26 Şubat 2014, Çarşamba 10:39:43

THY UÇAĞINA APRON ARACI ÇARPTI

Türk Hava Yolları’nın Jet Airways’ten kiraladığı Boeing 777-300 tipi uçağının teknisyeni, kendi kullandığı apron aracıyla uçağın motoruna çarptı. Uçak seferden çekilerek bakıma alındı.
  • Bir kaza olmayıversin ,hangi şirket olursa olsun ,yerin dibine sokarsınız ,emeğe saygısı olmayan sıcak ofislerin çalışanları
  • Ülkemizi taşeronların insafına terkederek ucuz işçi cenneti yapmaya çalışanlara ithaf edilir...eğer taşeronlaşma böyle devam ederse daha çok istenmeyen kazalar göreceğiz..hiç bir sosyal güvencesi ve sendikal hakkı olmayan hakları patronun iki dudağı arasında olan personelden ne bekleyebilirizki...öncelikle taşeronlaşma bir an önce kaldırılmalı ve çalışanların aidiyet duygusu geliştirilmeli...ve ücret politikası bir insanın temel ihtiyaçlarını karşılıyacak ve insanca yaşayabilecek düzeye çıkarılsın bakalım bu tür talihsiz kaza oranları hangi seviyeye iniyor...saygılarımla.
  • TGS uçak bırakmayacak bu gidişle uçak hasarlı kaza yaşanmayan istasyonu kaldı mı acaba. Araç sürmeyi apronda öğrenen eğitim şeleri olduğu müddetce böyle kazalar daha çok görürüz. Uçağa hasar veren personellerde suç yok suç onlara eğitimi veren eğitim şeflerinde
  • Bu gidişle THY dünyanın en çok yamalı yeni uçak filosuna sahip havayolu ödülü alır.. Çok yazık.
  • atatürk havalimanına pasta cila dükkanı açmayı planlıyorum
  • Hemen apronda deve kesmek lazim, kolay atlattik olayi diye.
  • O ufak(!) çizik yüzünden uçak seferden alınıp yerine 333 verildi. Yeni uçak yerdeydi ama Airbus uçuracak kaptan beklendi. 250 yolcunun büyük bir kısmı 218 salonda saat 09:00'a dek ayakta bekledi. Uçak tip küçülttüğünden Business yolcu Economy uçmak zorunda kaldı. Tam tamına 170 yolcunun yeri başka koltuklara değişti. Hepsi ufak(!) bir çizik yüzünden..
  • zamanlama manidar.. kesinlikle faiz lobisini işi..
  • Önyargıya cevap : yazdığımı iyi okursanız anlarsınız.ben turk teknisyen yapsaydı dedim. Turk teknisyen yapmış demedim
  • şirkette her hafta bir uçak kazası oluyor.habomcuların ahı aheste aheste çıkıyor...habomcu olarak üzülüyorum ama bizleri 2.sınıf insan olarak görmelerine de tahammül edemiyorum

Atatürk Havalimanı apronundaki yer kazalarına bu sabah bir yenisi daha eklendi. Jet Airways’ten kiralanan uçağın motoruna konveyör çarptı.

Olay bu sabah saatlerinde yaşandı. Bangkok’tan İstanbul’a gelen  VT-JEN kuyruk tescilli Boeing 777-300ER tipi uçağın Hintli teknisyeni, kendi kullandığı konveyör ile uçağın motoruna çarptı.

THY’nin uçuş ekibi ve teknisyeni ile birlikte Jet Airways’ten kiraladığı uçağın motorunda çarpma sonrası hasar oluştu. Uçak bakım için hangara alınırken bu akşam İstanbul-Bombay seferini yapacak uçağın teknik kontrollerinin yapılmasından sonra bu seferi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine karar verilecek.

ÜÇ UÇAK THY’DE KİRALIK

Türk Hava Yolları filosunda Hintli Jet Airways’ten 3 adet Boeing 777-300ER tipi uçak bulunuyor. Kokpit ekibi, kabin amiri ve teknisyeni Hintli olan uçaklar THY adına uçuyor. Uçağın teknisyeni uçuş öncesinde yer hizmetleri şirketinden konveyör kiralayarak yapılması gereken bazı teknik kontrolleri gerçekleştiriyor.











 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THY UÇAĞINA APRON ARACI ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir kaza olmayıversin ,hangi şirket olursa olsun ,yerin dibine sokarsınız ,emeğe saygısı olmayan sıcak ofislerin çalışanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ülkemizi taşeronların insafına terkederek ucuz işçi cenneti yapmaya çalışanlara ithaf edilir...eğer taşeronlaşma böyle devam ederse daha çok istenmeyen kazalar göreceğiz..hiç bir sosyal güvencesi ve sendikal hakkı olmayan hakları patronun iki dudağı arasında olan personelden ne bekleyebilirizki...öncelikle taşeronlaşma bir an önce kaldırılmalı ve çalışanların aidiyet duygusu geliştirilmeli...ve ücret politikası bir insanın temel ihtiyaçlarını karşılıyacak ve insanca yaşayabilecek düzeye çıkarılsın bakalım bu tür talihsiz kaza oranları hangi seviyeye iniyor...saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TATAR ~ 10 yıl önce
TGS uçak bırakmayacak bu gidişle uçak hasarlı kaza yaşanmayan istasyonu kaldı mı acaba. Araç sürmeyi apronda öğrenen eğitim şeleri olduğu müddetce böyle kazalar daha çok görürüz. Uçağa hasar veren personellerde suç yok suç onlara eğitimi veren eğitim şeflerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TATAR ~ 10 yıl önce
Konvetölerin el frenleri üst kısmından ayarlanabiliyor. Her kullanıcı kendine göre el frenini ayarlamak istiyor. Birde konveyörlerin vitesleri çeşit çeşit. Kimi konveyörde vitesi ileri atıyorsun araç geri gibidiyor. Geri atıyorsun ileri gidiyor. E haliyle arac kullanmayı arponda ögrenince vites ileri atılınca ileri gider diye düşünüyorlar. Eğitim şefleri aprona çıkında bakın biraz bu yazdığım konuyada dikkate alın sizin aklınıza gelmez böyle şeyler.
okuma kıtlığı ~ 10 yıl önce
haberi okursanız "hinli teknisyenin kendi kullandığı konveyör" ifadesi yer almaktadır saygılar
tatar ~ 10 yıl önce
hinti minti ahl de olan herkaza haberi insanın aklına tgs yi getiriyor. mimli şirker uçak kalmadı çarpmadık
Yolcu ~ 10 yıl önce
Bu gidişle THY dünyanın en çok yamalı yeni uçak filosuna sahip havayolu ödülü alır.. Çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekzosçu ~ 10 yıl önce
atatürk havalimanına pasta cila dükkanı açmayı planlıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron direksiyon ~ 10 yıl önce
ben de sürücü kursu açıcam
Mubarek ~ 10 yıl önce
Hemen apronda deve kesmek lazim, kolay atlattik olayi diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
Haha. Katılıyorum :)
TGS ~ 10 yıl önce
O ufak(!) çizik yüzünden uçak seferden alınıp yerine 333 verildi. Yeni uçak yerdeydi ama Airbus uçuracak kaptan beklendi. 250 yolcunun büyük bir kısmı 218 salonda saat 09:00'a dek ayakta bekledi. Uçak tip küçülttüğünden Business yolcu Economy uçmak zorunda kaldı. Tam tamına 170 yolcunun yeri başka koltuklara değişti. Hepsi ufak(!) bir çizik yüzünden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pardon ~ 10 yıl önce
thy nın filosunda 333 varmı acaba ?
kim bunlar ~ 10 yıl önce
zamanlama manidar.. kesinlikle faiz lobisini işi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Önyargıya cevap : yazdığımı iyi okursanız anlarsınız.ben turk teknisyen yapsaydı dedim. Turk teknisyen yapmış demedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ebruli ~ 10 yıl önce
şirkette her hafta bir uçak kazası oluyor.habomcuların ahı aheste aheste çıkıyor...habomcu olarak üzülüyorum ama bizleri 2.sınıf insan olarak görmelerine de tahammül edemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000