26 Ocak 2009, Pazartesi 11:09:28

THY uçağına martı girdi

Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağına martı çarptı…
  • sonuç olarak kuşların rotaları yıllardır hep aynıydı onlar rotalarını değiştiremez
  • ucak motorları gereklı kompresyon ve ıtkı olusturabilmek icin nacelledan N1 bladelerıne kadar maksımum acıklıga ıhtıyacı vardır. bu bolume herhangibir izgaranın yerlestırılmesı motora giren havanın carpıttıcagından maxımum kompresyon ve itki miktarında dususe sebep olucaktır cunku motora gıren hava oranını dusurucektır. bu ucagı genel olarakta etkilicektir airconditioning ve antiice gibi hava ile calısan sıstemlerde soruna yol acıcaktır. ayrıca motora gıren hava oranının azalması compressor stalla da yol acabılır. Tabbi yakıt sarfıyatının artmsı, ucak ıcı ve dısı sesın cok buyuk bır mıktarda artıcagını saymıyorum bile.
  • ızgara kondu diyelim bu neyi önler kuş o hızda o ızgaraya çarpınca motorun içine yekpare değil de paramparça girer ızgara önünde biriken kuş parçalarıda motora hava girmesini engeller :)
  • hicbir jet motorunda izgara kullanıldıgını sanmiyorum hic gormedim. motorun onune herhangibir izgaranin konmasi motora giren hava miktarının azalmasına ve motora giren havada turbulans olusmasina neden olur ve ayrıca ucagin suruklenme miktarını arttırır. Jetmotorlarinda calismasi icin cok miktarda havaya ihtiyacı oldugundan izgara bir cozum yolu olamaz.
  • Izgara eski uçakların motorlarında vardı.Modelini hatırlayamadım.Sanırım Vickers da.Şu an ise sadece Rusların uçaklarında var.Illyushin lerde var şu an sanırım.Neden kaldırıldı neden kondu hiç anlamamıştım.Fakat motora gelen havayı etkiliyor sanırım diye düşünüyorum.
  • rolls-royce,general electric bu öneriyi yabana atmayın.ar-ge ye boşuna para harcamayın.alın size muhteşem bir fikir meksika dan.bunca senedir çözemediğiniz probleme son noktayı koyuyor.
  • Aviator ve engineer Bar değil Izgara olsun..''Umarım bir gün içinde bulunduğunuz uçağın motoruna bir kuş girmez'' Izgara olmazssınız. Airkebab :))
  • motorların hava alığı girişine ızgara konulsun bak bidaha kuş giriyo mu :))
  • Birisi motorun önüne çelik barmı dedi :))))
  • mexican şaka yapıyorsun değil mi?

Atatürk Havalimanı’ndan bugün Kopenhag’a gidecek olan Türk Hava Yolları’na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağına kalkış esnasında martı çarptı. Motorunda hasar meydana gelen uçak pilotlar tarafından riske girmemek adına tekrar Atatürk Havalimanı’na indirildi.

Yolcular başka uçakla gönderilirken, martı çarpan uçak ise THY Teknik hangarına çekildi.

Kuş

Kuş

Kuş

Kuş

THY uçağına martı girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

* ~ 15 yıl önce
sonuç olarak kuşların rotaları yıllardır hep aynıydı onlar rotalarını değiştiremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz yok ~ 15 yıl önce
ucak motorları gereklı kompresyon ve ıtkı olusturabilmek icin nacelledan N1 bladelerıne kadar maksımum acıklıga ıhtıyacı vardır. bu bolume herhangibir izgaranın yerlestırılmesı motora giren havanın carpıttıcagından maxımum kompresyon ve itki miktarında dususe sebep olucaktır cunku motora gıren hava oranını dusurucektır. bu ucagı genel olarakta etkilicektir airconditioning ve antiice gibi hava ile calısan sıstemlerde soruna yol acıcaktır. ayrıca motora gıren hava oranının azalması compressor stalla da yol acabılır. Tabbi yakıt sarfıyatının artmsı, ucak ıcı ve dısı sesın cok buyuk bır mıktarda artıcagını saymıyorum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v2500 ~ 15 yıl önce
ızgara kondu diyelim bu neyi önler kuş o hızda o ızgaraya çarpınca motorun içine yekpare değil de paramparça girer ızgara önünde biriken kuş parçalarıda motora hava girmesini engeller :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz yok ~ 15 yıl önce
hicbir jet motorunda izgara kullanıldıgını sanmiyorum hic gormedim. motorun onune herhangibir izgaranin konmasi motora giren hava miktarının azalmasına ve motora giren havada turbulans olusmasina neden olur ve ayrıca ucagin suruklenme miktarını arttırır. Jetmotorlarinda calismasi icin cok miktarda havaya ihtiyacı oldugundan izgara bir cozum yolu olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günhan ~ 15 yıl önce
Izgara eski uçakların motorlarında vardı.Modelini hatırlayamadım.Sanırım Vickers da.Şu an ise sadece Rusların uçaklarında var.Illyushin lerde var şu an sanırım.Neden kaldırıldı neden kondu hiç anlamamıştım.Fakat motora gelen havayı etkiliyor sanırım diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu davut ~ 15 yıl önce
rolls-royce,general electric bu öneriyi yabana atmayın.ar-ge ye boşuna para harcamayın.alın size muhteşem bir fikir meksika dan.bunca senedir çözemediğiniz probleme son noktayı koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mexican ~ 15 yıl önce
Aviator ve engineer Bar değil Izgara olsun..''Umarım bir gün içinde bulunduğunuz uçağın motoruna bir kuş girmez'' Izgara olmazssınız. Airkebab :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v2500 ~ 15 yıl önce
motorların hava alığı girişine ızgara konulsun bak bidaha kuş giriyo mu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 15 yıl önce
Birisi motorun önüne çelik barmı dedi :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engineer ~ 15 yıl önce
mexican şaka yapıyorsun değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000