25 Haziran 2009, Perşembe 08:10:25

THY uçağı patlak lastikle iniş yaptı

Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, lastiklerinden biri patlak şekilde İstanbul Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş yaptı.
  • firma ayrımı yapmaksızın söylüyorum iyi durumda olanları da vardır mutlaka ama genelde uçakların lastikleri bakımsız kabak bi görüntüde.
  • Arkadaşlar gerçekten böyle bir pas geçme şekli yok, O nasıl bir beceridir öyle. Kulede ayna yok, kuleye yaklaşınca uçağı hafif yan yatırarak uçağın altını ve lastiklerini kuleye gösterdi. Kule ise prejektör tutup fotoğrafını çekti... Kaptan pilotu tebrik ediyorum. Hee madem bu 737-800 ler böyle yalpasızda indirilebiliyor da neden sorun olmadığında ve kısa pistte çok yalpalıyor bu pilotlar. Patlak lastikle ok gibi milim yatmadan indi.
  • kontrol kulesi lastiği görmüşmü,lastik patlak inebilirsinmi demiş,yoksa kulede ayna vardıda pilot kendidemi gördü inişe karara verdi,patlak lastikle iniş ne kadar riskli,bir bilen varsa anlatsın,pilotada helal olsun,o ne biçim pas geçmeydi beee....
  • helal olsun kaptana
  • olmaz bisey
  • olur boyle vakalar, tanri Turk sivil havaciligini her turlu kirimdan korusun.

Türk Hava Yolları'na ait TK 1462 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi "Kilis" isimli uçağı, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Simferopol’dan kalkarken lastiklerinden biri patladı.

Simferopol Havaalanı görevlileri, uçağın kalkmasının ardından, pistte buldukları lastik parçasıyla ilgili kaptan pilotun bilgilendirilmesi için İstanbul ile temasa geçti.

Sol dış lastiği patlayan ve içinde 82 yolcusu bulunan uçağın pilotu, İstanbul Atatürk Hava Limanı’ndaki yetkililerin uyarması sonucu konu hakkında bilgi sahibi oldu.

Kaptan pilot iniş öncesi patlamış lastiğin durumunu öğrenmek için Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi’nin görebileceği şekilde pisti bir kere pas geçti.

Uçağın inişinden önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi itfaiye ekipleri Atatürk Havalimanı pistinin kenarında önlem aldı. Sol dış lastiği patlayan uçak saat 20.52’de 18-36 pistine sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Uçaktaki yolcular, kalkış sırasında bir ses duyduklarını ve ufak bir sarsıntı yaşadıklarını belirterek, "Simferopol’dan kalkarken bir gürültü duyduk silah sesi gibi, biraz da sarsıntı oluştu. Yolculuğumuzun geri kalan kısmı gayet normal geçti. Hiçbir aksilik yok gibiydi" dedi.

Uçak, indikten sonra bakım için THY hangarına alındı.

THY uçağı patlak lastikle iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
firma ayrımı yapmaksızın söylüyorum iyi durumda olanları da vardır mutlaka ama genelde uçakların lastikleri bakımsız kabak bi görüntüde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar gerçekten böyle bir pas geçme şekli yok, O nasıl bir beceridir öyle. Kulede ayna yok, kuleye yaklaşınca uçağı hafif yan yatırarak uçağın altını ve lastiklerini kuleye gösterdi. Kule ise prejektör tutup fotoğrafını çekti... Kaptan pilotu tebrik ediyorum. Hee madem bu 737-800 ler böyle yalpasızda indirilebiliyor da neden sorun olmadığında ve kısa pistte çok yalpalıyor bu pilotlar. Patlak lastikle ok gibi milim yatmadan indi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kontrol kulesi lastiği görmüşmü,lastik patlak inebilirsinmi demiş,yoksa kulede ayna vardıda pilot kendidemi gördü inişe karara verdi,patlak lastikle iniş ne kadar riskli,bir bilen varsa anlatsın,pilotada helal olsun,o ne biçim pas geçmeydi beee....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
helal olsun kaptana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olmaz bisey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olur boyle vakalar, tanri Turk sivil havaciligini her turlu kirimdan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000