18 Şubat 2015, Çarşamba 08:13:42

THY UÇAĞI PİSTTEN KAYDI

THY'nin Beyrut-İstanbul seferini yapan Airbus 321 tipi uçağı Atatürk Havalimanı'nda apron ile pisti birbirine bağlayan taksi yolundan çıkarak toprağa saplandı.
  • Rumuz değil la ramiz o safmısın,köfteci ramiz.
  • Rumuz adlı bedbaht: ya THY seni işe almadı yada çok istedin pilot olamadın ve içinde kaldı; tahmin ediyorum bunun acısını klavye başında çıkarmaya çalışıyorsun. Ancak, 35-40 kts yan rüzgarda tipi altında kaygan piste yolcu dolu uçağı indirip kontrol altında tutmak maalesef özel bilgi ve beceri ister, bana kalırsa senin gibi kişilere köpeğimi bile dolaştırtmam, zira olayı anlama şansın sıfır!
  • Rumuz isimli kişi ne demek istiyorsun??
  • sanki dünyada uçan bir siz varsınız? işiniz gücünüz hava civa...sanki uzyı keşfettiniz...yorumcu ne güzel yazmış maymunda uçuyor diye
  • Pist 3 bolume ayrilarak deger verilir, bu sabah poor-medium-medium du degerler hatta uzun bile oturduk piste...amma sallamis millet
  • Önemli olan cana birşey olmamış , tecrübeli veya tecrübesiz herkesin her an başına gelebilir , ilgisiz ve bilgisiz kişiler lütfen fazla yorum yapmasın , arkadaşlarımıza geçmiş olsun.
  • Dun gece yarisi biz de 35 sol pistine inis yazdik bir kaptanimizin da yazdigi gibi ATIS wet olarak veriyordu ve breaking action .41 yani GOOD olarak rapor ediliyordu.Bu bilgilendirme ne kadar dogru tartisilir tabi. Fakat bence asil sorun taxi yollari ve apron. Eger alanin hava sahasi kabul edilen herhangi bir yerinde CONTAMINATION var ise bu da rapor edilmeli. Taxi yollari ve Apron neredeyse hic temizlenmemis gibiydi. Bilgi olarak yaziyorum.
  • tk nın kabiliyetsiz astronotları kıra kıra uçak bırakmadınız....eee torpilin sonu böyle olur işte...millette size canını emanet ediyor....
  • Uçuş emniyet ve kalitedeki zavallılar, siz boş işlerle uğraşırken bakın neler oluyor ve neler olacak . O zaman konuşucam az kaldı.
  • Buzlanma koşullarında dönüş yaparken taxi speed max 5 knot olmalıydı, fazlası kontrol kaybına sebep oluyor. Kaza biraz aceleden biraz da alışkanlıktan gerçekleşti diye düşünüyorum. Herkese geçmiş olsun.

Türk Hava Yolları'nın Beyrut'tan İstanbul'a gelen yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'nda pistten kaydı. Bu sabah saat 04.55'te inen uçak pisti terk ederken pist ile apronu birbirine bağlayan taksi yolunda ilerlerken buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı.

TC-JSE tescilli uçağın burun iniş takımı toprağa saplandı. Teknik ekipler uçağı kısa sürede saplandığı yerden kurtardı. Airbus 321 tipi uçak park pozisyonuna çekildi.

 

THY UÇAĞI PİSTTEN KAYDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Rmz ~ 9 yıl önce
Rumuz değil la ramiz o safmısın,köfteci ramiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rumuz adlı bedbaht: ya THY seni işe almadı yada çok istedin pilot olamadın ve içinde kaldı; tahmin ediyorum bunun acısını klavye başında çıkarmaya çalışıyorsun. Ancak, 35-40 kts yan rüzgarda tipi altında kaygan piste yolcu dolu uçağı indirip kontrol altında tutmak maalesef özel bilgi ve beceri ister, bana kalırsa senin gibi kişilere köpeğimi bile dolaştırtmam, zira olayı anlama şansın sıfır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone ye ~ 9 yıl önce
bende size bisiklet bile emanet etmem...kabiliyet yetenek yoksunları...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rumuz isimli kişi ne demek istiyorsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone a ~ 9 yıl önce
kafa basmıyor sanırımm
düttürüler ~ 9 yıl önce
sanki dünyada uçan bir siz varsınız? işiniz gücünüz hava civa...sanki uzyı keşfettiniz...yorumcu ne güzel yazmış maymunda uçuyor diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pist 3 bolume ayrilarak deger verilir, bu sabah poor-medium-medium du degerler hatta uzun bile oturduk piste...amma sallamis millet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önemli olan cana birşey olmamış , tecrübeli veya tecrübesiz herkesin her an başına gelebilir , ilgisiz ve bilgisiz kişiler lütfen fazla yorum yapmasın , arkadaşlarımıza geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 9 yıl önce
Dun gece yarisi biz de 35 sol pistine inis yazdik bir kaptanimizin da yazdigi gibi ATIS wet olarak veriyordu ve breaking action .41 yani GOOD olarak rapor ediliyordu.Bu bilgilendirme ne kadar dogru tartisilir tabi. Fakat bence asil sorun taxi yollari ve apron. Eger alanin hava sahasi kabul edilen herhangi bir yerinde CONTAMINATION var ise bu da rapor edilmeli. Taxi yollari ve Apron neredeyse hic temizlenmemis gibiydi. Bilgi olarak yaziyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rmz ~ 9 yıl önce
tk nın kabiliyetsiz astronotları kıra kıra uçak bırakmadınız....eee torpilin sonu böyle olur işte...millette size canını emanet ediyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Uçuş emniyet ve kalitedeki zavallılar, siz boş işlerle uğraşırken bakın neler oluyor ve neler olacak . O zaman konuşucam az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sınırlar ~ 9 yıl önce
Buzlanma koşullarında dönüş yaparken taxi speed max 5 knot olmalıydı, fazlası kontrol kaybına sebep oluyor. Kaza biraz aceleden biraz da alışkanlıktan gerçekleşti diye düşünüyorum. Herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000