19 Temmuz 2010, Pazartesi 10:20:47

THY UÇAĞI SEFERDEN ÇEKİLDİ (FOTO HABER)

THY'nin Manchester United'ın renklerine boyadığı uçağın sağ motor fan cowl kapağından bir parça piste düştü.Parçanın yarattığı tehlike nedeniyle pist uçuşlara kapatıldı.
  • yeni işe başlamış arkadaşlara laf edenler , hesabınızı veremeyeceğiniz laf etmeyin.insanları zan altında bırakmayın.bilip bilmeden konuşmayın.
  • ARKADAŞLAR İŞİMİZ ACELEYE GELMEZ,DİKKATSİZLİĞE HİÇ GELMEZ.BU OLAY DA HİÇTE NORMAL DEĞİLDİR.HER UÇAĞIN ARIZASINA YADA UÇAK ÜZERİNDE YAPILACAK OLAN İŞLERE EN AZ İKİ(2) TEKNİSYEN GÖREVLENDİRİLMELİDİR.İKİNCİ BİR CONTROL ŞARTTIR.BU TEKNİSYENLERİN EN AZ BİR TANESİ ÇOK TECRÜBELİ OLMALIDIR.TEKNİSYENLİK KOLAY BİR MESLEK DEĞİLDİR .KAZASIZ ÇALIŞMALAR.
  • insanların nasıl zoruna gidiyor, benim yerime geldiler yapamıyorlar hayır sizin devriniz bitti sizde bu yaşta gelmiştiniz sizden öncekilerde aynı şeyi sölediler yapamazlar, ama yaptınız sizde aynı hataları yaptınız bir vidayı sıkmayı bile unuttunuz dersiniz, aynısı yer işletmede yapılıyorHAVAŞ yapamaz dendi ama yaptı. şimdi TGS yapamaz deniyor ,yapıyor ama kazalar diyeceksiniz evet bugün olduğu gibi kazalar olacak , keşke olmasa keşke ama oluyor nedenmi hepsi A C E L E ettirmeseler 5 dakikayı kurtarnak için uçaklar seferden alınıyor SAYGILARIMLA
  • bu tip bir arıza uçak düşürür mü?kesinlikle evet.isterseniz binbir türlü olasılık yazabiliriz.işin içinde olanlar zaten bunları bilir.
  • Bu tip problemler tum havayollarinda olabilir. THY'nin en buyuk kusuru bu tip problemleri ucaktaki yolculari ile paylasmayip onlari bilgilendirmemesi. Nedense eskiden beri bu bizim en buyuk eksigimiz. Amerika'da en kisaa ucusta bile pilot en az uc kere anons yapar , ucak kalkmadan rota ve hava durumu ile, havada ve inmeden once. Bizde zar zor bir anonsa gelebildik. Insanlara sorunun ne oldugu anlatilirsa tabii yolcularda daha anlayisli davranir ve bu tip basit herkesin basina gelen olaylar gunlerce mansetde kalmaktan kurtulur.
  • tekinsyenlerin bi kaşık suda kendilerini boğması bu işte hemen yeni yetme tekinsyen sen böle bakarsan bilgini aktarmazsan varseki tabiii bari konuşma kimsenin ekmene göz koma belki sen 20 yıldır çalışıyon evin araban bankada paran herşeyin var ama yeni gençlerin hiçbişeyi yok ekmek kapısı burası ve ekmemize sonuna kadar sahip çıkacaz...
  • nedense herkes yeni yetme tekinsyen diye adlandırdıkları yeni işe alınan arkadaslara yükleniyo ama yeni yetmemi yaptı yukarda ALLAH var biliyomusunda konuşyon bi kere yeni arkadasların bu gibi konularda daha titiz ve çift kontrolle yapacana inancım sonsuz o bilinç hepimizde var iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.inş daha iyi yerlere gelecek thy teknik A.Ş
  • Bir şeyler olduğunda havaalanındaki THY personelin anında ortalıktan kaybolma becerilerine hayranım. David Copperfield ve Mandrake THY'nin eğitim bölümüne gelip ilimlerinden feyz alabilirler.
  • Sende sesini çıkar bilgini ortaya koy bilmeyenler öğrensin...Ve yol yakınken ayrıl THY den bence orada mutlu olamayacaksın...Ben öyle yaptım 14 sene önce....Meslek hayatında başarılar dilerim
  • daha bunlar iyi günler ..bakalım neler görecegiz şu dünya devi thy dan? kapakta uçar kapıda...bakım imamlara emanet

Seferden çekilen uçak yerine gönderilen uçakla 5 saat rötarla İstanbul'a gelen yolcular arasında Beşiktaşlı futbolcu Holosko da vardı.

THY’nin İstanbul-Viyana seferini yapan TK 1887 sefer sayılı yolcu uçağı Viyana’ya inişinin ardından sağ motor fan cowl kapağın parcalanarak bir parçası koptu. Uçağın Viyana’ya inişinin ardından kalkış için bekleyen başka bir uçağın pistte ‘enkaz’ rapor etmesinin ardından pist uçuşlara kapatıldı. Yapılan aramada pistte sağ motorun fan cowl kapağı parçaları bulundu. Parçaların, THY’nin Manchester United renklerine boyadığı Boeing 737-800 tipi Tunceli’ isimli uçağının sağ motorunun fan cowl ına ait olduğu belirlendi. Uçak bunun üzerine seferden çekilirken aynı uçakla Viyana’dan İstanbul’a gelecek olan yolcular İstanbul’dan gönderilen Airbus A-320 tipi bir uçakla 5 saat gecikmeli olarak saat 03:50’de İstanbul’a geldiler.

YOLCULARA AÇIKLAMA YAPILMADI
Uçakta bulunan yolculardan Hale Tekin adlı yolcu Viyana’da yetkililerin kendilerine hiçbir açıklama yapmadan saatlerce beklettiklerini ifade etti. Ne olduğunu bilmeden saatlerce beklediklerini söyleyen Tekin, şunları söyledi: “Uçağımızın geç kalkacağını orada çalışan yabancı görevlilerden öğrendik. Sonra bize uçağın Avusturya saati ile 01:30’da kalkacağı söylendi. Ancak bize hiçbir şekilde bir açıklama yapılmadı. Uçağa bineceğimiz sırada da yeni bir uçak geldiğini ve onunla İstanbul’a geleceğimizi öğrendik"

HOLOSKO DA AİLESİYLE UÇAKTAYDI
Öte yandan Beşiktaş’ın Slovak futbolcusu Filip Holosko da eşi ve çocuğuyla birlikte uçakta bulunan yolcular arasındaydı. İkinci kez baba olmaya hazırlanan Slovak yıldızın hamile eşi ve bir yaşındaki kızlarının 5 saatlik rötar nedeniyle bir hayli yorgun olduğu görüldü.

İŞTE O UÇAK;



THY UÇAĞI SEFERDEN ÇEKİLDİ (FOTO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 14 yıl önce
yeni işe başlamış arkadaşlara laf edenler , hesabınızı veremeyeceğiniz laf etmeyin.insanları zan altında bırakmayın.bilip bilmeden konuşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAŞLAR İŞİMİZ ACELEYE GELMEZ,DİKKATSİZLİĞE HİÇ GELMEZ.BU OLAY DA HİÇTE NORMAL DEĞİLDİR.HER UÇAĞIN ARIZASINA YADA UÇAK ÜZERİNDE YAPILACAK OLAN İŞLERE EN AZ İKİ(2) TEKNİSYEN GÖREVLENDİRİLMELİDİR.İKİNCİ BİR CONTROL ŞARTTIR.BU TEKNİSYENLERİN EN AZ BİR TANESİ ÇOK TECRÜBELİ OLMALIDIR.TEKNİSYENLİK KOLAY BİR MESLEK DEĞİLDİR .KAZASIZ ÇALIŞMALAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
insanların nasıl zoruna gidiyor, benim yerime geldiler yapamıyorlar hayır sizin devriniz bitti sizde bu yaşta gelmiştiniz sizden öncekilerde aynı şeyi sölediler yapamazlar, ama yaptınız sizde aynı hataları yaptınız bir vidayı sıkmayı bile unuttunuz dersiniz, aynısı yer işletmede yapılıyorHAVAŞ yapamaz dendi ama yaptı. şimdi TGS yapamaz deniyor ,yapıyor ama kazalar diyeceksiniz evet bugün olduğu gibi kazalar olacak , keşke olmasa keşke ama oluyor nedenmi hepsi A C E L E ettirmeseler 5 dakikayı kurtarnak için uçaklar seferden alınıyor SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu tip bir arıza uçak düşürür mü?kesinlikle evet.isterseniz binbir türlü olasılık yazabiliriz.işin içinde olanlar zaten bunları bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tip problemler tum havayollarinda olabilir. THY'nin en buyuk kusuru bu tip problemleri ucaktaki yolculari ile paylasmayip onlari bilgilendirmemesi. Nedense eskiden beri bu bizim en buyuk eksigimiz. Amerika'da en kisaa ucusta bile pilot en az uc kere anons yapar , ucak kalkmadan rota ve hava durumu ile, havada ve inmeden once. Bizde zar zor bir anonsa gelebildik. Insanlara sorunun ne oldugu anlatilirsa tabii yolcularda daha anlayisli davranir ve bu tip basit herkesin basina gelen olaylar gunlerce mansetde kalmaktan kurtulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tekinsyenlerin bi kaşık suda kendilerini boğması bu işte hemen yeni yetme tekinsyen sen böle bakarsan bilgini aktarmazsan varseki tabiii bari konuşma kimsenin ekmene göz koma belki sen 20 yıldır çalışıyon evin araban bankada paran herşeyin var ama yeni gençlerin hiçbişeyi yok ekmek kapısı burası ve ekmemize sonuna kadar sahip çıkacaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nedense herkes yeni yetme tekinsyen diye adlandırdıkları yeni işe alınan arkadaslara yükleniyo ama yeni yetmemi yaptı yukarda ALLAH var biliyomusunda konuşyon bi kere yeni arkadasların bu gibi konularda daha titiz ve çift kontrolle yapacana inancım sonsuz o bilinç hepimizde var iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.inş daha iyi yerlere gelecek thy teknik A.Ş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir şeyler olduğunda havaalanındaki THY personelin anında ortalıktan kaybolma becerilerine hayranım. David Copperfield ve Mandrake THY'nin eğitim bölümüne gelip ilimlerinden feyz alabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sende sesini çıkar bilgini ortaya koy bilmeyenler öğrensin...Ve yol yakınken ayrıl THY den bence orada mutlu olamayacaksın...Ben öyle yaptım 14 sene önce....Meslek hayatında başarılar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha bunlar iyi günler ..bakalım neler görecegiz şu dünya devi thy dan? kapakta uçar kapıda...bakım imamlara emanet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000