22 Ekim 2009, Perşembe 10:55:47

THY uçağında domuz gribi paniği!

Türk Hava Yolları'nın (THY) Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan dün İstanbul'a gelen TK 1147 sefer sayılı uçağında domuz gribi paniği yaşandı...
  • biraz abartmiyormuyuz bu domuz gribini, artik her basi agriyip atesi cikana kotu gozle bakar olucaz
  • bence kabin ekibi tabi ki bu konuda bilgi sahibi olmali ve tedbir almalidir FAKAT kabin ekibini egitmek yerine gercekten gorevi olan saglik bakanliginin bu konuyla ilgili tam donanimli personeli bu konuda yardimci olmalidir . bu havayolu sirketlerinin sorumlulugu degil ulkenin saglik sorunudur. yetkili merci de saglik bakanligi olmalidir...

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan dün gece saat 01.10'da İstanbul'a hareket eden uçakta, saat 05.30 sıralarında bir yolcunun, ''doktor istiyorum'' diyerek bağırması üzerine, uçakta doktor olup olmadığı anons edildi.

Uçakta bulunan Dr. Hayri Gözlükgiller, hasta olduğunu belirten yolcuyu muayene ettiğinde domuz gribi şüphesiyle kabin yetkililerini uyardı. Kabin yetkilileri, yolculara hemen maske ve eldiven dağıtarak, yolcunun bulunduğu koltuktan uzaklaşmalarını istedi. Yolcular, ön koltuklara geçirildi ve uçağın içi ilaçlandı.

Atatürk Havalimanına 06.40'da inen uçakta, yolcular, hastanın uçaktan çıkarılmasını beklemeleri konusunda uyarıldı.

Uçağa Sağlık Bakanlığı'nın doktorunun gelmesi ve domuz gribi şüphesi bulunan yolcunun uçaktan indirilmesinden sonra, yolcuların uçaktan inişine izin verildi.

Görevlilerin domuz gribi şüphesi dolayısıyla bagajlara dokunmak istememesi üzerine Addis Ababa'dan İstanbul'a gelen yolcular, uzun süre bagajlarını alamadılar. Sağlık Bakanlığı ekibinin görevlileri ikna etmesinin ardından bagajların taşınması işlemi gerçekleşti ve yolcular bagajlarını aldı.

Karantinaya alınan domuz gribi şüphelisi hastanın, 5 gün önce Almanya'dan Etiyopya'ya geldiği öğrenildi.

''UÇAK PERSONELİNİN EĞİTİLMESİ GEREKİR''

Uçakta bulunan ve Ümit Hekimleri Derneği'nin davetlisi olarak Etiyopya'ya sağlık hizmeti vermek üzere giden Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Göktürk, domuz gribi şüphesi bulunan hastaya maske verilmeden yolculara maske ve eldiven dağıtılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Göktürk, uçak personelinin bu tür vakalar karşısında ne yapılması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve personelin uzmanlar tarafından eğitilmesi gerektiğini kaydetti.

Kendilerine maske ve eldiven dağıtılan yolcuların eldivenle tuvalete girip çıkmalarının yanlış olduğunu ifade eden Göktürk, bu tür vakalar karşısında kabin ekibinin ve yolcuların nasıl davranmaları gerektiği hususunda bilgi eksikliği yaşandığını ifade etti.

Sabah

THY uçağında domuz gribi paniği!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
biraz abartmiyormuyuz bu domuz gribini, artik her basi agriyip atesi cikana kotu gozle bakar olucaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence kabin ekibi tabi ki bu konuda bilgi sahibi olmali ve tedbir almalidir FAKAT kabin ekibini egitmek yerine gercekten gorevi olan saglik bakanliginin bu konuyla ilgili tam donanimli personeli bu konuda yardimci olmalidir . bu havayolu sirketlerinin sorumlulugu degil ulkenin saglik sorunudur. yetkili merci de saglik bakanligi olmalidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000