17 Mart 2019, Pazar 20:41:59

THY uçağı Viyana'da lastik patlattı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Viyana seferini yapan uçağı iniş yaptığı sırada lastik patlattı.
  • Hahahahaha eline sağlık mate
  • Kesin bilgi arkadaşlar. Yayalım lütfen. Uçağın tekerlerinden bitanesinde fren arızalandığı için sıkıştırıyor. Isısı yükseliyor. Güvenlik valfi tekeri indiriyor. Ayrıca bu inişte olmamış körüğe geldikten sonra olmuş. Kaptan ne yapsın. Yalan haber yaparak meslektaşları birbirine düşüren airporthaber utan!!!
  • Sebep belli oldu öyleyse...
  • Arızadan (hidrolik, anti skid, vb.); kuvvetli yan rüzgardan; pist yüzeyinden; pist üzerindeki FOD'den; lastik kaplamasındaki fiziki hatalardan (soğuk kaplama, baloncuk kalması vb.), brake fan'ın arızasından (aşırı ısınma), kule talimatı veya ops. nedenlerle kısa meydan inişi/ pisti erken terk etme mecburiyeti/niyetinden, tabi ki pilotaj ve pilotaj tekniği de (iniş tekniğindeki sorunlar, "emniyet için son yaklaşma süratine 5 K. ekleme", brake fanı kullanmama, vb. gibi) bir faktördür. Ama sadece pilota, hele cinsiyetine yüklenmek; tek kelime ile vicdansızlıktır, terbiyesizliktir, cibiliyetsizliktir, cahilliktir. Bu tür yaklaşımda bulunanların insanlığından, Türklüğünden, Müslümanlığından, adamlığından şüphe ederim. Herkesin başına gelebilir, geçmiş olsun diliyorum.
  • Türkçe büyük harfle yazılır. Köylü milletin efendisidir ve Türkçe kelimesinin büyük harfle yazılacağını bilir. Tamir öz Türkçe değildir, alınan dilden Osmanlıca olarak dilimize girmiştir. Tamirci dediğimiz kimse aracın bakımını da yapar, arızanın onarımını da yapar. Efhumizim denilen ruh halinde insan kendini ve yaptığı işi gerektiğinden önemli görür ve daha önemli gösterecek betimlemelerde bulunur. Hademe- Hizmetli- temizlik görevlisi- temizlik ve hijyen sorumlusu- hijyen mühendisi abartması örneğinde olduğu gibi. Makinist yerine teknisyen demekle değerin artmıyor. Tamirci yerine bakımcı demekle de. Üstelik eksiliyorsun; bakımcı- suyuna yağına bakan adam; tamirci- arıza olduğunda arızayı bulup onarımını yapan adam gibi. Anladığım kadarıyla, hepimiz gibi köyden gelmişsin ama köyünü ve köylünü unutmuşsun. Onlar Türkçenin büyük harfle yazıldığını bilirler, tevazu ve saygının erdem olduğunu da. Öttüğü için güneş doğuyor zanneden horoz olacağına, önce insan ol, adam ol.
  • Katılıyorum ve artırıyorum. Burada ifade edilen FO ile eğitim uçuşu yapanların çektiğini bir de siz düşünün. Herkes dilsiz yılan olmuş, bir şey söyleyemiyor, bana zararı olmasın diye. Kimi torpilli, öğretmene öğretemiyorsun da ondan oluyor bunlar deniliyor; kimisine adam lazım, o kadar para alıyorsun onun işini de sen yapıver deniliyor; genel müdürün akrabası deniliyor; biliyoruz ve takip ediyoruz denilip savsaklanılıyor, öğretmenlik seni yormuş biraz dinlen istersen deniliyor. Çıtayı koyacaksın, altındaysa kendi çocuğun olsa ya yeniden eğitime alıp bir şans daha vereceksin (fiyakasını bozma yöntemi), yapamayacağına karar verdiysen şirketten ayırıp SHGM'ye de bildirmek suretiyle şirketten ayıracaksın- ki başka şirketi de yakmasın.
  • Ülkenin özellikle 2000 sonrası geldiği zeka vicdan ve ahlak seviyesi haber yorumlarında bile insanın suratına bir tokat gibi iniyor.
  • mülakatını sevdiğim mülakatı...
  • bu elitlerin daha çok avrupa yatı yapmak için yapmayacağı şey yok.
  • 320 ile de inemiyorsan artık..

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Viyana seferini yapan uçağı iniş yaptığı sırada lastik patlattı.

THY'nin TK1899 sefer sayısı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden uçağı talihsiz bir olay yaşadı. 

TC-JPH kuyruk tescilli Airbus A320 tipi uçak Viyana Havalimanı'na iniş yaptı ve lastik patladı. Uçağın hidroliğinde de arıza yaşanırken Viyana-İstanbul uçuşunu yapacak olan TK1900 seferi ise iptal edildi. Uçağın tamiri için İstanbul'dan ekip gönderildiği öğrenildi. 

THY uçağı Viyana'da lastik patlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Hahhaa ~ 5 yıl önce
Hahahahaha eline sağlık mate

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin ~ 5 yıl önce
Kesin bilgi arkadaşlar. Yayalım lütfen. Uçağın tekerlerinden bitanesinde fren arızalandığı için sıkıştırıyor. Isısı yükseliyor. Güvenlik valfi tekeri indiriyor. Ayrıca bu inişte olmamış körüğe geldikten sonra olmuş. Kaptan ne yapsın. Yalan haber yaparak meslektaşları birbirine düşüren airporthaber utan!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Sebep belli oldu öyleyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Arızadan (hidrolik, anti skid, vb.); kuvvetli yan rüzgardan; pist yüzeyinden; pist üzerindeki FOD'den; lastik kaplamasındaki fiziki hatalardan (soğuk kaplama, baloncuk kalması vb.), brake fan'ın arızasından (aşırı ısınma), kule talimatı veya ops. nedenlerle kısa meydan inişi/ pisti erken terk etme mecburiyeti/niyetinden, tabi ki pilotaj ve pilotaj tekniği de (iniş tekniğindeki sorunlar, "emniyet için son yaklaşma süratine 5 K. ekleme", brake fanı kullanmama, vb. gibi) bir faktördür. Ama sadece pilota, hele cinsiyetine yüklenmek; tek kelime ile vicdansızlıktır, terbiyesizliktir, cibiliyetsizliktir, cahilliktir. Bu tür yaklaşımda bulunanların insanlığından, Türklüğünden, Müslümanlığından, adamlığından şüphe ederim. Herkesin başına gelebilir, geçmiş olsun diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Türkçe büyük harfle yazılır. Köylü milletin efendisidir ve Türkçe kelimesinin büyük harfle yazılacağını bilir. Tamir öz Türkçe değildir, alınan dilden Osmanlıca olarak dilimize girmiştir. Tamirci dediğimiz kimse aracın bakımını da yapar, arızanın onarımını da yapar. Efhumizim denilen ruh halinde insan kendini ve yaptığı işi gerektiğinden önemli görür ve daha önemli gösterecek betimlemelerde bulunur. Hademe- Hizmetli- temizlik görevlisi- temizlik ve hijyen sorumlusu- hijyen mühendisi abartması örneğinde olduğu gibi. Makinist yerine teknisyen demekle değerin artmıyor. Tamirci yerine bakımcı demekle de. Üstelik eksiliyorsun; bakımcı- suyuna yağına bakan adam; tamirci- arıza olduğunda arızayı bulup onarımını yapan adam gibi. Anladığım kadarıyla, hepimiz gibi köyden gelmişsin ama köyünü ve köylünü unutmuşsun. Onlar Türkçenin büyük harfle yazıldığını bilirler, tevazu ve saygının erdem olduğunu da. Öttüğü için güneş doğuyor zanneden horoz olacağına, önce insan ol, adam ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Katılıyorum ve artırıyorum. Burada ifade edilen FO ile eğitim uçuşu yapanların çektiğini bir de siz düşünün. Herkes dilsiz yılan olmuş, bir şey söyleyemiyor, bana zararı olmasın diye. Kimi torpilli, öğretmene öğretemiyorsun da ondan oluyor bunlar deniliyor; kimisine adam lazım, o kadar para alıyorsun onun işini de sen yapıver deniliyor; genel müdürün akrabası deniliyor; biliyoruz ve takip ediyoruz denilip savsaklanılıyor, öğretmenlik seni yormuş biraz dinlen istersen deniliyor. Çıtayı koyacaksın, altındaysa kendi çocuğun olsa ya yeniden eğitime alıp bir şans daha vereceksin (fiyakasını bozma yöntemi), yapamayacağına karar verdiysen şirketten ayırıp SHGM'ye de bildirmek suretiyle şirketten ayıracaksın- ki başka şirketi de yakmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 5 yıl önce
Ülkenin özellikle 2000 sonrası geldiği zeka vicdan ve ahlak seviyesi haber yorumlarında bile insanın suratına bir tokat gibi iniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpilci ~ 5 yıl önce
mülakatını sevdiğim mülakatı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek pilot ~ 5 yıl önce
bu elitlerin daha çok avrupa yatı yapmak için yapmayacağı şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçağa yazık ~ 5 yıl önce
320 ile de inemiyorsan artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000