05 Mart 2013, Salı 11:37:17

THY UÇAĞINA ARIZA RÖTARI

Türk Hava Yolları'nın Ho Chi Minh-Bangkok-İstanbul seferini yapacak uçağı arıza sebebiyle 26 saat rötar yaptı.
  • istanbul bangkok hattına kasıtlı olarak a340 lar veriliyor olabilir... geçen senelerde aynı hatta 777 ler uçuyordu... bu hatta yolcu skıntısı çekilmediği için 777 leri başka hatlara kaydırdılar.istanbul dışındaki her 340 arızası yolcular için en az 24 saat bekleme süresi, daha öncede benzer haberler yazıldı. hatta yanılmıyorsam birinde komle motor taşındı istanbuldan. thy çok iyi biliyorki ATR ile de ucsa bangkok ucağı yine tur firmaları ve thailand turistlerince boş bırakılmayacaktır.
  • http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thy-ucagi-pist-basindan-dondu-43358.html Bu haberdeki uçakla vietnamda kalan uçak aynı. TK-JDJ kuyruk. Uçak bangkok'a apar topar gönderildi. Bangkok' ta ekip değiştirip, yolcu indirip vietnam'a devam etti ve orada kaldı. Madem habercilik yapıyorsunuz, bu bağlantıları da yayınlayın, nedenini bulun, aynı arıza mı öğrenin de THY bir uçak dolusu yolcuyu üstünkörü tamir edilen uçakla mı Bangkok'a gönderdi onu söyleyin!!
  • Havacilik bir kultur isidir. Is sirf havayolu kurup ucak ucurmak degil. Saglam bir altyapin oldugu zaman ucagin eskisi yenisi olmaz. Eger bir ucagi komple soyup ana bakimini yapmiyorsan o zaman teknolojini ve insan gucunude gelistiremssin, Turkiye zengin bir ulke degil. Tasaaruflu olmak lazim. Elindeki ucaklari daha verimli ve maximum omrunde kullanacaksin.
  • Herkese Selamlar THY adına Temel Kotil her fırsatta 5 yıldız olcez diyor ama neredeyse her ay birkaç A340 Dünyanın bir Havalimanında kalıyor mağdur ediyor imajı yerlebir ediyor. Bakın Lütfen Lufthansa Emirates Singapore Airlines Qatar Airways Etihad bu şirketlerin bu kadar rötar ve sorunlu A340 uçağı var mı. Bende defalarca uçtum. Hiçbiri standart değiş nerde 5 yıldız bakın A330 B777 uçakları müthiş uçaklar. Artık satılmalı. Zarar veriyor artık.Dikkat edin en çokta Bangkok uçuşlarının uçağı arızalı kasıt varmı diye düşünmeye başladım
  • Yilbasinda THY'nin A340 Ankara ucagi ile hem Turkiye'ye geldim, hemde donusumu ayni ucakla yaptim.Acikcasi ucus rahatligi bakimindan su ana kadar 380 ve 787 haric her bir ticari ucakla ucmus biri olarak diyebilirimki 340 en rahati.En guzel tarafi ucak 777'e gore cok sessiz, motorun arkasinda kalmama ragmen gurultuden basim tutmadi.Onemli olan bu ucakalrin bakimlarinin dogru duzgun yapilmasi, bence THY eger elinden cikaramiyorsa bu demir kuslari, kargoya aktarsinlar, kargoda bu kadar yogunluk olmaz.Ama bakimi yapildigi surece sorunyok.Dipnot:Uctugum ucakta Washington buyukelcimiz, boksor bakanimiz ve sayamadigim bir cok devlet adamida yer aldi.Omrumdeki en rahat inislerden birini yasadim, 80'nin uzerinde ucusum var, herhalde A330/340, B777 ve A320 ailesinden type ratingimi almaya yeterlidir bu kadar ucus :)
  • a340 313x çok hantal uçak bunlardan kurtulması lazım...
  • Bakimi yapildigi surece hicbir sorun yok 340'larda. Ama sorun 26 saat rotarda. 26 saat rotar mi olur kardesim, hemde Mart ayinda? Senin Globally Yours olarak yedek ucagin yok mu? Terbiyesizlikten baska birsey degil.
  • Globally Yours...
  • arkadaslar A340 lar bütün dünyada yoğun olarak uçuyor, Lufthansa, Airfrance seferlerini izleyin, mesele bakımını gerektiği gibi yapıp uçuş programını zorlamadan uçurabilmekte. Yetersiz uçakla ucu ucuna yürütülebilen program yaparsanız böyle abartılı rötarlar da kaçınılmaz.
  • Bakımları düzenli yapıldığı takdirde bir uçağın yaşı ha 30 ha 40 bunlar önemli değil. Daha düne kadar amerikada boeing 707 göklerde uçmaya devam ediyordu, kargo olarak hala kullanılıyor.

THY'ye ait Ho Chi Minh- Bangkok -İstanbul seferini yapacak Airbus 340 tipi uçak sefere hazırlanırken arızalandı. THY yetkilileri arızanın giderilmesi için halen çalışmaların sürdüğünü kaydederken uçuşun gecikmeli olarak yapılacağı açıklandı.

THY seferi şu şekilde gerçekleştirilecek:

04.03.2013 TK69 (SGN)      Ho Chi Minh City Than Son Nhat Havalimanı (BKK) Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı  20:50 23:00-05 Mart 26 Saat 10 dk.

04.03.2013 TK69 (BKK) Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı (IST) İstanbul Atatürk Havalimanı 23:45 01:35-05 Mart 25 Saat 50 dk

THY UÇAĞINA ARIZA RÖTARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

1907 ~ 11 yıl önce
istanbul bangkok hattına kasıtlı olarak a340 lar veriliyor olabilir... geçen senelerde aynı hatta 777 ler uçuyordu... bu hatta yolcu skıntısı çekilmediği için 777 leri başka hatlara kaydırdılar.istanbul dışındaki her 340 arızası yolcular için en az 24 saat bekleme süresi, daha öncede benzer haberler yazıldı. hatta yanılmıyorsam birinde komle motor taşındı istanbuldan. thy çok iyi biliyorki ATR ile de ucsa bangkok ucağı yine tur firmaları ve thailand turistlerince boş bırakılmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik haber!! ~ 11 yıl önce
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thy-ucagi-pist-basindan-dondu-43358.html Bu haberdeki uçakla vietnamda kalan uçak aynı. TK-JDJ kuyruk. Uçak bangkok'a apar topar gönderildi. Bangkok' ta ekip değiştirip, yolcu indirip vietnam'a devam etti ve orada kaldı. Madem habercilik yapıyorsunuz, bu bağlantıları da yayınlayın, nedenini bulun, aynı arıza mı öğrenin de THY bir uçak dolusu yolcuyu üstünkörü tamir edilen uçakla mı Bangkok'a gönderdi onu söyleyin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafirUSA ~ 11 yıl önce
Havacilik bir kultur isidir. Is sirf havayolu kurup ucak ucurmak degil. Saglam bir altyapin oldugu zaman ucagin eskisi yenisi olmaz. Eger bir ucagi komple soyup ana bakimini yapmiyorsan o zaman teknolojini ve insan gucunude gelistiremssin, Turkiye zengin bir ulke degil. Tasaaruflu olmak lazim. Elindeki ucaklari daha verimli ve maximum omrunde kullanacaksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY5YILDIZ340X ~ 11 yıl önce
Herkese Selamlar THY adına Temel Kotil her fırsatta 5 yıldız olcez diyor ama neredeyse her ay birkaç A340 Dünyanın bir Havalimanında kalıyor mağdur ediyor imajı yerlebir ediyor. Bakın Lütfen Lufthansa Emirates Singapore Airlines Qatar Airways Etihad bu şirketlerin bu kadar rötar ve sorunlu A340 uçağı var mı. Bende defalarca uçtum. Hiçbiri standart değiş nerde 5 yıldız bakın A330 B777 uçakları müthiş uçaklar. Artık satılmalı. Zarar veriyor artık.Dikkat edin en çokta Bangkok uçuşlarının uçağı arızalı kasıt varmı diye düşünmeye başladım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 11 yıl önce
Yilbasinda THY'nin A340 Ankara ucagi ile hem Turkiye'ye geldim, hemde donusumu ayni ucakla yaptim.Acikcasi ucus rahatligi bakimindan su ana kadar 380 ve 787 haric her bir ticari ucakla ucmus biri olarak diyebilirimki 340 en rahati.En guzel tarafi ucak 777'e gore cok sessiz, motorun arkasinda kalmama ragmen gurultuden basim tutmadi.Onemli olan bu ucakalrin bakimlarinin dogru duzgun yapilmasi, bence THY eger elinden cikaramiyorsa bu demir kuslari, kargoya aktarsinlar, kargoda bu kadar yogunluk olmaz.Ama bakimi yapildigi surece sorunyok.Dipnot:Uctugum ucakta Washington buyukelcimiz, boksor bakanimiz ve sayamadigim bir cok devlet adamida yer aldi.Omrumdeki en rahat inislerden birini yasadim, 80'nin uzerinde ucusum var, herhalde A330/340, B777 ve A320 ailesinden type ratingimi almaya yeterlidir bu kadar ucus :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gk ~ 11 yıl önce
a340 313x çok hantal uçak bunlardan kurtulması lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil ~ 11 yıl önce
bir hantallik aciklarmisiniz? Bence uctugum ER ucuslarda digerlerine gore en az motor gurultusu 340 lardadir.
... ~ 11 yıl önce
bakıldıgında a340,200-300 serilerinin motorları sac kurutma makinesi gibi duruyor..tırmanma konusunda bir 777 ile kıyaslanamaz ki 777 340 dan daha büyük ve 2 motorlu olmasına ragmen daha performanslı bir uçak,05 kalkışlı uçuşlarda a340 ile 777 arasındaki tırmanış farkını görebilirsiniz.
Old 340 ~ 11 yıl önce
Bakimi yapildigi surece hicbir sorun yok 340'larda. Ama sorun 26 saat rotarda. 26 saat rotar mi olur kardesim, hemde Mart ayinda? Senin Globally Yours olarak yedek ucagin yok mu? Terbiyesizlikten baska birsey degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Globalll ~ 11 yıl önce
Globally Yours...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gfz ~ 11 yıl önce
arkadaslar A340 lar bütün dünyada yoğun olarak uçuyor, Lufthansa, Airfrance seferlerini izleyin, mesele bakımını gerektiği gibi yapıp uçuş programını zorlamadan uçurabilmekte. Yetersiz uçakla ucu ucuna yürütülebilen program yaparsanız böyle abartılı rötarlar da kaçınılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotK ~ 11 yıl önce
Bakımları düzenli yapıldığı takdirde bir uçağın yaşı ha 30 ha 40 bunlar önemli değil. Daha düne kadar amerikada boeing 707 göklerde uçmaya devam ediyordu, kargo olarak hala kullanılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000