09 Aralık 2011, Cuma 09:50:03

THY UÇAĞINA 'ARTIK UÇAMAZ' RAPORU

Türk Hava Yolları’nın Fas’ın Casablanca kentinde pistten çıkan Airbus 310 tipi kargo uçağının hurdaya ayrılmasına karar verildi...
  • THY' nin center tank'lı ilk A310 uçağıdır, JFK-IST nonstop uçmuştur. Hatta 7. Cumhurbaşkanımız Kenan Evren'i çok taşımıştır.
  • A310.300 SERİSİ VE SENTER TANK OLDUĞU İÇİN UZUN UÇUŞLAR YAPAR HARAKATCILAR İÇİN ÇOK ZEVKLİ BİR UÇAKTIR TABİ BİZLER O ZAMANLAR MANUEL ÇALIŞIRDIK :)
  • buradaki kişiler niçin hesap soruyor anlamak zor , tabiki değişim yeni parça ile olur.Arabanın motorunu rektefiye ederken çıkma parçamı kullanıyoruz, hakikaten içten pazarlıklı kişileri anlamak çook zor ya.
  • aslinda ucak daha ucuza kurtarilirdi ama thy bu ucagi elden cikarip sigortadan parasini almak istedi hesaplanan fiatlar yeni motor yeni inis takimi uzerinden hesaplandi sigortada mecbur kaldi,tebrikler thy zararsiz bi ucak filodan cikti gelen parayla ins. iyi bir ucak alinir.
  • Yolcu ucagi olarak inanilmaz bir tirmanma sekli vardi ucagin ve ici cok ferah ve guzel bir ucakti. Keske airbus yeni nesil 310 lar yapsaydi havacilik tarihinde kaza sicilide cok temiz bir ucaktir. Uzuldum aras icin. Thy nin keske kullanilmayan dunden bugune ucaklarini alip bir araziye thy tarihi diye muze tarzi birsey yapilsa. Her ucaktan bir numune dc3 dc10 b727 vs gibi ama tabi eski ucaklarin bir cogu hurdaya gitmistir :(
  • Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız; sigorta ya da uçağın bedeli üzerinde zarar ziyan nedir bilgilendiririmisiniz.
  • Aras dur dedim durmadı.Üzüldüm
  • Yolcu uçağı iken pek çok kez binidm arasa. 310 ların tırmanmasına hayrandım. Bir kaç dakikada hızla irtifa kazanırdı. Tombul kuşu özleyeceğim.
  • aaa ARASI özleyeceğiz.
  • gerçekten üzüldüm şimdi işlerin tam çafcaflı zamanında uçagın hurdaya ayrılması gerçekten üzücü bir durum ama olsun sonuçta THY CARGO'NUN tek uçak olarak kahrını çeken JCT- SAMSUN cargo uçagımız var o bize yeterde artar bile
Turkish Cargo’nun. 26 Ekim 2010’da Fas’ın Casablanca kentinde pistten çıkan TC-JCV kuyruk tescilli Aras adlı uçağına, uzun süren teknik incelemelerden sonra bir daha uçamaz raporu verildi.
 
İnişten sonra pistten çıkıp toprak zemine saplanınca bir motoru büyük hasar gören ve arka iniş takımlarından birinde çatlak oluşan uçakla ilgili uzun zamandır devam eden teknik inceleme sonuçlandı.
 
Fas’ta bulunan uçakla ilgili inceleme yapan THY Teknik A.Ş ve Airbus firması yetkililerinin, hazırladıkları rapora göre uçağın uçuş sistemini olumsuz etkileyecek bir çok bölümünde ciddi hasar bulunduğu ve bakım maliyetinin 10 milyon dolar gibi çok yüksek rakamlara çıkabileceği vurgulandı.
 
Yaklaşık değeri 18-20 milyon doları bulan uçağın bakıma alınıp yeniden uçmasının mümkün olmadığı sonucuna varan yetkililer, uçağın kal olmasına (hurdaya ayırma) karar verdi.
 
Turkish Cargo’nun filosunda 4 Airbus 310 tipi uçakla, iki Airbus 330 kargo uçağı bulunuyordu. Airbus 310 tipi bir uçağın hurdaya ayrılmasıyla Turkish Cargo filosundaki A310 sayısı da üçe düşmüş oldu.
 
Türk Hava Yolları filosundaki en yaşlı uçaklardan biri olan TC-JCV kuyruk tescilli Airbus 310 tipi kargo uçağı ilk uçuşunu 1988 yılında yapmıştı.

©AirportHaber Özel
THY UÇAĞINA 'ARTIK UÇAMAZ' RAPORU

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
THY' nin center tank'lı ilk A310 uçağıdır, JFK-IST nonstop uçmuştur. Hatta 7. Cumhurbaşkanımız Kenan Evren'i çok taşımıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A310.300 SERİSİ VE SENTER TANK OLDUĞU İÇİN UZUN UÇUŞLAR YAPAR HARAKATCILAR İÇİN ÇOK ZEVKLİ BİR UÇAKTIR TABİ BİZLER O ZAMANLAR MANUEL ÇALIŞIRDIK :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buradaki kişiler niçin hesap soruyor anlamak zor , tabiki değişim yeni parça ile olur.Arabanın motorunu rektefiye ederken çıkma parçamı kullanıyoruz, hakikaten içten pazarlıklı kişileri anlamak çook zor ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aslinda ucak daha ucuza kurtarilirdi ama thy bu ucagi elden cikarip sigortadan parasini almak istedi hesaplanan fiatlar yeni motor yeni inis takimi uzerinden hesaplandi sigortada mecbur kaldi,tebrikler thy zararsiz bi ucak filodan cikti gelen parayla ins. iyi bir ucak alinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yolcu ucagi olarak inanilmaz bir tirmanma sekli vardi ucagin ve ici cok ferah ve guzel bir ucakti. Keske airbus yeni nesil 310 lar yapsaydi havacilik tarihinde kaza sicilide cok temiz bir ucaktir. Uzuldum aras icin. Thy nin keske kullanilmayan dunden bugune ucaklarini alip bir araziye thy tarihi diye muze tarzi birsey yapilsa. Her ucaktan bir numune dc3 dc10 b727 vs gibi ama tabi eski ucaklarin bir cogu hurdaya gitmistir :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız; sigorta ya da uçağın bedeli üzerinde zarar ziyan nedir bilgilendiririmisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aras dur dedim durmadı.Üzüldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yolcu uçağı iken pek çok kez binidm arasa. 310 ların tırmanmasına hayrandım. Bir kaç dakikada hızla irtifa kazanırdı. Tombul kuşu özleyeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aaa ARASI özleyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gerçekten üzüldüm şimdi işlerin tam çafcaflı zamanında uçagın hurdaya ayrılması gerçekten üzücü bir durum ama olsun sonuçta THY CARGO'NUN tek uçak olarak kahrını çeken JCT- SAMSUN cargo uçagımız var o bize yeterde artar bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000