25 Ocak 2013, Cuma 09:50:51

THY UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI TEK MOTORLA İNDİ

İstanbul'dan havalanıp İzmir'e gitmekte olan THY ait yolcu uçağının motor kısmına yıldırım düştü. İstanbul'dan havalanıp İzmir'e gitmekte olan THY ait yolcu uçağının motor kısmına yıldırım düştü. Sağ motoru alev uçak sorunsuz bir şekilde Adnan Menderes Havaalanı'na iniş yaptı.
  • Flight simulatorde 3000 saat ucusu olan bir sanal pilot olarak yazılanlara çok alındım. herkese büyük geçmiş olsun diyorum. Bu tür bi vaka oyunda hiç basıma gelmedi ama bu CB'ler daha çok can yakacağa benziyor. Pilotları da tebrik ediyorum, inş ceza almazlar.
  • Babam akciger kanseri 4. evre ve tedavisi yok,sadece omrunu Allah ne kadar takdir etmisse o kadar uzatabiliyorlar,beyin cerrahlari bile yuzeysel olarak operasyon yapabiliyor beyine mudahale edemiyor,esas sen nasil cahilsin ki bunlari bilmeden atip tutuyorsun!!Kaldi ki ben weather radar kullanilmali diyen cahillere laf ediyorum ama sen nasil transforme ettiysen icinde o kadarini alip cahilane bir ornek vermisin helal olsun sana!!Arkadaslar elbette dunyada ki butun icatlar bizim yasamimiza ve hayatimiza yardimci olmak icin vardir weather radarin oldugu gibi ama kesinlik iceremez.Butun doktorlar ameliyattan basarili mi cikiyor,teshisi dogru mu koyuyor,evrenin yapisi gunesin yapisini insanoglu yuzbinlerce yil sonra cozdu ama butun kahinatta yasayanlar var oldukca oyle bir gezegeni insa edemez,oraya koyamaz,dunya gunese 1 derece yakin olsa yanariz,1 derece uzak olsa donariz bu kadar muekemmel bir yapiyi insa eden Allah'tan baska kimse yildirim ne zaman nereye dusecek bilemez.Anlayin artik.
  • bu işide Allah'a kitaba bağladınız ya tam bir örümcek kafalı TK calışanı zihniyeti işte
  • Öncelikle o uçağı sağ salim indiren meslektaşlarımı kutluyorum geçmiş olsun. Ben pilotlukta şunu öğrendim ,büyük konuşmayacak ve içinde bulunmadığın olay için ahkam kesmeyecek şöyle yapmalıydılar gibi eleştiride bulunmayacaksın butür vakakalarda, çünkü her vaka kendi içinde herkesin bilmediği tanık olmadığı ayrıntılar barındırır.
  • Yüce Rabbim baktı kul hakkından torpilden binbir türlü şeyden doymuyorlar. Aşağıda da çarpacak kimse yok (yargı, hükümet vs) ben çarpayım dedi. Ders alırlar mı tabi ki hayır
  • Arkadaslar kötü yorum yazanlar Allah ne düşünürsen basına verır bu dunya fanı Allah ulusumuzu mıllı havayolumuzu herseyden korusun art nıyet kendını zarardır
  • Bsta Kaptan olmak uzere Ucus ekibine tebrikler ve herkese de gecmis olsun. Yildirim carpmasi oldugunu kim soyluyor, Boyle teknik agizlardan yapilan aciklama var mi? Normalde yildirim carpmalarinda ucak da kesinlikle bu boyutta bir ariza olmaz. "Farday Cage" etkisi. Meraklilar iternetten arastirsin. Bildigim iki olumcul olay var, kompozit malzemeden bir planore carpan yildirim ve digeri de "wide cut" yakit la calisan bir ucagin yakit deposunun infilaki.
  • Buyuk gecmis olsun...
  • Yüzde doksanının yapılmaması gerekir çünkü hemen her uçuşta ,uçuşun bir safhasında bulutlu bir bölgeden geçmemiz gerekiyor.Yaşanan hadise nadiren görülebilecek ,ciddi bir hadisedir. Saygılarımla.
  • Gerektiği kadar yangın söndürücü kullanılarak yangının daha fazla büyümesi ve yayılması engellenmeye çalışılarak en yakın meydana dönüp inmektir amaç.Yangının kanatlara yada gövdeye sıçraması olayı çok trajik bir hale getirebilir,zira janatlarda yada gövdede yangın söndürücü yoktur.Benim öğrenebildiğim kadarıylada bu olayda ekip yangını uçuş esnasında söndürmeyi başarmış. Evet uçaklarda çok gelişmiş hava radarı sistemleri vardır.Biz bu radar sayesinde kısaca hangi buluta girilir ,hangisine girilmez ,neresinden ,kaç mil kaçınma yapmalıyız diye karar veririz.Fakat radar herzaman herşeyi göstermediği gibi,herzaman doğruda göstermez.Radar bize sadece ihtiyaç anında planlama yapmamıza" yardımcı bir donanımdır".Sadece radara bakarak uçamazsınız. Ayrıca yıldırım sadece orajın(yüklü-çok yehlikei bulut oluşumu)içinden veya yakınından geçerken çarpmaz.Tabikii pırıl pırıl bir havada yıldırımlar oluşmaz ancak her bulutlu havadada bizler uçmayalım dersek inanın bugün yapılan uçuşların

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İzmir seferini yapan TK-2348 sefer sayılı TC-JRI tescilli A321 tipi yolcu uçağı 114 yolcusuyla saat 23.15 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan havalandı.

Yaklaşma sırasında uçağın sağ motoruna yıldırım isabet etti ve uçağın bir motoru alev alırken, uçakta bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandı.

Uçak tek motorla saat 00.05'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

THY UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI TEK MOTORLA İNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Flight sımulator pilotu ~ 11 yıl önce
Flight simulatorde 3000 saat ucusu olan bir sanal pilot olarak yazılanlara çok alındım. herkese büyük geçmiş olsun diyorum. Bu tür bi vaka oyunda hiç basıma gelmedi ama bu CB'ler daha çok can yakacağa benziyor. Pilotları da tebrik ediyorum, inş ceza almazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil kisi diyene!! ~ 11 yıl önce
Babam akciger kanseri 4. evre ve tedavisi yok,sadece omrunu Allah ne kadar takdir etmisse o kadar uzatabiliyorlar,beyin cerrahlari bile yuzeysel olarak operasyon yapabiliyor beyine mudahale edemiyor,esas sen nasil cahilsin ki bunlari bilmeden atip tutuyorsun!!Kaldi ki ben weather radar kullanilmali diyen cahillere laf ediyorum ama sen nasil transforme ettiysen icinde o kadarini alip cahilane bir ornek vermisin helal olsun sana!!Arkadaslar elbette dunyada ki butun icatlar bizim yasamimiza ve hayatimiza yardimci olmak icin vardir weather radarin oldugu gibi ama kesinlik iceremez.Butun doktorlar ameliyattan basarili mi cikiyor,teshisi dogru mu koyuyor,evrenin yapisi gunesin yapisini insanoglu yuzbinlerce yil sonra cozdu ama butun kahinatta yasayanlar var oldukca oyle bir gezegeni insa edemez,oraya koyamaz,dunya gunese 1 derece yakin olsa yanariz,1 derece uzak olsa donariz bu kadar muekemmel bir yapiyi insa eden Allah'tan baska kimse yildirim ne zaman nereye dusecek bilemez.Anlayin artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK zihniyeti ~ 11 yıl önce
bu işide Allah'a kitaba bağladınız ya tam bir örümcek kafalı TK calışanı zihniyeti işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dobra pilot ~ 11 yıl önce
Öncelikle o uçağı sağ salim indiren meslektaşlarımı kutluyorum geçmiş olsun. Ben pilotlukta şunu öğrendim ,büyük konuşmayacak ve içinde bulunmadığın olay için ahkam kesmeyecek şöyle yapmalıydılar gibi eleştiride bulunmayacaksın butür vakakalarda, çünkü her vaka kendi içinde herkesin bilmediği tanık olmadığı ayrıntılar barındırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah çarptı ~ 11 yıl önce
Yüce Rabbim baktı kul hakkından torpilden binbir türlü şeyden doymuyorlar. Aşağıda da çarpacak kimse yok (yargı, hükümet vs) ben çarpayım dedi. Ders alırlar mı tabi ki hayır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arkadaslar kötü yorum yazanlar Allah ne düşünürsen basına verır bu dunya fanı Allah ulusumuzu mıllı havayolumuzu herseyden korusun art nıyet kendını zarardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UPS ~ 11 yıl önce
Bsta Kaptan olmak uzere Ucus ekibine tebrikler ve herkese de gecmis olsun. Yildirim carpmasi oldugunu kim soyluyor, Boyle teknik agizlardan yapilan aciklama var mi? Normalde yildirim carpmalarinda ucak da kesinlikle bu boyutta bir ariza olmaz. "Farday Cage" etkisi. Meraklilar iternetten arastirsin. Bildigim iki olumcul olay var, kompozit malzemeden bir planore carpan yildirim ve digeri de "wide cut" yakit la calisan bir ucagin yakit deposunun infilaki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 11 yıl önce
Buyuk gecmis olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 11 yıl önce
Yüzde doksanının yapılmaması gerekir çünkü hemen her uçuşta ,uçuşun bir safhasında bulutlu bir bölgeden geçmemiz gerekiyor.Yaşanan hadise nadiren görülebilecek ,ciddi bir hadisedir. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 11 yıl önce
Gerektiği kadar yangın söndürücü kullanılarak yangının daha fazla büyümesi ve yayılması engellenmeye çalışılarak en yakın meydana dönüp inmektir amaç.Yangının kanatlara yada gövdeye sıçraması olayı çok trajik bir hale getirebilir,zira janatlarda yada gövdede yangın söndürücü yoktur.Benim öğrenebildiğim kadarıylada bu olayda ekip yangını uçuş esnasında söndürmeyi başarmış. Evet uçaklarda çok gelişmiş hava radarı sistemleri vardır.Biz bu radar sayesinde kısaca hangi buluta girilir ,hangisine girilmez ,neresinden ,kaç mil kaçınma yapmalıyız diye karar veririz.Fakat radar herzaman herşeyi göstermediği gibi,herzaman doğruda göstermez.Radar bize sadece ihtiyaç anında planlama yapmamıza" yardımcı bir donanımdır".Sadece radara bakarak uçamazsınız. Ayrıca yıldırım sadece orajın(yüklü-çok yehlikei bulut oluşumu)içinden veya yakınından geçerken çarpmaz.Tabikii pırıl pırıl bir havada yıldırımlar oluşmaz ancak her bulutlu havadada bizler uçmayalım dersek inanın bugün yapılan uçuşların

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000