03 Temmuz 2013, Çarşamba 13:26:14

THY UÇAĞINDA BOMBA PANİĞİ YAŞANDI!

Türk Hava Yolları'nın Gaziantep’ten İstanbul'a gelmek üzere hazırlanan uçağında bulunan cep telefonu 2 saat 15 dakikalık rötara neden oldu.
  • Uçak ıstanbuldan gelmedımı ve guvenlı bölge yanı aprona degılmı o zaman aprona herseyı kontrol et. Belkı ıcınde bomba var dıye. Yok telefonu veya unutulan her eşyayı bomba dıyorsan önce meydanlardakı kontrolü gözden gecır. Insanlar ısını düzgün yapmış ıse hava sahası benım ıcın guvenlı bolgedır.
  • ozaman LH gibi koltuk gözleri petekli file olsun hem skylife gözükür hem de ararken içi gözükür.Çekincede kopmaz...
  • Arkadaslar hepimizin başına gelebilir. maalesef km arkadaslar dikkatsiz davranmışlar. ama sonrasında dogru hareket edilerek prosudur uygulanmış. geçmiş olsun.
  • Gönül isterdi ki bu prosedür bütün şirketlerde de sağlıklı bir şekilde işlesin. Ama para işte. Uçağı rötara sokmayı kim kabul eder!! Çoğunluklu bulunan eşyalar direk alınıp kayıp eşyaya teslim ediliyor. YANLIŞ!! THY bence bu konuda taktiri hak ediyor. Unutmamak gerekir ki bir kaç sene önce THY'de bir temizlik görevlisi arkadaşımızın bulduğu cüzdanın imha etmesi sonucu parmakları koptu. Bu ciddi bir olaydır. Prosedür de bunu gerektirir. Saygılar.
  • en son yolculugumda arap bir turist çantasını unuttu..bende kabın ekibine ilettim,onlarda aldı ve içini açtı sonra ne oldu bilmiyorum..abartmayın bu kadar..bir sey olmaz
  • Hocam 6dk'da emin ol uçağı didik didik arayabiliyorsun gözünede sonar gözlükler takıyorsun koltuk ceplerinden tut koltuk altlarına başüstlerine kadar görüyorsun :) ağzı olan konuşuyor işte
  • Olağan prosedürler işlenmiş diyen arkadaşım. Sen gerçekten kabin memuru musun kamil koç ta muavin mi? O telefon security check'de çıkmamış görüldüğü gibi değil mi. Senin prosedür böyle mi işliyor ??
  • Şimdi sormak lazım kabin ekibine Yolcular indikten sonra security check ne kadar sağlıklı yapıldı ? Belkide o anda bulanabilir anons yaptıralabilirdi.Uçak temizlik personelide demek ki bulamamış uçak temizlikten sonrada 6 dk daha security check yapılır.Bu sırada da mı bulanamadı ??? Saygılar
  • olağan prosedürler işlenmiş, birisi de yazarsa Thy böyle şöyle diye ayıp eder, Allah korusun gerçekten bomba olsa, parçalarımızı toplayamazlar. Türk Hava Yolları, Pgs ya da Atlas fark etmez, Allah hiçbirimize zeval vermesin hayırlı uçuşlar.
  • Uçakta o kadar çok şey unutuluyor ki. Herşeyden şüphelenilecekse ekipte bir de bomba uzmanı olması gerekiyor. Yoksa uçaklar hep gecikmeye girer. Kural, sahipsiz herşeyden şüphelenin diyor ama bomba uzmanı çağırın demiyor. Kendi ülkemizde bile kendimizi güvende hissetmiyoruz. Artık telefonlar bile bir tehdit olarak görünüyor. Bize ne oldu böyle?

Türk Hava Yolları'nın TK2221 sayılı tarifeli seferiyle Gaziantep'ten İstanbul’a gitmek için hazırlanan B737-800 tipi yolcu uçağında sahipsiz bir cep telefonu bulundu. Sahipsiz cep telefonu nedeniyle boşaltılan uçakta bomba imha uzmanları tarafından arama yapıldı. Yapılan arama sonrası herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayınca yolcular tekrardan uçağa alınarak bulunan cep telefonu kayıp eşya bürosuna teslim edildi.

Yolcularını alan uçak, yaklaşık 2 saat 15 dakikalık bir gecikmeyle İstanbul'a hareket etti. Yaşanan olayın hemen ardından  havalimanına gelen Türkan G. cep telefonunu uçakta unuttuğunu söyledi. Sabah İstanbul’dan geldikten sonra havalimanından otomobille Kahramanmaraş’a gittiğini söyleyen Türkan G., yapılan işlemlerin ardından telefonunu teslim aldı.

THY UÇAĞINDA BOMBA PANİĞİ YAŞANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Arindirilmis bolge ~ 11 yıl önce
Uçak ıstanbuldan gelmedımı ve guvenlı bölge yanı aprona degılmı o zaman aprona herseyı kontrol et. Belkı ıcınde bomba var dıye. Yok telefonu veya unutulan her eşyayı bomba dıyorsan önce meydanlardakı kontrolü gözden gecır. Insanlar ısını düzgün yapmış ıse hava sahası benım ıcın guvenlı bolgedır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...... ~ 11 yıl önce
ozaman LH gibi koltuk gözleri petekli file olsun hem skylife gözükür hem de ararken içi gözükür.Çekincede kopmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli kaptan ~ 11 yıl önce
Arkadaslar hepimizin başına gelebilir. maalesef km arkadaslar dikkatsiz davranmışlar. ama sonrasında dogru hareket edilerek prosudur uygulanmış. geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 11 yıl önce
Gönül isterdi ki bu prosedür bütün şirketlerde de sağlıklı bir şekilde işlesin. Ama para işte. Uçağı rötara sokmayı kim kabul eder!! Çoğunluklu bulunan eşyalar direk alınıp kayıp eşyaya teslim ediliyor. YANLIŞ!! THY bence bu konuda taktiri hak ediyor. Unutmamak gerekir ki bir kaç sene önce THY'de bir temizlik görevlisi arkadaşımızın bulduğu cüzdanın imha etmesi sonucu parmakları koptu. Bu ciddi bir olaydır. Prosedür de bunu gerektirir. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanta ~ 11 yıl önce
en son yolculugumda arap bir turist çantasını unuttu..bende kabın ekibine ilettim,onlarda aldı ve içini açtı sonra ne oldu bilmiyorum..abartmayın bu kadar..bir sey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatcher'a ~ 11 yıl önce
Hocam 6dk'da emin ol uçağı didik didik arayabiliyorsun gözünede sonar gözlükler takıyorsun koltuk ceplerinden tut koltuk altlarına başüstlerine kadar görüyorsun :) ağzı olan konuşuyor işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatcher ~ 11 yıl önce
sonar gözlüklere yada lazerlere gerek yok.İşini düzgün yap o cepleri masaları headreck vs düzgünce kontrol et bulursun. Sen yeterki severek isteyerek ve en önemlisi bilerek yap yeter.en az 4 kişi yapıyor o security check i.Bilmem anlayabildin mi?
Çok bilen km ~ 11 yıl önce
Olağan prosedürler işlenmiş diyen arkadaşım. Sen gerçekten kabin memuru musun kamil koç ta muavin mi? O telefon security check'de çıkmamış görüldüğü gibi değil mi. Senin prosedür böyle mi işliyor ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatcher ~ 11 yıl önce
Şimdi sormak lazım kabin ekibine Yolcular indikten sonra security check ne kadar sağlıklı yapıldı ? Belkide o anda bulanabilir anons yaptıralabilirdi.Uçak temizlik personelide demek ki bulamamış uçak temizlikten sonrada 6 dk daha security check yapılır.Bu sırada da mı bulanamadı ??? Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
olağan prosedürler işlenmiş, birisi de yazarsa Thy böyle şöyle diye ayıp eder, Allah korusun gerçekten bomba olsa, parçalarımızı toplayamazlar. Türk Hava Yolları, Pgs ya da Atlas fark etmez, Allah hiçbirimize zeval vermesin hayırlı uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bomba? ~ 11 yıl önce
Uçakta o kadar çok şey unutuluyor ki. Herşeyden şüphelenilecekse ekipte bir de bomba uzmanı olması gerekiyor. Yoksa uçaklar hep gecikmeye girer. Kural, sahipsiz herşeyden şüphelenin diyor ama bomba uzmanı çağırın demiyor. Kendi ülkemizde bile kendimizi güvende hissetmiyoruz. Artık telefonlar bile bir tehdit olarak görünüyor. Bize ne oldu böyle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bomba ~ 11 yıl önce
Bunu simdi belki idrak edemezsin arkadasim. Ama Allah göstermesin olasi bir durumda akrabasini veya evladini kaybeden bir anne durumu cok iyi anlar. Keskeleri önlemek icin gecikmeyi cok fazla gömemek lazim...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000