01 Aralık 2013, Pazar 15:42:37

THY UÇAĞI KORKUTTU!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Malaga seferini yapan uçağı, Malaga meydanına inişte kuyruğunu piste vurunca uçakta heyecanlı anlar yaşandı.
  • Tailstrike’dan bağımsız olarak beni asıl düşündüren konu şu ki; yorumları okuduğumda aralarında uçucuları da barındıran önemli sayıda kişinin cinsiyetçi, saldırgan, dürtü ve öfke kontrol sorunu olan insanlar olduğunu görüyorum. Önceleri DLR-2’de şu anda da CRM mülakatlarında elenme nedenlerinin ne denli haklı olduğunu ve bazıninsanların neden pilot olmamaları gerektiğini görüyorum. CRM hazırlığı için bana başvuran adaylarda da benzet sorunlar sık görülüyor. İnatla ve ısrarla bu kişilik özellikleriyle pilot olabileceklerini iddia ediyorlar. Bu tarz kişilikleri ne yaparsak yapalım değiştiremiyoruz. Kazasız kırımsız olayın atlatılmış olması mutluluk verici
  • Thy lise mezunu TC vatandaşı almadığını düşünürsek kokpitte Sky'da yıllarca problemsiz B739 uçuran lise mezunu bir pilotun değil de mühendis kökenli pilotun olma ihtimali son derece yüksektir.
  • Bence THY torpili ortadan kaldirirsa bu tur kazalar azalacakdir. Simulator prof.check grading diye bisey var acaba o gradingde prof.checkde THY nelere dikkat edio onuda incelemek lazim.Aldigim duyumlara gore bazi kisiler proficency check yapmak icin simulatore girerken passed diye imza atiliyormus,yani sanirim hersey soy isimle ilgili.The issue is your last name and not your skills this wil be converted in accidents and incidents.
  • Sop ta 5000 seat belts on yazmiyorki!
  • Bir bayanla uçtum yemin ederim kısalıktan switclere uzanamıyor, boy kriteri filandamı yok merak ettim
  • Sanırım bize nazar deydi!
  • Sende heralde dil bilgisi hocası olmalısın?! )
  • Tk gibi Flag Carrier bir şirkete belli bir tecrübemin üzerinde eleman seçilmesi olayına katılıyorum, böyle olmuyor, hele şu sıfır bayan pilotların hali içler acısı..
  • Eğitime ; Siz eğer pilotsanız bu işi doğuştan biliyordunuz galiba. Hadi öyle olduğunu varsayalım; o halde Türkce ' yi öğrenmeniz cok zaman almamalı.Çünkü yolcuyu tonlarla ölçmüyoruz. ( komik )
  • Tk da filolar eğitim filosu, uçaklar eğitim uçağı oldu, ayjetin afanın vs devamı gibiyiz, adam cesnayı indiremiyor, sen ona milyon dolarlık aletleri vermişssin arkada tonlarca yolcu, tek bidiği five thousand seat belts on off, bu nezamana kadar devam edebilir, nasıl bir akıl durmasıdır, Öğretmenler için birşey demiyorum aşağıda yazan torpil beya badem öğretmenliği doğrudur.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Malaga seferini yapan uçağı, Malaga meydanına inişte kuyruğunu piste vurunca uçakta heyecanlı anlar yaşandı.

Türk Hava Yolları’nın dün Atatürk Havalimanı’ndan sorunsuz kalkan Malaga seferini yapacak Boeing737-900ER tipi uçağı, Malaga’ya inişte kuyruğunu piste vurdu. Yolcuların da kısa süreli panik yaşadığı olay nedeniyle kokpit ekibi pisti pas geçerek tekrar havalandı.

İkinci denemesinde inişini gerçekleştiren uçak, bakıma alındı. Yapılan kontroller sonrasında uçağın seferini yapmasına engel bir durum olmadığı tespit edilince, uçak İstanbul uçuşunu da sorunsuz olarak gerçekleştirdi.

İşte kuyruk vurma anı:

THY UÇAĞI KORKUTTU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (167)

Psikolog Dr. ~ 6 yıl önce
Tailstrike’dan bağımsız olarak beni asıl düşündüren konu şu ki; yorumları okuduğumda aralarında uçucuları da barındıran önemli sayıda kişinin cinsiyetçi, saldırgan, dürtü ve öfke kontrol sorunu olan insanlar olduğunu görüyorum. Önceleri DLR-2’de şu anda da CRM mülakatlarında elenme nedenlerinin ne denli haklı olduğunu ve bazıninsanların neden pilot olmamaları gerektiğini görüyorum. CRM hazırlığı için bana başvuran adaylarda da benzet sorunlar sık görülüyor. İnatla ve ısrarla bu kişilik özellikleriyle pilot olabileceklerini iddia ediyorlar. Bu tarz kişilikleri ne yaparsak yapalım değiştiremiyoruz. Kazasız kırımsız olayın atlatılmış olması mutluluk verici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 10 yıl önce
Thy lise mezunu TC vatandaşı almadığını düşünürsek kokpitte Sky'da yıllarca problemsiz B739 uçuran lise mezunu bir pilotun değil de mühendis kökenli pilotun olma ihtimali son derece yüksektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil hatasi ~ 10 yıl önce
Bence THY torpili ortadan kaldirirsa bu tur kazalar azalacakdir. Simulator prof.check grading diye bisey var acaba o gradingde prof.checkde THY nelere dikkat edio onuda incelemek lazim.Aldigim duyumlara gore bazi kisiler proficency check yapmak icin simulatore girerken passed diye imza atiliyormus,yani sanirim hersey soy isimle ilgili.The issue is your last name and not your skills this wil be converted in accidents and incidents.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sop ~ 10 yıl önce
Sop ta 5000 seat belts on yazmiyorki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayan ~ 10 yıl önce
Bir bayanla uçtum yemin ederim kısalıktan switclere uzanamıyor, boy kriteri filandamı yok merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Criteria ~ 10 yıl önce
Kriter bayan olması yeterli.
Intrusion ~ 10 yıl önce
Araba park edemeyene uçak teslim edersen olacağı bu.
bayanın kendisi ~ 10 yıl önce
sizin belliki algılarınız baska taraflara çalışıyor, sizin 2 saatte cıkamadıgınız koltuktan ben bir saniye içinde cıkarken sizin bu tarz konusmalar yapıyor olmanız acıkcası beni sadece gulduruyor. Turk erkeklerinin boy ortalamasının 1.68. belliki sizin birileri size boy vermiş ama beyinden eksik bırakmış. kokpitte karşılaşmamız en hayırlısı olur. Bu tabiki klişe bir sekilde araba gırgırı yapan beyin kıtlığı çeken şahıs içinde geçerli.
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sanırım bize nazar deydi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iiii ~ 10 yıl önce
Sende heralde dil bilgisi hocası olmalısın?! )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 10 yıl önce
Tk gibi Flag Carrier bir şirkete belli bir tecrübemin üzerinde eleman seçilmesi olayına katılıyorum, böyle olmuyor, hele şu sıfır bayan pilotların hali içler acısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Co-pilot ~ 10 yıl önce
3 dönemdir tüm aşamaları geçip de mülakatta elenen beyler var ama sırf bayanlar diye mülakatlardan hiç bayan elenen olmadı,yeterlilikleri ölçülmedi.Öyle DLR geçip pilot olunuyorsa ileride bunlardan çok çekersiniz,daha böyle youtube'a çıkacak da çok malzeme verirsiniz.
Kızlı Erkekli ~ 10 yıl önce
Bu cumhuriyeti beraber kurduk.Kokpitte bayan olmasından yanayım.Ancak daha uçuş okulunda iken uçağı pistten çıkarmasına ramak kalmış bayan devre arkadaşım kontrol uçuşu sonrasında SHGM hocalarınca müthiş başarılı diye lanse ediliyorsa balık daha baştan kokmuştur.Pozitif cinsiyet ayrımcılığının flight safety de yeri de bu açıdan bence yoktur.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eğitime ; Siz eğer pilotsanız bu işi doğuştan biliyordunuz galiba. Hadi öyle olduğunu varsayalım; o halde Türkce ' yi öğrenmeniz cok zaman almamalı.Çünkü yolcuyu tonlarla ölçmüyoruz. ( komik )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 10 yıl önce
Tk da filolar eğitim filosu, uçaklar eğitim uçağı oldu, ayjetin afanın vs devamı gibiyiz, adam cesnayı indiremiyor, sen ona milyon dolarlık aletleri vermişssin arkada tonlarca yolcu, tek bidiği five thousand seat belts on off, bu nezamana kadar devam edebilir, nasıl bir akıl durmasıdır, Öğretmenler için birşey demiyorum aşağıda yazan torpil beya badem öğretmenliği doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim'e ~ 10 yıl önce
Su five thousand seat belt on a takmayin artik ya, kabul edin artik sop yi. 5000 gelince bakalim bana yolcuyu baglatacakmi diye bekliyorsunuz, ne ezik adamlarsiniz. Sonra da hatalarini bulunca 5000 i unutmuyorsun ama diyerek laf sokmalar..artik baska seylerden tatmin olun, sosyal hayatta yapacak biseyler bulun da su kokpit ici huzuru saglayin artik, ne cins adamlarmissiniz ya..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000