02 Eylül 2011, Cuma 10:08:12

THY UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI

Türk Hava Yolları'nın bugün İstanbul- Bombay seferini yapan TC-JDM (İzmir) uçağı Mumbai Chhatrapati Shivaji Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıktı. Uçakta bulunan 93 yolcu hızla tahliye edildi.
  • Ucakta 93 yolcu vardi diyor, siz hakkatten bazi seyleri okumadan yorum yaziyorsunuz. Hemen THY diye yaftaliyorsunuz. 93 yolcu varmis ucakta 97 degil. Bunu da soylemek icin havacilik uzmani olmak gerekiyor aha orada yaziyor iste.
  • Kaza kırım her an her pilotun başına gelebilir.Can kaybı olmaması sevindirici.FDM incelenir raporu yazılır şu an pilotları suçlamak yargısız infaz olur
  • Yağmurlu havada aceleniz neydi ? N8 'den sonra N9 ve N10'dan da terk edebilirdiniz.... hadi yine geçmiş olsun!!!
  • Oncelikle gecmisolsun diliyorum kokpit ekibine ve yolcularimiza.. Amerika tahsilli, ustun kararverme ve yonetme yetenegine sahip basta Gn.Mud.umuzden ve altindaki 3-5 isimden aciklama beklerdik aslinda sadece bu degil bu tarz olaylar icin..Motivasyon o kadar dusmus durumdaki duyduguma gore THY bunyesindeki gerek kokpit gerek kabin ekiplerinde...ama tabiki buna en buyuk sebep koltuklarindan kalkip ucusa bile snrm ayda 1 kez gidebilen burdaki onceden''uc silahsorler'' seklinde tabir edilen kisiler... sizler supersiniz biliyoruz, bilgi birikiminiz harika,ucunuzde ing. sinavina girseniz 'toplam' demiyorum, ayri ayri 900 alirsiniz :), bunuda biliyoruz, yada duyuyoruz cevremizden..iyiki sizler cikmiyorsunuz pistten!!!yoksa kim gelir o kolt
  • Dostlar, işin içinden biri olarak şu değerlendirmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Şimdiden edepsiz cevap yazacaklara misli ile iade ediyorum. -- Asker pilotlar derken aslen Hava Kuv kökenli olanlar, gayet iyi ve emniyetliler. Ancak içlerinde azımsanmayacak derecede keyfi uygulama yapanlar da var. FDM (Flight Data Monitoring) teknolojisi ile herkesin ipliği pazara çıktı. Bu adamları kıstırıp cezalandırıyorlar. Ancak yine de gözden kaçanlar oluyor. Bir de bu tiplerin "kafatasçılık" tabir edilen yaklaşımları var. Bu felsefeye göre Hava Kuv kökenki olmayan tüm pilotlar kötü ve beceriksizdir. Fakat farkında olup ta örtmeye çalıştıkları en önemli konu, büyük kaza kırımların ekipleri yine bunlardan.. (misli, misli, misli...)
  • %100 pilot hatası...daft çekmee kakışmış astronot bey...sonrada malum...bahane bahae bahane
  • olayin uzerinden yaklasik 48 saat gectigi halde ucak hala cekilemedi bu nedenle Mumbai havalimanindaki tum seferler gecikmeli olarak yapiliyor pistin tahmini olarak pazar sabahi 08.00 saatlerinde acilmasi bekleniyor kaynak/ http://www.ndtv.com/article/cities/mumbai-airport-s-main-runway-shut-till-8-am-flights-delayed-131003
  • ARKADAŞLARIMA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.HEMEN HER ZAMAN HERKESİN BAŞINA GELEBİLECEK BİR OLAY.KENDİSİNİ ASTRONOT GİBİ GÖRÜP BURAYA OLUMSUZ YAZANLARADA TEESSÜFLERİMİ BİLDİRİRİM.ZATEN BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER DEVRE DEVREYİ AYAKTA,PİLOT PİLOTU HAVADA... DİYE..BİRAZCIK MÜTEVAZİ OLSANIZ NE OLUR Kİ..AMA DOĞRU YAA..PARDON SİZLER ASTRONOT SINIFINDANSINIZ.SİZLER HİÇ HATA YAPMAZSINIZ..
  • Hatayi bulmak icin cook erken. Yagistan kaynaklanan kayma ucagin yuksek suratlerinde olur. Pistten ciktigi nokta yavas suratlere ulasilan nokta. Buzlan olsaydi ozaman evet hava durumuna bagliya biliriz. Teknik bir ariza olsaydi, yedek sistemler korurdu. Airbus.. Yan ruzgar 5-8 knot, faktor olurmu bilemem. Bakalim Airbus neler bulucak.
  • Acaba burada sallayanların kac tenesi camurlu muson yagmurlarında iniş yaptı.?????? Ne tuhaf insanlar var... Biride lufthansanın 500 ucagı var demiş bide yorum yapmış falan..kardeşim yorumun sacma bari verdiğin bilgiler dogru olsun.. burası yine panayır yerine dönmüş.......Ucak olaylarını tartısmak kimlere kaldı yaw....
Olay yerel saatle sabah 04. 13'de meydana geldi. THY'nin Airbus A340-300 tipi TC-JDM kuyruk tescilli yolcu uçağı 93 yolcusu ile Chhatrapati Shivaji Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladı. Piste teker koyan uçak yavaşladıktan sonra N8 taksi yolundan pisti terk etmek üzereyken yağmur nedeniyle kayganlaşan pistten toprak alana çıktı.

Yaşanan olayda yaralanan kimse olmazken, yolcular olası acil durum nedeniyle hemen tahliye edildi. Uçakta önemli hasar oluşmadığı belirtilirken, olay sonrasında pist 4 saat süreyle kapalı kaldı.

Hindistan Sivil Havacılık yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlatırken, THY saat 09. 05'te Bombay- İstanbul seferi için Atatürk Havalimanı'ndan uçak gönderildi.

TC-JDM (İzmir) 1996 yılında Türk Hava Yolları filosuna katılmıştı.

THY UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ucakta 93 yolcu vardi diyor, siz hakkatten bazi seyleri okumadan yorum yaziyorsunuz. Hemen THY diye yaftaliyorsunuz. 93 yolcu varmis ucakta 97 degil. Bunu da soylemek icin havacilik uzmani olmak gerekiyor aha orada yaziyor iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaza kırım her an her pilotun başına gelebilir.Can kaybı olmaması sevindirici.FDM incelenir raporu yazılır şu an pilotları suçlamak yargısız infaz olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yağmurlu havada aceleniz neydi ? N8 'den sonra N9 ve N10'dan da terk edebilirdiniz.... hadi yine geçmiş olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Oncelikle gecmisolsun diliyorum kokpit ekibine ve yolcularimiza.. Amerika tahsilli, ustun kararverme ve yonetme yetenegine sahip basta Gn.Mud.umuzden ve altindaki 3-5 isimden aciklama beklerdik aslinda sadece bu degil bu tarz olaylar icin..Motivasyon o kadar dusmus durumdaki duyduguma gore THY bunyesindeki gerek kokpit gerek kabin ekiplerinde...ama tabiki buna en buyuk sebep koltuklarindan kalkip ucusa bile snrm ayda 1 kez gidebilen burdaki onceden''uc silahsorler'' seklinde tabir edilen kisiler... sizler supersiniz biliyoruz, bilgi birikiminiz harika,ucunuzde ing. sinavina girseniz 'toplam' demiyorum, ayri ayri 900 alirsiniz :), bunuda biliyoruz, yada duyuyoruz cevremizden..iyiki sizler cikmiyorsunuz pistten!!!yoksa kim gelir o kolt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dostlar, işin içinden biri olarak şu değerlendirmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Şimdiden edepsiz cevap yazacaklara misli ile iade ediyorum. -- Asker pilotlar derken aslen Hava Kuv kökenli olanlar, gayet iyi ve emniyetliler. Ancak içlerinde azımsanmayacak derecede keyfi uygulama yapanlar da var. FDM (Flight Data Monitoring) teknolojisi ile herkesin ipliği pazara çıktı. Bu adamları kıstırıp cezalandırıyorlar. Ancak yine de gözden kaçanlar oluyor. Bir de bu tiplerin "kafatasçılık" tabir edilen yaklaşımları var. Bu felsefeye göre Hava Kuv kökenki olmayan tüm pilotlar kötü ve beceriksizdir. Fakat farkında olup ta örtmeye çalıştıkları en önemli konu, büyük kaza kırımların ekipleri yine bunlardan.. (misli, misli, misli...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
%100 pilot hatası...daft çekmee kakışmış astronot bey...sonrada malum...bahane bahae bahane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olayin uzerinden yaklasik 48 saat gectigi halde ucak hala cekilemedi bu nedenle Mumbai havalimanindaki tum seferler gecikmeli olarak yapiliyor pistin tahmini olarak pazar sabahi 08.00 saatlerinde acilmasi bekleniyor kaynak/ http://www.ndtv.com/article/cities/mumbai-airport-s-main-runway-shut-till-8-am-flights-delayed-131003

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞLARIMA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.HEMEN HER ZAMAN HERKESİN BAŞINA GELEBİLECEK BİR OLAY.KENDİSİNİ ASTRONOT GİBİ GÖRÜP BURAYA OLUMSUZ YAZANLARADA TEESSÜFLERİMİ BİLDİRİRİM.ZATEN BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER DEVRE DEVREYİ AYAKTA,PİLOT PİLOTU HAVADA... DİYE..BİRAZCIK MÜTEVAZİ OLSANIZ NE OLUR Kİ..AMA DOĞRU YAA..PARDON SİZLER ASTRONOT SINIFINDANSINIZ.SİZLER HİÇ HATA YAPMAZSINIZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hatayi bulmak icin cook erken. Yagistan kaynaklanan kayma ucagin yuksek suratlerinde olur. Pistten ciktigi nokta yavas suratlere ulasilan nokta. Buzlan olsaydi ozaman evet hava durumuna bagliya biliriz. Teknik bir ariza olsaydi, yedek sistemler korurdu. Airbus.. Yan ruzgar 5-8 knot, faktor olurmu bilemem. Bakalim Airbus neler bulucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acaba burada sallayanların kac tenesi camurlu muson yagmurlarında iniş yaptı.?????? Ne tuhaf insanlar var... Biride lufthansanın 500 ucagı var demiş bide yorum yapmış falan..kardeşim yorumun sacma bari verdiğin bilgiler dogru olsun.. burası yine panayır yerine dönmüş.......Ucak olaylarını tartısmak kimlere kaldı yaw....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000