18 Mart 2011, Cuma 14:30:27

THY UÇAĞI SON ANDA PAS GEÇTİ

Türk Hava Yolları’nın Erzincan-İstanbul seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı pistine inmesine metreler kala, pistteki bir başka uçağın farkedilmesi üzerine pas geçti.
  • bu kadar komik bir haber olurmu ya güldüm sadece..kontrolör arkadaşım var o da güldü
  • aşağıda taş gibi uçak pist başı yapmış ama sen onun bulunduğu yere iniş izni almışsın, hava kapalı olsa görmesen ne olacak...büyütmeyelim arkadaşlar en fazla çarpışırlar...
  • Pass geçişin sebebi, büyük bir hataysa o hata sorgulanmalı. Pass geçmek iniş, kalkış kadar kaptana tanınan bir inisiyatiftir. Eğer pistteki uçak terketmeden iniş izni verildiyse o zaman Atc nin işini aksattığına hükmedilir, hangi kaptan olsaydı farketmezdi bu sonuç. Bazı okuyucular niçin bu kadar dedikodu meraklısı o da ayrı bir mesele...Konuyu uzatıp duruyorlar.
  • Pas gecme havacilikta normal bir manevra ve prosedurdur. Alcalma, yukselme ve hatta flap veya tekerlek acmak - kapamak gibi.. Dolayisiyla bu pas gecme olayi neden buyutulur ve neden haber yapilir hic anliyamiyorum.
  • sadece dun pas gecen ataturk ve sabiha gokcenden en az -5 ucak oldu. nedne bu pas gecme bu kadar buyudu ? hayat kurtardi olayına geldi anlamadim. normal bir pas gecme işte ne varki ?asıl hayat kurtaran pas gecme. paris orly de cat III alcalmasi sirasinda pist içerisindeki ucagi son anda gorup (strobe light i )pas gecmedir.kime oldu ne zaman oldu bilemezsiniz elbette. ama son 6 ay içinde olan bir olaydir.olay sonunda kule,atc, vs herkes felç geçirdiler.
  • Grekoromen inişi tercih ederim abicim :)))
  • genç atc arkadaşlar galyana gelmeyin, kulaklarınızı tıkayın işinizi yapmaya devam edin. Değerli havacılar, bu gibi haber değeri olmayan, maksatını aşmış yazılara yorum bile yazmayın ki; biz cevap vermek zorunda kalmayalım, zaten yeterince derdimiz var. Allah aşkına bi kere pist 05 değil 35 pisti!
  • pas geçen kaptanım:) valla tknın en dikkatli kaptanlarından bilirmm . vardır bi bildiği bizim alana geldiğinde hasta raporlarına kadar didik didik edip son geldiği seferle mukayese yapıp bizdeki yer hizmetlerindeki iyileşmeleri sayıcak kadar zekiidir:) kaptanım wchr yok:) ama olabilirde ...bekleriss:)
  • Kabul edin ki pilot boşuboşuna pas geçmiş. Pistte uçak olmadığını daha önce yazmıştım. Kalkan uçağı görmüş de pas geçmiş. Eğer wake için pas geçmişsen daha da kötüsünü yapmışsın wake in içine dalmışsın. İnişe devam edecektin. İndirdiğin uçak 172 mi ki wake den etkilensin. Nereden baksan yanlış iş yapmışsın.
  • bence degeri olmayan bir haber.iki gün önce özel jet düsseldorf havalimani pistine indi pistten cikamadan arkasindan air berlin ucagi geldi ve tekrar havalandi,bu olay alman medyasinda hic duyulmadi.bizde niye bu kadar önemli anlamadim.

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak İstanbul’a gelmek üzere Erzincan’dan havalandı. TK 2655 sefer sayılı Manavgat adlı uçak, bir saati aşan uçuşun sonrasında Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalmaya başladı.

THY’nin sponsor olduğu Barselona futbol takımı renklerine boyalı TC-JGY kuyruk tescilli uçak Atatürk Havalimanı kulesinden izin aldıktan sonra 05-23 pistine doğru süzüldü.  Serbest iniş izni alan pilot, pistte son anda bir başka uçak bulunduğunu farketti.

Uçağın kaptan pilotu prosedür gereği pisti pas geçme kararı aldı. Saat 13.23’te Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken uçak pisti pas geçtikten sonra saat 13.45’te aynı piste inişini gerçekleştirdi.

İki uçağın çarpışmaktan son anda kurtulduğu olayla ilgili rapor tutulduğu bildirildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY UÇAĞI SON ANDA PAS GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar komik bir haber olurmu ya güldüm sadece..kontrolör arkadaşım var o da güldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aşağıda taş gibi uçak pist başı yapmış ama sen onun bulunduğu yere iniş izni almışsın, hava kapalı olsa görmesen ne olacak...büyütmeyelim arkadaşlar en fazla çarpışırlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pass geçişin sebebi, büyük bir hataysa o hata sorgulanmalı. Pass geçmek iniş, kalkış kadar kaptana tanınan bir inisiyatiftir. Eğer pistteki uçak terketmeden iniş izni verildiyse o zaman Atc nin işini aksattığına hükmedilir, hangi kaptan olsaydı farketmezdi bu sonuç. Bazı okuyucular niçin bu kadar dedikodu meraklısı o da ayrı bir mesele...Konuyu uzatıp duruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pas gecme havacilikta normal bir manevra ve prosedurdur. Alcalma, yukselme ve hatta flap veya tekerlek acmak - kapamak gibi.. Dolayisiyla bu pas gecme olayi neden buyutulur ve neden haber yapilir hic anliyamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece dun pas gecen ataturk ve sabiha gokcenden en az -5 ucak oldu. nedne bu pas gecme bu kadar buyudu ? hayat kurtardi olayına geldi anlamadim. normal bir pas gecme işte ne varki ?asıl hayat kurtaran pas gecme. paris orly de cat III alcalmasi sirasinda pist içerisindeki ucagi son anda gorup (strobe light i )pas gecmedir.kime oldu ne zaman oldu bilemezsiniz elbette. ama son 6 ay içinde olan bir olaydir.olay sonunda kule,atc, vs herkes felç geçirdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Grekoromen inişi tercih ederim abicim :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
genç atc arkadaşlar galyana gelmeyin, kulaklarınızı tıkayın işinizi yapmaya devam edin. Değerli havacılar, bu gibi haber değeri olmayan, maksatını aşmış yazılara yorum bile yazmayın ki; biz cevap vermek zorunda kalmayalım, zaten yeterince derdimiz var. Allah aşkına bi kere pist 05 değil 35 pisti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pas geçen kaptanım:) valla tknın en dikkatli kaptanlarından bilirmm . vardır bi bildiği bizim alana geldiğinde hasta raporlarına kadar didik didik edip son geldiği seferle mukayese yapıp bizdeki yer hizmetlerindeki iyileşmeleri sayıcak kadar zekiidir:) kaptanım wchr yok:) ama olabilirde ...bekleriss:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kabul edin ki pilot boşuboşuna pas geçmiş. Pistte uçak olmadığını daha önce yazmıştım. Kalkan uçağı görmüş de pas geçmiş. Eğer wake için pas geçmişsen daha da kötüsünü yapmışsın wake in içine dalmışsın. İnişe devam edecektin. İndirdiğin uçak 172 mi ki wake den etkilensin. Nereden baksan yanlış iş yapmışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence degeri olmayan bir haber.iki gün önce özel jet düsseldorf havalimani pistine indi pistten cikamadan arkasindan air berlin ucagi geldi ve tekrar havalandi,bu olay alman medyasinda hic duyulmadi.bizde niye bu kadar önemli anlamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000