu gemilerinde demi dr. yok dersiniz? Güya yeni İSG kanunu ( gerçi bazı maddelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuran var ) bile özel sektör, kamu demeden dr., iş güvenliği uzmanı çalıştırılmasını zorunlu kılıyor. Bir proses olarak uçak yolculuğu ve yolcularının sağlık açısından risk değerlendirmesi gerçekçi yapılmış olsa ve bu durum denetlense sağlık açısından eksikler ortaya çıkar. Ama nerde.
  • Allah Rahmet Eylesin
  • defibilatör tüm uçaklarda var ve kabin ekipleri hem temelde hemde her sene tazeleme olarak ciddi ilkyardım eğitimi alıyor ve hepsinin sağlık bakanlığından ve iho'dan uluslararası geçerliliği bulunan sertifikaları var.
  • yazilan yorumlara bakinca sayfayi izleyenlerin cehaleti maalesef acikca goruluyor ama daha tehlikelisi onlar kendilerini bir sey biliyor zannediyorlar en kotusu de bu bilmedigini bilmemek

Türk Hava Yolları'nın bu sabah TK 2257 sefer sayılı Hatay-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında talihsiz bir olay yaşandı. Yolcularını alan THY uçağı sorunsuz bir kalkış gerçekleştirmesinin ardından 78 yaşındaki Alman asıllı bir yolcu göğsünde ağrılar hissederek fenalaştı.

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan yolcuya ilk müdahale kabin ekibi ve doktor bir yolcu tarafından yapıldı. Havada yaşam mücadalesi veren 78 yaşındaki Muhammed Rabic adlı yolcu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Atatürk Havalimanı'na inen uçaktan yolcunun cansız bedenini DHMİ Sağlık ekipleri teslim alarak Adli Kurumu'na götürdü.

©AirportHaber Özel

THY UÇAĞINDA HAYATINI KAYBETTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ekip ~ 12 yıl önce
Yolcumuza tüm gerekli müdahale yapılmıştır. Yaşanan bu talihsiz olay hepimizi derinden etkiledi ama gereken tüm çaba hem ekibimiz hem de doktor olan yolcumuz tarafından harcanmistir. Ve lütfen herkes gerçekten uzmanlığı seviyesinde konussun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yolcu sağlığının önemini, alınabilecek tedbirler konusunda fikir değerlendirilmesinin faydasını es geçip, yazı üslubundan terbiye seviyesi ve bilgisinin düşüklüğü açıkça görülenler olabilir. Hepinize saygı duyuyor, fikrinizi paylaşmıyorum. Umarım herhangi bir kuruluşa ait uçakta uçarken ciddi bir sağlık problemiyle karşılaşmazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanç verici.. ~ 12 yıl önce
Ölüm haberi üzerinden bile hala THY karalamaya çalışılması gerçekten utanç verici.. Uçakta doktor varmış ya daha ötesi var mı? DOK-TOR.. Ya böyle saçma yorumlar yapmayın yada Allah rahmet eylesin deyip geçin.. Komik duruma düşüyosunuz yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Gerçekten yorum yapan arkadaşların uçuculuk konusunda bir haber oldugu ortada.. Alınan eğitimler ztn sizlerin tahmin edemediği boyutta gerek yangın a müdahale,gerek rahatsızlanan yolcuya ilkyardım ve dünya çapında geçerli alınan sertifikalar . Doktor anonsu prosedur geregi yapılan bir anonstur yani korkma uçuşta başına birşey gelicek olursa biri yardım eder ! Ben 3 kere hayat kurtardım ya sen ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy vefat ett. ~ 12 yıl önce
uçakta yapılacak müdehaleler sınırlıdır ne kadar yapabilirsiniz doktor olsa dahi ancak belki dil altı hapı verebilir o kadar serup veremez iğneden yapamaz.. malesef yapılacak şeyler sınırlıdır uçaklardaki kalp krizi durumlarında..bir seferinde kadın yolcunun şekeri yükseldi uçakta doktor vardı doktorun da yapacağı şeyler sıkıntılı hostese söyledi kaptana bildirin en yakın havalanına inmek zorunda oradan da hastaneye yetişmesi lazım yoksa şeker komasından dolayı hastayı kaybetme riski söz konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
saçmalamışsınız yine! müdahale edilmiş kurtalılamamış ne uzatıyosunuz ki? sağlık personeli falan! uçakta annen baban doktorun emniyet personelin karnını doyuranın tahliye edenin her bir şeyin KABİN MEMEURLARI! güvenmiyosan denizyolu-karayolu-demiryolu var. ALLAH RAHMET EYLESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Sertifikaları varsa güzel ama tek başına yeterli mi? Uçuş sonrası uçak içini toparlamak, temizlemek, yiyecek içecek dağıtmak temel görevler olmuş. Umarım bu cihazlar kullanılmak zorunda kalınmaz. Kaç kez denk geldi, ne zaman uçakta bir olay olsa çığlıklar atılsa anons yapılıyor uçakta dr.varmı diye, varsa ve kişi isterse gelebiliyor. Şansa kalmış artık. Bilet parasını veriyoruz ama sağlığımız için alınmış ciddi bir önlem yok. Yolcu gemilerinde demi dr. yok dersiniz? Güya yeni İSG kanunu ( gerçi bazı maddelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuran var ) bile özel sektör, kamu demeden dr., iş güvenliği uzmanı çalıştırılmasını zorunlu kılıyor. Bir proses olarak uçak yolculuğu ve yolcularının sağlık açısından risk değerlendirmesi gerçekçi yapılmış olsa ve bu durum denetlense sağlık açısından eksikler ortaya çıkar. Ama nerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 12 yıl önce
Allah Rahmet Eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
defibilatör ~ 12 yıl önce
defibilatör tüm uçaklarda var ve kabin ekipleri hem temelde hemde her sene tazeleme olarak ciddi ilkyardım eğitimi alıyor ve hepsinin sağlık bakanlığından ve iho'dan uluslararası geçerliliği bulunan sertifikaları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehalet kotu sey ~ 12 yıl önce
yazilan yorumlara bakinca sayfayi izleyenlerin cehaleti maalesef acikca goruluyor ama daha tehlikelisi onlar kendilerini bir sey biliyor zannediyorlar en kotusu de bu bilmedigini bilmemek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000