28 Eylül 2016, Çarşamba 12:17:36

THY uçağı tehlike atlattı

Türk Hava Yolları'nın dün akşamki İstanbul-Soçi seferini yapan yolcu uçağının büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı.
  • Yahu Otobüse binidiğinizde şöför ani fren yaptığı zaman gazetelere manşet oluyor mu? Ne var bunda? Kaptan yapması gerekeni yapmış. Büyütmenin bir anlamı yok.
  • O uçaktaydık,tam piste iniyoruz derken büyük bir sarsıntı İle havalanmaya yöneldi uçak,sonumuz geldi dedik.ancak uçakta bir hanımın bağırisi disinda herkes sakince sonu bekledi,kabin ekibini hiç ortada yoktu.pilot un da sesi uzun zaman çıkamadı..Sebep ne bilmiyorum ama Pilot iyi manevra ile dağlara çarpmamak icin denize ani yön değiştirdi ve başardı. Cok sukur atlattık ,ancak sebebini de merak ediyoruz.Ariza mi yoksa pilot hatası mı?! Hepimize büyük gecmiş olsun..
  • PAS GEÇMENİN AKILLA MAKILLA NE İLGİSİ VAR,PAS GEÇİLECEK KOŞULLAR BELLİDİR,PİLOTLAR RİSK ALMADAN BUNU UYGULAMAK ZORUNDADIR,NEYMİŞ PİLOT SAĞA DÖNÜŞ YAPMIŞ,YAPMASI GEREKEN NEYSE ONU YAPMIŞ,DAĞA MI ÇAKILSAYDI,SAÇMA SAPAN YORUMLARA GEREK YOK,HERŞEY NORMAL KOŞULLARDA GERÇEKLEŞMİŞ,AYRICA 1000 FEET PAS GEÇMEK İÇİN ÇOK MAKUL BİR YÜKSEKLİKTİR,DAHA FAZLA ALÇALMADAN RİSK ALMAMIŞ VE PAS GEÇMİŞ,SON DERECE BAŞARILI BİR OPERASYON...
  • Arkadaşlar korkuyorsanız binmeyin bu kadar basit. Kaza riski en düşük ulaşım aracıdır uçak.
  • BŪYŪK GEÇMİŞ OLSUN.
  • Tüm yolculukları Allah korumuş, herkese çok geçmişler olsun. Dönüş yolculuklarının iyi geçmesini dilerim.
  • Sochi havalimanının pas geçmenin riskli olduğu havalimanlarından biri olduğunu ben yolcu olarak bilmekteyim. Kaptanlar akıllı olsun :)
  • Bütün yolculuklara çok çok geçmiş olsun....
  • HERKESE BÜYÜK GEÇMIŞ OLSUN!!!...
  • İyi pilotmuş helal olsun

Türk Hava Yolları'nın dün akşamki İstanbul-Soçi seferini yapan yolcu uçağının büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı.

TK295 sefer sayısıyla İstanbul'dan yolcularını alarak sorunsuz bir kalkış gerçekleştiren THYye ait TC-JLP kuyruk tescilli Airbus A319 tipi yolcu uçağı Soçi'ye inişi sırasında pisti pas geçti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; İniş için alçalan uçak piste bin feet ( yaklaşık 300 metre) mesafedeyken şiddetli bir sarsıntıya girdi ve pilot inişten vazgeçti. Pisti pas geçen uçak meydanın karşısındaki dağlara çarpmamak için sağa doğru sert bir dönüş yaptı. Uçağın aniden havalanıp sağa manevra yapması sonrasında yolcular uçak içinde çığlık çığlığa kaldı. Büyük korku yaşayan yolcuları kabin ekibi ve bazı yolcular sakinleştirmeye çalıştı.

Türk Hava Yolları, sözkonusu olayı doğrularken yolcuların pas geçme sırasında korku yaşadıklarını ancak uçuş prosedürlerinin yerinde uygulandığını aktardı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan vekili Mehmet Ali Dim, Genel Başkan Yardımcısı Osman Altınışık, Abhaz Federasyonu yöneticileri ve işadamlarının da bulunduğu uçağın kaptan pilotu yaptığı anonsla hava şartlarından dolayı piste inemediklerini ve bir süre tur attıktan sonra tekrar iniş için alçalacaklarını söyledi.

Uçak havada bir süre tur atmasının ardından ikinci denemesinde Soçi meydanına inmeyi başardı.

©AirportHaber

İşte THY uçağının iniş sırasında çizdiği rota:


THY uçağı tehlike atlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ozgur ~ 7 yıl önce
Yahu Otobüse binidiğinizde şöför ani fren yaptığı zaman gazetelere manşet oluyor mu? Ne var bunda? Kaptan yapması gerekeni yapmış. Büyütmenin bir anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zerrin ~ 8 yıl önce
O uçaktaydık,tam piste iniyoruz derken büyük bir sarsıntı İle havalanmaya yöneldi uçak,sonumuz geldi dedik.ancak uçakta bir hanımın bağırisi disinda herkes sakince sonu bekledi,kabin ekibini hiç ortada yoktu.pilot un da sesi uzun zaman çıkamadı..Sebep ne bilmiyorum ama Pilot iyi manevra ile dağlara çarpmamak icin denize ani yön değiştirdi ve başardı. Cok sukur atlattık ,ancak sebebini de merak ediyoruz.Ariza mi yoksa pilot hatası mı?! Hepimize büyük gecmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekipmi ~ 8 yıl önce
Kabin ekibi ortalıkta olmaz tabii onlarda sizin gibi iniş ve kalkış esnasında kemerlerini bağlayıp oturuyorlar
TAYF ~ 8 yıl önce
PAS GEÇMENİN AKILLA MAKILLA NE İLGİSİ VAR,PAS GEÇİLECEK KOŞULLAR BELLİDİR,PİLOTLAR RİSK ALMADAN BUNU UYGULAMAK ZORUNDADIR,NEYMİŞ PİLOT SAĞA DÖNÜŞ YAPMIŞ,YAPMASI GEREKEN NEYSE ONU YAPMIŞ,DAĞA MI ÇAKILSAYDI,SAÇMA SAPAN YORUMLARA GEREK YOK,HERŞEY NORMAL KOŞULLARDA GERÇEKLEŞMİŞ,AYRICA 1000 FEET PAS GEÇMEK İÇİN ÇOK MAKUL BİR YÜKSEKLİKTİR,DAHA FAZLA ALÇALMADAN RİSK ALMAMIŞ VE PAS GEÇMİŞ,SON DERECE BAŞARILI BİR OPERASYON...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KORKAKLAR ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar korkuyorsanız binmeyin bu kadar basit. Kaza riski en düşük ulaşım aracıdır uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RIDVAN ÖNEM ~ 8 yıl önce
BŪYŪK GEÇMİŞ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D. Önder Akbaş ~ 8 yıl önce
Tüm yolculukları Allah korumuş, herkese çok geçmişler olsun. Dönüş yolculuklarının iyi geçmesini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Psgr ~ 8 yıl önce
Sochi havalimanının pas geçmenin riskli olduğu havalimanlarından biri olduğunu ben yolcu olarak bilmekteyim. Kaptanlar akıllı olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan Altınışık ~ 8 yıl önce
Bütün yolculuklara çok çok geçmiş olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurdaer Erşan ~ 8 yıl önce
HERKESE BÜYÜK GEÇMIŞ OLSUN!!!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalçın avşar ~ 8 yıl önce
İyi pilotmuş helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anladın sen onu ~ 8 yıl önce
Sende çok iyi yorumcusun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000