22 Nisan 2009, Çarşamba 15:51:01

THY UÇAĞI KALKIŞTA KUYRUĞUNU SÜRTTÜ

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Dublin seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağı kalkış sırasında kuyruğunu piste sürttü.
  • Son hollanda kazasıyla birlikte yanlış piste inme gibi olaylar,dikkatimizi eğitim'e ve bazı kaptanlarımızın,baş kaptanında akıllarının başka yerlerde olduğunu gösteriyor.Yatılarda,uçuş sonlarında karşı cins ekip arkadaşlarınızı kovalıyacağınıza,kendinizi işinize verinde problem yaşamasın şirketimiz...Anlayanlar anlamıştır sanırım....
  • Gelen gideni aratır derler eskiden bu kadar demoralize olan psikolojik baskı gören sonuna kadar sindirilen sömürülen mutsuz insanlar yoktu.işini gerçekten bilen insanlar tarafından yönetilirdi.Kalite,güvenlik önde geliyordu.Ahbap çavuş enseye tokat ....parmak ite kaka bu kadar olur...Daha ne diyelim...Allah beterinden saklasın...
  • Temel ile Candanın bırunu sürtmediği sürece bakalım daha ne rezillikler göreceğiz. Artık bunlar THY'nin standart özelliği. Bu kadar tuhafımıza gitmesin.
  • uçak kuyrunu sürtüyor havalimanına geri dönüyor hadi o neyse 45 dakka havada ne yapıyor acaba merak ettim şimdi dubline sefer yapıyor istanbul-dublin arası kaç saat çok essiklerimiz var çokkkkkk
  • çünkü eskiden bu kadar toplama yoktu
  • Neresi acaba orası, tabi AÜ SHYO mezunu olunca aylık 200 TL den sonra 30,000 alıp hazmedersin hemen sapıtmadan paşa paşa uçarsın... mantığa bakar mısınız çözüme bakar mısınız??? Bak seeeeen...
  • özendiler herhalde.kıskananlar çatlamıştır
  • Öncelikle kaptanlarımza geçmiş olsun dileklerimi aktarmak istiyorum. Kuyruk vurma hadisesi her havayolunun herzaman başına gelebilecek bir hadisedir. Burada bazı durumlarda kaptanlarında yapabileceği çok fazla birşey yoktur. Yapılan istatistiklere bakıldığında tailstrike olaylarına daha çok iniş te rastlanır. Bunun sebebi düşük süratle yaklaşmak ve olması gerekenden daha yüksek bir irtifada palyeye geçip gazı erken kesmektir. Kalkışta ise B737 uçağı için rotation hızlı olması(lövyenin hızlı çekilmesi saniyede 3 dereceden fazla) Yanlış yükleme, en çok rastlanan sorundur.Loadsheetteki değerlerle gerçek değerlerin ayrı olması. ve daha bir çok sebep sıralanabilir.
  • BİRAZDAN ŞU THY'NİN BURNUNUN SÜRTÜLMESİ GEREK AMA O NASIL OLACAK ONU BİLMİYORUM.VAR BİR UĞURSUZLUK AMA NE.ALLAH SONUNUZU HAYIR ETSİN.
  • türkiyede kaliteli pilot çok az yetişiyor.çok sayıda havayolu ile uçtum.bırakın uçağı uçurmayı thy kaptanları adam gibi anons bile yapamıyor.bunlara kabin memurları da dahil.aslında bu kaptanların vakti olsa da bir emirates ve benzer iyi şirketlerle ile uçsalar diye düşünüyorum.ama onlara da hak veriyorum yıllarca orduda çalış sonra pat diye 30bin ytl maaşa kon değişik ortamlara gir.insan ister istemez sapıtır.bunun çözümü için anadolu ünv shyo pilotaj bölümünün kapasitesi arttırılmalıdır.

Uçak kalkıştan sonra Atatürk Havalimanı geri döndü ve 3 saatlik rötarın ardından tekrar kalktı.

THY’nin İstanbul Dublin seferini yapan TK 1977 sefer sayılı uçağı İstanbul Atatürk Havalimanında pistten kalkışı sırasında kuyruğunu piste sürttü. İçinde 100 yolcu 6 mürettebat bulunan uçak kalkış sırasında kuyruk sürtme sinyali verince pilotlar kule ile irtibata geçerek geri dönüş için izin istedi.

Havada yaklaşık 45 dakika kalan uçak tekrar Atatürk Havalimanına iniş yaptı. İnişin ardından yolcuları tekrar terminale alınan uçak, bakım için THY hangarına çekildi.

Teknik ekip tarafından kuyruk bölümünde inceleme yapıldı. Yapılan incelemede kuyrukta küçük çapta hasar tespit edildi. Teknik ekip tarafından hasar kısa sürede giderilerek uçak tekrar sefere verildi. Yolcularını alan uçak yaklaşık üç saatlik rötarın ardından 14.00’da tekrar Dublin’e hareket etti.

Geçtiğimiz günlerde de Freebird Havayolları'na ait A321 tipi yolcu uçağı, Antalya Havalimanı'nda piste sert iniş yapmış ve kuyruğunu piste çarpmıştı.


UYARI

THY UÇAĞI KALKIŞTA KUYRUĞUNU SÜRTTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 15 yıl önce
Son hollanda kazasıyla birlikte yanlış piste inme gibi olaylar,dikkatimizi eğitim'e ve bazı kaptanlarımızın,baş kaptanında akıllarının başka yerlerde olduğunu gösteriyor.Yatılarda,uçuş sonlarında karşı cins ekip arkadaşlarınızı kovalıyacağınıza,kendinizi işinize verinde problem yaşamasın şirketimiz...Anlayanlar anlamıştır sanırım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gelen gideni aratır derler eskiden bu kadar demoralize olan psikolojik baskı gören sonuna kadar sindirilen sömürülen mutsuz insanlar yoktu.işini gerçekten bilen insanlar tarafından yönetilirdi.Kalite,güvenlik önde geliyordu.Ahbap çavuş enseye tokat ....parmak ite kaka bu kadar olur...Daha ne diyelim...Allah beterinden saklasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Temel ile Candanın bırunu sürtmediği sürece bakalım daha ne rezillikler göreceğiz. Artık bunlar THY'nin standart özelliği. Bu kadar tuhafımıza gitmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak kuyrunu sürtüyor havalimanına geri dönüyor hadi o neyse 45 dakka havada ne yapıyor acaba merak ettim şimdi dubline sefer yapıyor istanbul-dublin arası kaç saat çok essiklerimiz var çokkkkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çünkü eskiden bu kadar toplama yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neresi acaba orası, tabi AÜ SHYO mezunu olunca aylık 200 TL den sonra 30,000 alıp hazmedersin hemen sapıtmadan paşa paşa uçarsın... mantığa bakar mısınız çözüme bakar mısınız??? Bak seeeeen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
özendiler herhalde.kıskananlar çatlamıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle kaptanlarımza geçmiş olsun dileklerimi aktarmak istiyorum. Kuyruk vurma hadisesi her havayolunun herzaman başına gelebilecek bir hadisedir. Burada bazı durumlarda kaptanlarında yapabileceği çok fazla birşey yoktur. Yapılan istatistiklere bakıldığında tailstrike olaylarına daha çok iniş te rastlanır. Bunun sebebi düşük süratle yaklaşmak ve olması gerekenden daha yüksek bir irtifada palyeye geçip gazı erken kesmektir. Kalkışta ise B737 uçağı için rotation hızlı olması(lövyenin hızlı çekilmesi saniyede 3 dereceden fazla) Yanlış yükleme, en çok rastlanan sorundur.Loadsheetteki değerlerle gerçek değerlerin ayrı olması. ve daha bir çok sebep sıralanabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİRAZDAN ŞU THY'NİN BURNUNUN SÜRTÜLMESİ GEREK AMA O NASIL OLACAK ONU BİLMİYORUM.VAR BİR UĞURSUZLUK AMA NE.ALLAH SONUNUZU HAYIR ETSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiyede kaliteli pilot çok az yetişiyor.çok sayıda havayolu ile uçtum.bırakın uçağı uçurmayı thy kaptanları adam gibi anons bile yapamıyor.bunlara kabin memurları da dahil.aslında bu kaptanların vakti olsa da bir emirates ve benzer iyi şirketlerle ile uçsalar diye düşünüyorum.ama onlara da hak veriyorum yıllarca orduda çalış sonra pat diye 30bin ytl maaşa kon değişik ortamlara gir.insan ister istemez sapıtır.bunun çözümü için anadolu ünv shyo pilotaj bölümünün kapasitesi arttırılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000