22 Kasım 2019, Cuma 00:26:47

THY uçağı kazadan sonra böyle görüntülendi

Türk Hava Yolları'nın Odessa'da pistten çıkan uçağı olay sonrası görüntülendi.
  • hiç kimsenin burnu kanamadan bu kaza atlatılmış, uçaktan tahliye sağlanmış, kaptanlar ve ekip üstlerine düşeni en iyi şekilde yapmışlar.. he he evet suçlu thy ve kaptanları.. ne seviyorsunuz atıp tutmayı sallamayı.. hadi bi ihtimal ihmal var, herkes ve herşey suçlu pistten git emri verene kadar.. kaza atlatıldı farkında mısınız? kimseye birşey olmadı, bir şükrünüz olsun..
  • Hiçbir işe yaramayacağını bile bile rapor yazmanın manası yok. Malum havacıların kaderi hep kazalardan ders almak üzerine kan ile yazılmıştır. Kathmandunun saatinin yanlış olduğunu hepimiz biliyorduk ama ne yapıldı mesela ?
  • Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..!
  • Thy pilotları çok çok iyi pilotlar evet ancak bu olayda pilotaj hatası var maalesef geçmiş olsun bu kazadaki pilotlar büyük ihtimalle bir daha THY de uçamayacaklar THY bu tür bşr hatayı kesinlikle affetmez
  • Neden THY hala dünyanın en çok kaza yapan havayolları arasında?
  • THY kaptanlari sürekli sizlerle ucan bir yolcunuz olarak sizlerle gurur ve onur duyuyorum.Gelmis gecmis olsun ve bütün pilot ve ucus ekiplerine hayirli ucuslar dilerim.
  • Pilot hava şartlarından gidilemez diye karar almış ama şirkette masadakiler GİT emri vermiş.
  • Videoyu dikkatle izlerseniz uçak pistten çıkmamış toprak zeminde değil. Ama burun iniş takımı kırılmış inişte ya lastik patlamış yada dikme katlanmış. Yorumların aksine kokpit ekibi çok başarılı bir müdahalede bulunmuş.
  • Malesefki kaptanlarımızın üzerinde de büyük baskı var. Şimdi karar alıp geri istanbul a dönmek veya divert etmek istese bin tane tantaba yukarıdan. Belki de dönmek istedi bunları düşünüp doğru karar alamadı. Gerçekten zor iş. Kabiliyetini düşünme yeteneğini karar alma aşamsında negatif yönde etkikeyen yukarıdan gelen baskı var. Geçmiş olsun
  • herkes yetersiz bilgisi ve olay ile ilgili yeterli haberi olmamasına rağmen suçlama yapıyor. radar görüntüsünde uçağın alçalarak pist üzerinden geçtiği, o anda havanın tam kararmadığı, ardından iki tur hold atıp tekrar inişe geçtiği görünüyor. ya ön dikme açılmadıysa, ilk pas geçmede bunu teyit amaçlı kuleye gösterip ardından iki tur sırasında 3 yeşil ışığı görmek için çaba sarf ettiği ve son olarak açılmayan ön dikme üzerine iniş yaptığı ortaya çıkarsa? bu kadar yaygara yapanlar utanır mı?

Türk Hava Yolları'nın Odessa'da pistten çıkan uçağı olay sonrası görüntülendi.

Kazanın hemen ardından yolcuları tahliye edilen uçakta yaralanan olmamıştı. Yolcular da acil tahliye botlarıyla uçaktan indirilmişti.

Uçak kazadan sonra böyle görüntülendi:
 

THY uçağı kazadan sonra böyle görüntülendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

no name ~ 4 yıl önce
hiç kimsenin burnu kanamadan bu kaza atlatılmış, uçaktan tahliye sağlanmış, kaptanlar ve ekip üstlerine düşeni en iyi şekilde yapmışlar.. he he evet suçlu thy ve kaptanları.. ne seviyorsunuz atıp tutmayı sallamayı.. hadi bi ihtimal ihmal var, herkes ve herşey suçlu pistten git emri verene kadar.. kaza atlatıldı farkında mısınız? kimseye birşey olmadı, bir şükrünüz olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NDB ~ 4 yıl önce
Hiçbir işe yaramayacağını bile bile rapor yazmanın manası yok. Malum havacıların kaderi hep kazalardan ders almak üzerine kan ile yazılmıştır. Kathmandunun saatinin yanlış olduğunu hepimiz biliyorduk ama ne yapıldı mesela ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 4 yıl önce
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 4 yıl önce
bu yorumu yapacak kadar vicdansızsanız çalışmayın lütfen bırakın thy nin ekmeğini yemeyin. emeğinin karşılığını almadığını düşünüyorsan alabileceğin yere git .
Xxx ~ 4 yıl önce
Oraya git buraya git diye kendinde hak bulan arkadaşım, sen gelde bir misafirimiz ol çalışmamızı ve farklı muameleyi gör sonra yazı yaz. Herkes kendine müslüman. Ben hak için yazıyorum. Haksızlıklar bitsin diye. Ülkede herkes sen git sen gel demeye başladı. Kimin işinden kimi kovuyorsunuz ya da göndermeyi akıl ediyorsunuz. Bu konuşma tarzı kimseye yaramaz
Eclipse ~ 4 yıl önce
Thy pilotları çok çok iyi pilotlar evet ancak bu olayda pilotaj hatası var maalesef geçmiş olsun bu kazadaki pilotlar büyük ihtimalle bir daha THY de uçamayacaklar THY bu tür bşr hatayı kesinlikle affetmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cap ~ 4 yıl önce
konuyaaçıklık getirir misinişz gerçekten öğrenmek istiyorum kazanın temel sebebi hakkında.
Neden? ~ 4 yıl önce
Neden THY hala dünyanın en çok kaza yapan havayolları arasında?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 4 yıl önce
amsterdam kazasından sonra ölümlü bir kaza olmadı ve o zamana kadar olan cok sayıdaki kazada daha çok insan kaynagı sısındaki sorunlar mevcuttu. değerlendirme yaparken zaman ucus sayısı gibi etkenlere de dikkat etmke lazım. doğru cok kaza var ama birçoğu eski tarihli. turkish technic çok iyi iş çıkarıyor dünya geneli,nde
Caglar ~ 4 yıl önce
THY kaptanlari sürekli sizlerle ucan bir yolcunuz olarak sizlerle gurur ve onur duyuyorum.Gelmis gecmis olsun ve bütün pilot ve ucus ekiplerine hayirli ucuslar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SS - Zorla ~ 4 yıl önce
Pilot hava şartlarından gidilemez diye karar almış ama şirkette masadakiler GİT emri vermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs Kaptan ~ 4 yıl önce
Videoyu dikkatle izlerseniz uçak pistten çıkmamış toprak zeminde değil. Ama burun iniş takımı kırılmış inişte ya lastik patlamış yada dikme katlanmış. Yorumların aksine kokpit ekibi çok başarılı bir müdahalede bulunmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 4 yıl önce
Malesefki kaptanlarımızın üzerinde de büyük baskı var. Şimdi karar alıp geri istanbul a dönmek veya divert etmek istese bin tane tantaba yukarıdan. Belki de dönmek istedi bunları düşünüp doğru karar alamadı. Gerçekten zor iş. Kabiliyetini düşünme yeteneğini karar alma aşamsında negatif yönde etkikeyen yukarıdan gelen baskı var. Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
co2brix ~ 4 yıl önce
herkes yetersiz bilgisi ve olay ile ilgili yeterli haberi olmamasına rağmen suçlama yapıyor. radar görüntüsünde uçağın alçalarak pist üzerinden geçtiği, o anda havanın tam kararmadığı, ardından iki tur hold atıp tekrar inişe geçtiği görünüyor. ya ön dikme açılmadıysa, ilk pas geçmede bunu teyit amaçlı kuleye gösterip ardından iki tur sırasında 3 yeşil ışığı görmek için çaba sarf ettiği ve son olarak açılmayan ön dikme üzerine iniş yaptığı ortaya çıkarsa? bu kadar yaygara yapanlar utanır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000