08 Nisan 2009, Çarşamba 19:34:04

THY UÇAĞI NE KADAR UZAĞA İNDİ?

Türk Hava Yolları'na ait TK1382 sefer sayılı İstanbul-Tiflis uçağı yanlışlıkla askeri meydana indi. Peki, meydanların arasında ne kadar mesafe var?
  • SKY da Polonyada askeri havalimanina inmisti.
  • Bu Şener Şen ile İlyas Salman'ın filmine benzemiş. Şener Şen Almanya yerine İstanbul'a götürüp bırakıyor ya insanları. Temel'in THY'si de inanın böyle. yakında insanları Trabzona bırıkır, ama pilotlar Gürcistan'a hoş geldiniz derler. Olour mu olur. Nede olsa THY.
  • Hatirlayan hatirlar.. Zamaninda Pan Amerikan'da Esenboga yerine Murted'e inmisti....Hemen Pilotlara hata bulmayin. Yaklasma nasil verildi, sistemler calisiyormuydu??
  • Köksal Hocama taş atmayın. Onun yerinde kim olursa olsun, değişen bir şey olmaz. Çünkü onu çalıştırmıyorlar. Hamdi idare ediyor uçuş işletmeyi. O sorumlu biliyorsunuz.
  • Asker Pilot,Sivil Pilot diye maksatlı ve kışkırtıcı yorumlar yapacağınıza T H Y nin prestijini düşünün. Bu kaçıncı olay.Kazalar,teknik arızalar,türlü,türlü hatalar.Yolcu şikayetleri.THY böylemiydi? Peki nasıl bu hale geldi.Bir taraftan büyüdü kar etti diyorlar.Bir taraftanda türlü sıkıntılar.Demek ki havacılık iyi çalışıyorlar.Aslanlar, kaplanlar şöyle büyüdü,şöyle kar etti demekle olmuyor.Yanlışlık, bir sıkıntı var ama nerede.
  • TÜRK SEFİL HAVACILIĞI DEYİNCE ZIPLIYORSUNUZ.BEN 2013 DE BEKLİYORDUM ESAS KRİZİN BAŞLANGIÇ TARİHİNİ AMA İNATLA MESLEKTAŞLARIMIZ BUNU ÖNE ÇEKMEYE ÇELIŞIYOR.DEMEKKİ DURUM BU KADAR VAHİM.O ZAMANIN TALPA BAŞKANI (2002) VE YARDIMCISI ELİMİZDEKİ BİLGİ VE BELGELERİ BASINA VERECEĞİZ DEDİĞİMİZDE BİZİ TÜRKİYEDE HİÇ BİR YERDE UÇURTMAMAKLA TEHDİT ETMİŞLERDİ.NE OLDU: 1-GPS İ OLAN BU UÇAĞIN YANLIŞ BİR MEYDANA İNİŞ YAPMASI TAMAMEN VFR UÇUŞUN SONUCUNDA YAPILACAK BİR HATADIR.UÇAĞI KENDİ HALİNE BIRAKSANIZ SİZİ ZATEN DOĞRU YERE DÖTÜRÜR. 2-PİLOTLAR ŞÜPHEYE DÜŞTÜKLERİ NOKTADA PAS GEÇMELİYDİLER. 3-TİFLİS RADAR NE İŞ YAPAR NEDEN İKAZ ETMEZ? 4-BÜYÜMEKLE YAPILAN HATALARIN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ BU APTALLIKTIR ZATEN. 5-YANDAŞ PARTİNİN KAÇ PİLOTU THY DE UÇUYOR? ALLAHKRS
  • yıllar önce utaa aşkabat pisti yerine b727 ile kaptanlar yakınlarindaki askeri piste inmişti.yolcularin şikayeti üzerine raporlar tutuldu ve sorumlu kaptan pilot görevden alındı,emekliye sevk edildi...yardımcı pilot ise yıllar sonra tekrar uçmaya başladı...Tarihten bir alıntı... cptplt
  • arkadaşlar bu tür olaylar ülkemizin prestijini yerle bir eden olaylardır. Amerikada hudson nehrine uçak indiğinde adı bizde saklı bir emekli asker pilot peh peh bu kadar abartacak ne var bizde yetişmiş herkes aynı işi yapar demişti airport tv de ona sormak isterim hakikaten hala öyle düşünüyormu beyefendi bırakın milliyetçiliğide iş yapın arkadaşlar iş ayıptır bize
  • baştaki koksal kaptan kac kaza bekliyeceksiniz gidin artık
  • İŞLETMEDEN SORUMLU genelmudur yardımcısı ne zaman istifa edecek daha ne olmalıki

Türk Hava Yolları'na ait TK1382 sefer yapılı İstanbul-Tiflis uçağı yanlış meydana iniş yaptı.

Tiflis Uluslararası Havalimanı'na iniş yapması gereken THY'ye ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı yanlışlıkla Vaziani Hava Üssü'ne indi. İçerisinde bulunan 69 yolcusuyla birlikte askeri meydana iniş yapan uçağın normalde iniş yapması gereken Tiflis Uluslararası Havalimanı ile Vaziani Hava Üssü arasında ise kuş uçuşu tam 9 kilometrelik bir mesafe var.

Olayın ardından gözaltına alınıp sorgulanan THY ekibinin nasıl böyle bir yanlışlık yaptığı ya da neden Tiflis Uluslararası Havalimanı yerine Vaziani Hava Üssü'ne iniş yaptığı hakkında ise resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İşte THY uçağının normalde iniş yapması gereken Tiflis Uluslararası Havalimanı ve Vaziani Hava Üssü'nün uydu görüntüleri:

Tiflis Uluslararası Havalimanı - Vaziani Hava Üssü

Bu da THY uçağının iniş yaptığı Vaziani Hava Üssü:

Vaziani Hava Üssü

THY UÇAĞI NE KADAR UZAĞA İNDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Misafir ~ 15 yıl önce
SKY da Polonyada askeri havalimanina inmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Şener Şen ile İlyas Salman'ın filmine benzemiş. Şener Şen Almanya yerine İstanbul'a götürüp bırakıyor ya insanları. Temel'in THY'si de inanın böyle. yakında insanları Trabzona bırıkır, ama pilotlar Gürcistan'a hoş geldiniz derler. Olour mu olur. Nede olsa THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hatirlayan hatirlar.. Zamaninda Pan Amerikan'da Esenboga yerine Murted'e inmisti....Hemen Pilotlara hata bulmayin. Yaklasma nasil verildi, sistemler calisiyormuydu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Köksal Hocama taş atmayın. Onun yerinde kim olursa olsun, değişen bir şey olmaz. Çünkü onu çalıştırmıyorlar. Hamdi idare ediyor uçuş işletmeyi. O sorumlu biliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Asker Pilot,Sivil Pilot diye maksatlı ve kışkırtıcı yorumlar yapacağınıza T H Y nin prestijini düşünün. Bu kaçıncı olay.Kazalar,teknik arızalar,türlü,türlü hatalar.Yolcu şikayetleri.THY böylemiydi? Peki nasıl bu hale geldi.Bir taraftan büyüdü kar etti diyorlar.Bir taraftanda türlü sıkıntılar.Demek ki havacılık iyi çalışıyorlar.Aslanlar, kaplanlar şöyle büyüdü,şöyle kar etti demekle olmuyor.Yanlışlık, bir sıkıntı var ama nerede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TÜRK SEFİL HAVACILIĞI DEYİNCE ZIPLIYORSUNUZ.BEN 2013 DE BEKLİYORDUM ESAS KRİZİN BAŞLANGIÇ TARİHİNİ AMA İNATLA MESLEKTAŞLARIMIZ BUNU ÖNE ÇEKMEYE ÇELIŞIYOR.DEMEKKİ DURUM BU KADAR VAHİM.O ZAMANIN TALPA BAŞKANI (2002) VE YARDIMCISI ELİMİZDEKİ BİLGİ VE BELGELERİ BASINA VERECEĞİZ DEDİĞİMİZDE BİZİ TÜRKİYEDE HİÇ BİR YERDE UÇURTMAMAKLA TEHDİT ETMİŞLERDİ.NE OLDU: 1-GPS İ OLAN BU UÇAĞIN YANLIŞ BİR MEYDANA İNİŞ YAPMASI TAMAMEN VFR UÇUŞUN SONUCUNDA YAPILACAK BİR HATADIR.UÇAĞI KENDİ HALİNE BIRAKSANIZ SİZİ ZATEN DOĞRU YERE DÖTÜRÜR. 2-PİLOTLAR ŞÜPHEYE DÜŞTÜKLERİ NOKTADA PAS GEÇMELİYDİLER. 3-TİFLİS RADAR NE İŞ YAPAR NEDEN İKAZ ETMEZ? 4-BÜYÜMEKLE YAPILAN HATALARIN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ BU APTALLIKTIR ZATEN. 5-YANDAŞ PARTİNİN KAÇ PİLOTU THY DE UÇUYOR? ALLAHKRS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yıllar önce utaa aşkabat pisti yerine b727 ile kaptanlar yakınlarindaki askeri piste inmişti.yolcularin şikayeti üzerine raporlar tutuldu ve sorumlu kaptan pilot görevden alındı,emekliye sevk edildi...yardımcı pilot ise yıllar sonra tekrar uçmaya başladı...Tarihten bir alıntı... cptplt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar bu tür olaylar ülkemizin prestijini yerle bir eden olaylardır. Amerikada hudson nehrine uçak indiğinde adı bizde saklı bir emekli asker pilot peh peh bu kadar abartacak ne var bizde yetişmiş herkes aynı işi yapar demişti airport tv de ona sormak isterim hakikaten hala öyle düşünüyormu beyefendi bırakın milliyetçiliğide iş yapın arkadaşlar iş ayıptır bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
baştaki koksal kaptan kac kaza bekliyeceksiniz gidin artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İŞLETMEDEN SORUMLU genelmudur yardımcısı ne zaman istifa edecek daha ne olmalıki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000