04 Mart 2014, Salı 09:01:24

THY UÇAĞI PAS GEÇTİ!

Muğla ve bölgesinde etkili olan yağışlı hava uçak seferlerini de etkiledi.
  • "fly bye wire" değil "fly by wire" O zaman "uç güle güle sana kablo" gibi bir anlam çıkıyor ortaya
  • Fly bye wire uçaklarının kötü hava şartlarında zafı gibi bir yorum yapılmış. Yıllardır bu uçakları kullanıyoruz. Şirket limiti neyse o rüzgara kadar sorunsuz indirdik. Yani Airbus 320 den Airbus 380 e ve Boeing 777 den Boeing 787 kadar tüm uçaklarda fly bye wire teknolojisi kullanıyor. Tüm uçan pilotlarda bu teknolojiden çok mutlular. Yani sizin anladığınız dilden konuşursak fly bye wire olan F16 uçağı , mekanik kumanda sistemli F4 veya F 5 uçağından kötü mü? İşin doğrusu fly bye wire teknoloji ile uçmayan veya sağdan soldan aldığı bilgilerle yorum yapmaya çalışan bir kişi bu teknolojiyi kötüler. İlkel makaralı çelik telleri artık tarih oluyor.
  • zira buraya yorum yazmak için capt,cpt,cptn,captn....herneyse yada host, hostes,teknisen olma ön şartı aranmıyor olsa gerek sanırsam..ben hiçbiri değilim sadece hobim.seviyorum havacılığı uçakları ....şu önüne gelen yorum yazıyor muhabbeti sıktı artık.sanane kardeşim.kişilik haklarını ihlal etmediğim sürece istediğimi yazarım...ha bu arada nereye ineceğine bırakın da kaptan pilot karar versin.
  • Evet kimse havacı olmak zorunda değil ama bilmeyen adamın yorum yapması ukalalık tan başka birşey değildir, uygulama çok harika olmasada içerik bakımından güncel bilgilere ulaşmasını sağlıyor ilgilenen kişilerin ama bazen bu ilgilenen kişiler bir arkadaşın dediği gibi what's up tan msj yazar gibi yazıyor, az akıllı olun yaa ne çok seviyorsunuz bol keseden sallamayı.. Az sakin olun alpha Mike Quebec yaa. Bunun bir haber uygulaması olduğunu ve ciddi adamların güzel yazılar yazdığı bir bilgi platformu lütfen olduğu gibi kabullenin ve gerektiğinde okuyun geçin fazlasına gerek yok, madalya dağıtmıyor kimse ;-)
  • Captain in kısaltması Capt...,Cpt.değil bilgi......
  • sn pgt cpt. fly by wire in konuyla nasil bir ilgisi var anlatabilir misiniz acaba?
  • yine mi fısssssssssss :)
  • üzülerek söylüyorum fly by wire pilot kontrolünü sınırlıyor.
  • Arkadaşlar belli ki havacılıkla zerre kadar alakanız yok, ama uzman gibi yorum yapıyorsunuz. Whatsup sohbeti gibi yorumlar yazmayın lütfen, burayı onlarca insan okuyor.
  • Bodruma niye inmemiş daha yakın izmirden

Muğla ve bölgesinde etkili olan yağışlı hava uçak seferlerini de etkiledi.

Dün İstanbul'dan havalanan ve İstanbul-Dalaman seferi yapan Türk Hava Yollarına ait TK 2560 Airbus yolcu uçağı aşırı yağış ve fırtına nedeniyle Dalaman Havalimanına iniş yapamadı ve 2 kez pisti pas geçti.

Yarım saat havada uçuş yaptığı öğrenilen uçağın, havanın düzelmemesi ve yakıtın azalması nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanına yöneldiği öğrenildi. 

THY UÇAĞI PAS GEÇTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"fly bye wire" değil "fly by wire" O zaman "uç güle güle sana kablo" gibi bir anlam çıkıyor ortaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fly bye wire uçaklarının kötü hava şartlarında zafı gibi bir yorum yapılmış. Yıllardır bu uçakları kullanıyoruz. Şirket limiti neyse o rüzgara kadar sorunsuz indirdik. Yani Airbus 320 den Airbus 380 e ve Boeing 777 den Boeing 787 kadar tüm uçaklarda fly bye wire teknolojisi kullanıyor. Tüm uçan pilotlarda bu teknolojiden çok mutlular. Yani sizin anladığınız dilden konuşursak fly bye wire olan F16 uçağı , mekanik kumanda sistemli F4 veya F 5 uçağından kötü mü? İşin doğrusu fly bye wire teknoloji ile uçmayan veya sağdan soldan aldığı bilgilerle yorum yapmaya çalışan bir kişi bu teknolojiyi kötüler. İlkel makaralı çelik telleri artık tarih oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam haklı ~ 10 yıl önce
zira buraya yorum yazmak için capt,cpt,cptn,captn....herneyse yada host, hostes,teknisen olma ön şartı aranmıyor olsa gerek sanırsam..ben hiçbiri değilim sadece hobim.seviyorum havacılığı uçakları ....şu önüne gelen yorum yazıyor muhabbeti sıktı artık.sanane kardeşim.kişilik haklarını ihlal etmediğim sürece istediğimi yazarım...ha bu arada nereye ineceğine bırakın da kaptan pilot karar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet kimse havacı olmak zorunda değil ama bilmeyen adamın yorum yapması ukalalık tan başka birşey değildir, uygulama çok harika olmasada içerik bakımından güncel bilgilere ulaşmasını sağlıyor ilgilenen kişilerin ama bazen bu ilgilenen kişiler bir arkadaşın dediği gibi what's up tan msj yazar gibi yazıyor, az akıllı olun yaa ne çok seviyorsunuz bol keseden sallamayı.. Az sakin olun alpha Mike Quebec yaa. Bunun bir haber uygulaması olduğunu ve ciddi adamların güzel yazılar yazdığı bir bilgi platformu lütfen olduğu gibi kabullenin ve gerektiğinde okuyun geçin fazlasına gerek yok, madalya dağıtmıyor kimse ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Captain in kısaltması Capt...,Cpt.değil bilgi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 10 yıl önce
Siz acilen bir kaliteli sözlük yazıyorum. Cpt de olur capt de olur
cpt ~ 10 yıl önce
sn pgt cpt. fly by wire in konuyla nasil bir ilgisi var anlatabilir misiniz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt a cvp ~ 10 yıl önce
anlatım gaptan anlatalımmm :)
dc-3 ~ 10 yıl önce
yine mi fısssssssssss :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgt capt ~ 10 yıl önce
üzülerek söylüyorum fly by wire pilot kontrolünü sınırlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 family ~ 10 yıl önce
Hayatında FbW ile uçtun mu Abidin? Sizin arabanız bile klasik vitestir tahminen.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar belli ki havacılıkla zerre kadar alakanız yok, ama uzman gibi yorum yapıyorsunuz. Whatsup sohbeti gibi yorumlar yazmayın lütfen, burayı onlarca insan okuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıktı artık ~ 10 yıl önce
bu muhabbet de sıktı ama. siyasetçi değilsin siyaset yapma sen de o zaman. filozof değilsin akıl verme. biri öksürürse doktor değilsin üşütmüşsün deme. Bu siteye giren herkes kabin görevlisi veya pilot olmak zorunda mı? Herkes bildiği kadar yorum yapar.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bodruma niye inmemiş daha yakın izmirden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noway ~ 10 yıl önce
ILS için Adnan Menderes i seçmiş olabilir, Bodrum'da ils yok sanırsam..
... ~ 10 yıl önce
bodrum cok karaklıkmışta ondan inmemiş oraya...çeşitli sebeplerden izmiri tercih etmiştir be adam....
IZMIRIN KIZLARI ~ 10 yıl önce
Evin ön bahcesinde mevsim kis iken arka bahcesinde yaz olamaz ! Yani havayolu ile arasinda sadece 15 - 20 dk. mesafe olan iki farkli noktada hava sartlarinin ayni olma ihtimali yüksek.... !!! Yada izmirin kizlari dünyanin en güzel kizlari olduklari icin ekip orayi tercih etmis !!! YADA, ....neyse bu iki ihtimal oldukca yüksek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000