02 Şubat 2009, Pazartesi 20:10:08

THY uçağında büyük panik

Türk Havayolları’nın İstanbul-Paris seferini yapacak olan Boeing 737-800 tipi uçağında büyük panik yaşandı. Yolcuların ecel terleri döktüğü olay şöyle gelişti.
  • iki kez stüste kalkıştan vazgeçilmesine rağmen, bakımdan kaptan o uçağı uçurmaya karar verdiyse, ben de yolcu olarak binerim. kaptan canını tehlikeye atacak değilya, uçak uçmaya müsait olmasa neden uçursun. ama yolcuların hepsi bu düşüncede olmasını beklemek gerçekçi değil tabi.
  • Asıl reklam bu tür olaylarla mücadele etmek.O uçakta bulunan yabancı yolcular için THY sayfası kapanmıştır.Kevin bile kurtaramaz.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • pazar gecesı 22 3o ercandan ıstanbula gelen ucagımız motor testı denılen bı yere park ettı yanındada turkuazın ucagı vardı acaba havada sorunmu oldu buraya park ettıler bılgısı olanvarmı acaba hel gıdıte hem gelıste durmadan salladı ucak ucus cok kotuydu
  • hani büyük konuşmayayım ama o uçağa binipte gitmeyenler arasına girerdim,bu kadar da olmaz uçak apronda tırmalıyor,sonra lamba söndü git.! zor iş
  • seni mazur görüyorum böyle bir uçuş ne yazık ki yok
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • arkadaslar beni mazur görün bi sorum var,istanbul atatürk ten sabiha gökcene ve sabiha gökcen den atatürk airporta ucus varmi satiliyor mu hangi sirket
  • eve tabutla gitmekten iyidir

Dün akşam saat 19.15 sıralarında yolcularını aldıktan sonra Paris’e gitmek üzere pist başına gelen Afyonkarahisar adlı Boeing 737-800 tipi THY uçağının göstergelerinde FMS  arızası görüldü. Bu sebeple pilot yapması gerekeni yapara geri döndü. FMS resetlenerek arıza giderildi.

 

Teknik ekiplerin uçabilir raporundan sonra tekrar pist başına gelen THY uçağı kalkış yapmak üzere pistte koşmaya başladı. Kalkışa ramak kala uçakta bu sefer thurst reverse (motor freni) lambası yandı. Bu lambanın yandığını gören pilot aniden frenlere bastı. Uçak büyük güçlükle pistte durdu. Pilotun aniden frene basmasıyla uçak içinde bulunan tüm yolcular çığlık attı. THY yolcularının büyük korku yaşamasına neden olan bu olaydan sonra uçak yeniden bakıma alındı.

 

Yapılan incelemede teknik arıza bulunamadı ve motor freni lambasının sağlam olduğu anlaşıldı. Ancak yolcular aynı uçağa binmek istemedi. Yolcular bir başka uçakla Paris’e gönderilirken, bazı yolcuların da uçağa binmedikleri iddia edildi.

 

Öte yandan bu olaydan sonra uçağın İstanbul’dan geç kalkmasından dolayı Paris’e 01.00 sıralarında inen yolcuların trenleri kaçırdıkları ve Paris’te perişan oldukları da ifade edildi.

UYARI

 

©AirportHaber Özel

THY uçağında büyük panik

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

mantıkçı ~ 15 yıl önce
iki kez stüste kalkıştan vazgeçilmesine rağmen, bakımdan kaptan o uçağı uçurmaya karar verdiyse, ben de yolcu olarak binerim. kaptan canını tehlikeye atacak değilya, uçak uçmaya müsait olmasa neden uçursun. ama yolcuların hepsi bu düşüncede olmasını beklemek gerçekçi değil tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
APRON KEDİSİ ~ 15 yıl önce
Asıl reklam bu tür olaylarla mücadele etmek.O uçakta bulunan yabancı yolcular için THY sayfası kapanmıştır.Kevin bile kurtaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air taxi ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenan ~ 15 yıl önce
pazar gecesı 22 3o ercandan ıstanbula gelen ucagımız motor testı denılen bı yere park ettı yanındada turkuazın ucagı vardı acaba havada sorunmu oldu buraya park ettıler bılgısı olanvarmı acaba hel gıdıte hem gelıste durmadan salladı ucak ucus cok kotuydu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alp Hakan Sarıcalıoğlu ~ 15 yıl önce
hani büyük konuşmayayım ama o uçağa binipte gitmeyenler arasına girerdim,bu kadar da olmaz uçak apronda tırmalıyor,sonra lamba söndü git.! zor iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 15 yıl önce
seni mazur görüyorum böyle bir uçuş ne yazık ki yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salzburg ~ 15 yıl önce
arkadaslar beni mazur görün bi sorum var,istanbul atatürk ten sabiha gökcene ve sabiha gökcen den atatürk airporta ucus varmi satiliyor mu hangi sirket

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 15 yıl önce
eve tabutla gitmekten iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000